FRYDENLUND.DK / OM FORLAGET / BØGER PÅ VEJNYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Bogen består af række interviews med italienske personer, der på den ene eller den anden måde har enrolle i forhold til den sicilianske mafia.

Bøger på vej 

Her på siden kan du læse om de bøger, der er på vej.
Du kan via genvejene herunder hoppe til et bestemt fagområde:

Psykologi  l  Pædagogik  l  Sundhed
Arbejdsliv  l  Kommunikation
Samfund, debat og sociale fag
Didaktik og læring  l  Historie  l  Dansk    
Matematik  l  Academic  l  Fagbøger for børn  l  Guide- og rejsebøger  l  Diverse 

Du kan også læse om, hvilke projekter vi pt. søger forfattere til

Psykologi

Jens Henrik Thomsen
Når det aldrig er godt nok 2. udgave
– en guide til perfektionistiske børn og unge
Perfektionistiske børn og unge stiller alt for store krav til sig selv. Og det får negative konsekvenser, når de altid stræber efter det perfekte resultat. Bogen giver børnene værktøjer til at få noget godt ud af perfektionismen.

Leise Døllner
Konfliktmægling med skilte forældre
Bogen præsenterer en faciliterende mæglingsform til dem, der skal mægle i skilsmissesager. Konflikter mellem skilte forældre kræver – udover almindelig forståelse af konflikter og mæglingsprocesser – forståelse for betydningen af den forliste parrelation og det særlige faktum, at også børn er involveret. Børn, der ikke altid selv har en stemme. Bogen henvender sig til alle fagpersoner, der møder og arbejde med skilsmisseforældre og -familier.

Katrine Lund
Englespor

Pædagogik

Maria Baldus
Når skolen er svær
Hvad gør du som forælder, når dit barn ikke trives i skolen? Hvem henvender du dig til? Hvad gør du, når dem, der skal løse problemet, ikke løser det? Som forælder til et barn, der ikke trives i skolen – hvad enten det er socialt eller fagligt – står man ofte tilbage med vrede og frustration. Når skolen er svær viser de muligheder, man har for at hjælpe sit barn til at trives i skolen – i samspil med skolen, men også ved at gøre indsats derhjemme. Det kan være hårdt og tage tid, for dårlige vaner ændres ikke på en enkelt dag, men det er det hele værd, når ens barn mestrer det, der var svært, og genvinder skoleselvtilliden.

Sundhed

Hanne Kjærgaard, Bente Appel Esbensen & Jesper Kjærgaard
Forskningsmetode for sundhedspersonale
– en introduktion for professionsbachelorer på sundhedsuddannelserne

Leif Donbæk Thomsen
Håndbog i personskade
Bogen er en introduktion til personskader. Den er målrettet skadeslidte og deres familer.

Ingrid Lauridsen og Charlotte Helsted (red.)
Når hjernen visner
– livet med en pårørende med diagnosen frontotemporal demens

Arbejdsliv

Kommunikation

Helle Borup
Ud med sproget, 3. udgave

– grundbog i retorik for gymnasiet og hf
Hvordan formidler du bedst dit budskab, dit engagement og dine  holdninger? Bestselleren om retorikkens begreber og tænkning i en ny og opdateret udgave målrettet 2017-læreplanen.

Marion Thorning
Lær at løse konflikter i familien

Konflikter i familien fylder meget, ødelægger meget og hvis det kommer til brud, får det konsekvenser for mange mennesker. Ofte kan problemerne dog overvindes, hvis man ved, hvad de nære relationer bygger på – kombineret med viden om konflikthåndtering. Bogens fokus er på, hvordan man kan forholde sig klogt til at forbedre, bevare eller genskabe relationen. Små skridt i den rigtige retning kan have stor virkning. Bogen inddrager eksempler fra konflikter mellem nære familiemedlemmer, konflikter i parforholdet, med svigerfamilien, mellem generationer og mellem voksne søskende.

Samfund, debat og sociale fag

Stine Lukowski & Anja Leavens
Rockere og bandemedlemmer
Der findes rigtig mange myter og spændende historier om bandeog rockermiljøet i Danmark. Mange har talt med nogen, der kender nogen, der har fået klippet en finger af af en rocker. De færreste har dog set nogen, der mangler fingre af den årsag. Både de mange fortællinger, mediernes dækning og de populære tv-serier som Sons of Anarchy og Mayans M.C. er med til at skabe opmærksomhed og interesse for det organiserede kriminelle miljø i Danmark. Denne bog bygger på en lang række samtaler med tidligere bandemedlemmer. Tilgangen er ikke sensationel, men den giver et psykologisk og socialfagligt blik på miljøet og beskriver derudfra menneskene i det.

Didaktik og læring

Nicolas Marinos
Fagdidaktik i musik
Bogen giver musiklæreren redskaber til didaktiske analyser af faget, som kan bidrage til at kvalificere tilrettelæggelsen af undervisningen.

Anette Møller Hansen
Fagdidaktik i billedkunst
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Peter Plant & Rita Buhl
Vejledningsdidaktik
Bogen hjælper dig som studie- og uddannelsesvejleder med at skabe perspektiv på, overvejelser om og med at evaluere din vejledningspraksis. I bogen tydeliggør og udfolder forfatterne vejledningsdidaktik som fænomen og som praksis. De indkredser det metasyn på vejledning, som begrebet vejledningsdidaktik repræsenterer. Bogen undersøger begrebets potentialer fra forskellige kontekster og ståsteder og i forhold til forskellige metoder og målgrupper. Den indledes og afsluttes med videnskabsteoretiske blikke på vejledningsdidaktik og læring.

Martin Houlind
Gameplay
– fra Pong til Pokémon Go

Bogen her tager udgangspunkt i 2017-læreplanens krav om, at nye digitale medier skal være del af undervisningen. I bogen er fokus på computerspil og videospil. Forfatteren angiver en grundlæggende metode til analyse af videospil med tilhørende begrebsapparat og eksemplificeret gennem spillene selv. Dertil kommer kapitler om genrer, spilhistorie, produktion samt spilanalyse på skrift og til mundtlig eksamen. Alle kapitlerne har arbejdsspørgsmål og opgaver.

Historie

Peter Olesen & Jesper Jespersen (red.)
Børnene fra Bakkekammen
Bog med erindringsglimt fra en opvækst på Bakkenkammen i Holbæk i 1950'erne og 1960'erne.

Christian Vollmond & Mads Aamand Hansen
Hvem stod bag?, 2. udgave
Konspirationsteorier fylder mere i dag end nogensinde før. I det moderne informationssamfund er der nærmest ubegrænsede muligheder for at fremsætte og udbrede al slags viden. Det har gjort konspirationsteorierne til hvermandseje. Og det er et problem. For når en amerikansk præsident eksempelvis anklages for at stå bag et terrorangreb på sit eget land, eller når et åbenlyst forfalsket dokument om en verdensomspændende jødekonspiration stadig cirkulerer, betyder det, at fortiden fortolkes på et falsk grundlag. Denne anden og opdaterede udgave har cases om Jødekonspirationen, Eurabia, politik og viden i det postfaktuelle samfund samt hemmelige selskaber. Hertil kommer en række teoretiske tekster og eksempler på, hvordan man kan arbejde med emnet tværfaglig og i de enkelte fag. Bogen henvender sig primært til historie, samfundsfag og psykologi, men kan nemt bruges i samarbejde med andre fag.

Jim Lyngvild
Jim Lyngvilds konger og dronninger

Hennng Bro
Øresundsmetropolen
– historien bag den interskandinaviske byregion
Intet sted i Skandinavien blev helt fra middelalderen koncentration af købstæder så tæt som langs Øresund. Byrne langs sundet kom til at udgøre en byregion, som et bindeled mellem Øst- og Vestdanmark og et vigtig punkt for handelsruterne mellem Østersølandene og landede langs Nordsøen. Med industrialiseringen og deraf følgende urbanisering  udviklede fæstningsbyen København til en hovedstadsmetropol. I gennem 60´erne opstilledes en række visioner for, hvordan København og de skånske byer kunne smelte sammen til én metropol: Øresundsmetropolen. Efter åbningen af Øresundsbroen øgedes interaktionen mellem byregionerne på begge sider af Øresund, og trods et vist tilbageslag i integrationsprocessen efter finanskrisen, synes den nu på ny at forsætte, således den interskandinaviske byregion, bliver en realitet inden for få år. En Øresundsmetropol som i fremtiden vil blive et naturlig centrum i den megapol, som forventes at omfatte Stockholm-Oslo mod nord og Hamborg-Berlin i syd. En del af Regionernes Europa.

Dansk

Matematik 

Rasmus Axelsen & Ole Dalsgaard
Matema10k – matematik for hhx B- og C-niveau
En fuldt opdateret grundbog til matematik på C- og B-niveau ud fra den nye læreplan fra 2017.

Academic

Lise Lotte Hansen (red.)
Køn: positioner, perspektiver, politikker
 en forskningsantologi
Kønsforskningen på RUC omfatter lokale, globale og glokale problematikker, og den dækker alle dele af kønsforskningen herunder maskulinitetsforskning og intersektionelle og queer tilgange. I denne antologi kommer disse forskellige perspektiver i dialog med hinanden, spændingsfelter bliver synlige, og der opstår nye indsigter og forskningsspørgsmål.

Fagbøger til børn 

Guide- og rejsebøger 

Tina Røssel, Simon Ankjærgaard og Vibe Skytte
111
 steder for børn i København som du skal se
En guidebog til 111 steder i København, som du skal besøge med børn.

Morten Lander Andersen
På tur i Tordenskiolds København
En guidebog til Tordenskiolds København.

Diverse

Johan Rosenkilde
Johans julehjerter
En julekalender med guides til 24 julehjerter i tre sværhedsgrader.

Alhambra

Matt Wesolowski
Seks stemmer
England, 1997. Liget af 17-årige Tom Jeffries bliver fundet i marskområdet Scarclaw Fell, hvor han og kammeraterne var på hyttetur. Det ligner en ulykke, men ikke alle er overbeviste om den udlægning. Tyve år senere åbnes sagen igen. Scott King, internet-kultfigur og vært for en populær podcast om uopklarede mysterier, sætter sig for at undersøge, hvad der virkelig skete med Tom. I sin podcast-serie interviewer han seks forskellige mennesker, der var til stede den skæbnesvangre aften i Scarclaw Fell. I seks episoder kommer seks stemmer til orde, med seks syn på Tom og på dagene op til hans død. De fleste af de talende var teenagere dengang, og deres minder om hændelsen sløres af fortidens intriger, rivalisering og jalousi – men for hvert interview afdækkes nye detaljer, og den uhyggelige sandhed tegner sig skarpere. 

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik