FRYDENLUND.DK / OM FORLAGET / BØGER PÅ VEJNYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede

Bøger på vej 

Her på siden kan du læse om de bøger, der er på vej.
Du kan via genvejene herunder hoppe til et bestemt fagområde:

Psykologi  l  Pædagogik  l  Sundhed
Arbejdsliv  l  Kommunikation
Samfund, debat og sociale fag
Didaktik og læring  l  Historie  l  Dansk    
Matematik  l  Academic  l  Fagbøger for børn 
Guide- og rejsebøger  l  Diverse  l  Alhambra  l  Kriminalforlaget 

Du kan også læse om, hvilke projekter vi pt. søger forfattere til

Psykologi

Raelene Dundon
Mit barn har autisme
– sådan taler vi om det
For nogle forældre kan det komme som en lettelse, når deres barn får en diagnose. Når de efter at have haft svært ved at forstå deres barns adfærd får at vide, at det skyldes autisme, får de svar på mange spørgsmål, og da de samtidig bliver mødt af empati fra omverdenen, føler de ikke længere, at barnets opførsel er deres skyld. Denne bog er til forældre, hvis barn har fået diagnosen autisme, der gerne vil forstå, hvad en sådan diagnose indebærer, og få redskaber til at tale om autisme.  

Toby Karten
Find styrken hos børn med særlige behov

Pædagogik

Erik Mygind & Peter Bosz Bentsen (red.)
Udeskoleantologi
Hvad har det betydet for børnenes velvære og læring at gå i udeskole?
Bogen er skrevet af en række eksperter inden for området.

Sundhed

Hanne Kjærgaard, Bente Appel Esbensen & Jesper Kjærgaard
Forskningsmetode for sundhedspersonale
– en introduktion for professionsbachelorer på sundhedsuddannelserne

Torben Bremann
Tai Chi, Qi Gong
– og standing meditation
At være fit er ikke det samme som at have et godt helbred. Fit handler om muskler og sportspræstationer, om kroppens ydre udtryk, hvorimod et godt helbred også handler om kroppens indre tilstand. Tai Chi, Qi Gong og standing meditation er træningssystemer, der både styrker sindet og kroppen på en hensigtsmæssig måde.

Torben Bremann
Overfladeanatomi
– et funktionelt billedatlas
Bogen henvender sig til alle med interesse i den synlige del af den menneskelige anatomi. Den er spækket med fotos.  

Arbejdsliv

Abelone Glahn
Senior og selvstændig
– tag hul på dit tredje arbejdsliv
Denne bog er til dig, der nærmer dig eller har nået pensionsalderen, men som ikke er færdig med arbejdsmarkedet. Du har stadig lyst til at arbejde, men på en ny måde – som selvstændig med egen virksomhed. I bogen kan du læse om 13 seniorer fra forskellige faggrene, der er gået selvstændige, om deres erfaringer og det, der driver dem. Det handler ikke længere om at arbejde mandag til fredag, om at skabe vækst og have ansatte, men derimod om at skabe rum for et arbejdsliv baseret på lyst, livsglæde og frihed. Det er et arbejdsliv, hvor der også er plads til alt det andet, der giver livet værdi, f.eks. middag med venner, rejser, børnebørn, havearbejdet, et glas rødvin og at være frivillig i lokale foreninger. Bogens anden del fortæller, hvordan du kommer i gang, og hvad du skal være opmærksom på. Lige fra hvordan du opretter en virksomhed over forretningsplan, banklån, helbred og sygeforsikring til markedsføring, netværk, kunder og konkurrenter. For selvom lysten 

Kommunikation

Samfund, debat og sociale fag

Didaktik og læring

Nicolas Marinos
Fagdidaktik i musik
Bogen giver musiklæreren redskaber til didaktiske analyser af faget, som kan bidrage til at kvalificere tilrettelæggelsen af undervisningen.

Anette Møller Hansen
Fagdidaktik i billedkunst
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Bent Illum
Fagdidaktik i håndværk og design
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Nye kompetencer i gymnasiet
Antologi om de fire nye kompetencesøjler i gymnasiereformen, og hvordan man kan bruge dem i undervisningen.

Historie

Poul Sverrild
Vejene til Hvidovre
Forstæderne er ikke mindst i den vestlige verden blevet opfattet som et fælles bekendtskab. De har nu fulgt os i generationer, og de har fra første færd delt vandene ved at afkræve os holdninger til dem. Over tid, rum, kultur og klasse har holdningerne til forstæderne forandret sig, og de har tilpasset sig skiftende konjunkturer – forstæderne har aldrig været ligegyldige. Hvidovre Kommune eksemplificerer forbilledligt forstadsudviklingen i den del af hovedstadens sociale geografi, som blev arbejderklassen og mellemlagene til del i det 20. århundrede.

Jim Lyngvild
Vikingekonger og -dronninger
Med de flotte billeder fra Nationalmuseet! Dette pragtværk indledes med kapitler om vikingernes verden og samfund. Om vølver og magi, trælle, gudetro og skønhedsidealer. Derefter portrætteres i ord og billeder mere end 70 vikingekonger og -dronninger, opdelt efter geografi: Danmark, Norge, Sverige, Rusland og England. De mange fantastiske portrætter af vikingekonger og -dronninger tæller blandt andre Svend Tveskæg (som her på forsiden), Harald Blåtand, Ragnar Lodbrog, Gorm den Gamle, Thyra Danebod, Sigrid Storråde og mange flere.

Jørgen Grimstrup
De arabiske erobringer 

Dansk

Matematik 

Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist (red.)
Matematikvejledning i gymnasiet
– anvendelse af teori i praksis
Bogen indeholder cases der illustrere anvendelsen af nogle af de teoretiske elementer, som matematikvejledere tilegner sig som del af deres uddannelse og senere skal gøre brug af i praksis.

Academic

Dil Bach, Karen Ida Dannesboe, Tomas Ellegaard, Bjørg Kjær, Niels Kryger & Allan Westerling
Parate børn
Denne bog handler om børns parathed sådan som den skabes og forhandles i mødet mellem daginstitution og familie. Både politisk og pædagogisk er der et stigende fokus på børns parathed. Allerede i førskoletiden, ja faktisk fra det øjeblik børn overhovedet bliver undfanget, er budskabet at der skal arbejdes målrettet på at gøre børn parate til deres senere livfaser. Bogen beskæftiger sig derfor ikke kun med skoleparathed, men med parathed i bredere forstand, dvs. også arbejdet med f.eks. at gøre vuggestuebørn parate til børnehaven, det daglige arbejde derhjemme med at gøre børn parate til den næste dag og det mere overordnede arbejde med at gøre børn parate til livet og til fremtiden.

Luise Li Langergaard & Katia Dupret (red.)
Social bæredygtighed
– begreb, felt og kritik
Bogens afsæt er et ønske om at udforske og bedre forstå idéen om social bæredygtighed
og ikke mindst kritisk at diskutere begrebet og dets muligheder og begrænsninger.

Helle Schjellerup Nielsen & Cecilie K. Moesby-Jensen (red.)
Praksisnær forskning i socialt arbejde
– mangfoldige metodiske indsigter
Bogen præsenterer og diskuterer en variation i tilgange og forståelser for praksisnær forskning i socialt arbejde i Norden.

Per H. Jensen (red.)
Seniorarbejdsliv

Bæredygtighedens pædagogik

Fagbøger til børn 

Guide- og rejsebøger 

111 steder i Sønderjylland og Slesvig som du skal se
Tag med en tur til Grænselandet, som gennem mere end 1.000 år har spillet en væsentlig rolle i dansk historie og for dansk identitet. Journalist Mona Østerlund fra Kolding guider rundt til de ukendte perler og hemmelige steder mellem grænsen og Kongeåen. Hun suppleres af en række tyske forfattere, der viser vej til nye oplevelser i Slesvig.

Morten Lander Andersen
På tur i Tordenskiolds København
Historiker, forfatter og byvandrer Morten Lander Andersen tager læseren med tilbage til København inden de store brande og viser rundt i den hovedstad, hvor søhelten havde sin gang, når han ikke var til søs. Med bogen i hånden kommer man på besøg hos høj og lav, hos ærlige og uærlige og hos Tordenskiold selv. Tag med Tordenskiold på druk, besøg hans mange kvinder eller gå en tur forbi Nytorv. Måske er der en henrettelse i gang – og det vil man da ikke gå glip af!

Henrik Sylvest (fotograf)
Harrys København
 en hund viser rundt
Hunden Harry viser rundt i i hovedstaden.

Peter Olesen
Træhuse i København
Ikke alt er bygget i beton og mursten. Træhuse er spredt med generøs hånd over hele Københavnsområdet, og i bogen her tager Peter Olesen og hans faste fotograf Henrik Bjerregrav rundt til 40 af dem. De besøger blandt andet kolonnaden på Amalienborg, Pantomimeteatret i Tivoli, Dansepavillonen i Sydhavnen, Navernes hus på Christiania, tårnet i Zoologisk Have, Nordisk Film og tennishallen på Rygårds Allé i Gentofte. Med sit sædvanlige lune og sin store viden om arkitektur fortæller Peter Olesen om husenes historie, og hvad der gør dem til noget særligt.

Diverse

Gregory Bassham & Jerry L. Walls (red.)
Narnia og filosofien

– løven, heksen og verdenssynet
Bind 3 i serien, der krydser populær kultur og filosofi. En række tænkere ser på, hvilke filosofiske begreber og temaer, der spiller væsentlige roller i C.S. Lewis romaner. Og de ser på, hvordan vi kan bruge bøgernes verdensbillede og etik til at forstå vores egen tilværelse den dag i dag.

Thyge Christian Fønss-Lundberg
Kongelige portrætter i 500 år 
Kunsthistoriker Thyge Christian Fønss-Lundberg fortæller om portrætkunsten og dens mange symboler. Han ser på både malerier, skulpturer, statuer, fotografier, porcelæn, frimærker, instagram m.m. og viser, hvordan den kongelige portrætkunst har udviklet sig gennem fem århundreder. Ikke blot på grund af skiftende modefænomener, men også i forhold til de tegn og symboler, der har været vigtige i tidens løb og i forhold til det billede, kongehusets medlemmer har ønsket at signalere til andre magthavere og til folket. Bogen er rigt illustreret og bevæger sig fra Christian 1. til H.K.H. Kronprins Frederik. Teksten er skrevet på både dansk og engelsk, så bogen er oplagt at lægge frem med andre bøger om Danmark og kongehuset, når turisterne indtager det danske sommerland.

Tom Jørgensen
101 kunstnere
Kunstårbog, der viser 101 nye danske kunstnere inden for maleri, skulptur, keramik, foto og smykkekunst. Bogen indeholder et kort biografisk afsnit om hver kunstner samt et righoldigt og smukt billedmateriale. Den illustrerer de kunstformer, der rører sig i tiden og er oplagt både til studier, som gave og til alle, der interesserer sig for dansk kunst og dens mange udtryksformer.

Alhambra

Jack London
Når naturen kalder
Da ulvehunden Buck bliver stjålet fra sine ejere, begynder et nyt og fremmed liv for ham. Han sejles til Canada og bliver solgt som slædehund, og gennem hans øjne oplever vi guldfeberen og det hårde miljø, der tvinger både dyr og mennesker i knæ i det sene 1800-tals Klondike. Sammen med sin nye herre må Buck kæmpe for at overleve i vildnisset, og undervejs splittes han mellem loyaliteten mod mennesket og de urinstinkter, der byder ham at lyde naturens kald.

Matt Wesolowski
Hydra
Matt Wesolowski udforsker og udfordrer endnu en gang podcastformen i denne fængslende thriller, der kryber helt ind under huden på sin læser. Bogen er en 100 % selvstændig fortsættelse til Seks stemmer. En kold novembernat tæsker den 21-årige Arla Macleod sin mor, far og lillesøster til døde med en hammer. Fra den psykiatriske institution forlanger hun at tale med podcastjournalisten Scott King. Han interviewer fem vidner og Arla selv og befinder sig pludselig i en skræmmende verden af kultiske internetfænomener, forbudte spil på liv og død og uhyggelige, sortøjede børn …

Kriminalforlaget

Preben Lund & Kirsten Stubbe-Teglbjærg
Fup, svindel og fifleri
– når der svindles med forsikringer
Hvert år bliver der begået forsikringssvindel for omkring to milliarder kr. herhjemme, viser de officielle tal. Kilder i branchen anslår dog, at tallet er langt højere – måske dobbelt så højt. Alle kender til eksempler, hvor en stjålet cykel på mystisk vis er blevet et par år yngre og bedre udstyret end originalen. Eller om den forsvundne kuffert i lufthavnen, som pludselig indeholdt meget og dyrt modetøj og ikke kun et par gamle shorts og udtrådte sandaler. Men svindlen stikker langt dybere, hvor grænseoverskridende svindlere snyder for adskillige millioner, for eksempel med entreprenørmateriel fra byggepladser. Eller bilister som melder den dyre vogn forsvundet, og hvor det viser sig, at den har gravet sig selv ned i haven ... Ved hjælp af centrale kilder i branchen og udsagn fra flere politifolk afdækker bogen omfanget og illustrerer det med konkrete sager.

Iben Danielsen & Jacob Christensen
Røverhistorier
Der går et rygte om, at politiet har et arkiv for de dummeste forbrydelser. Hvis det er rigtigt, er en del af historierne i denne bog oplagte emner til sådan et arkiv. En del af historierne udspiller sig dengang, man kunne fortælle en god røverhistorie med et smil på læben. Dengang hvor banker, parkeringsparkometre, posthuse og butikker havde rede penge og var fristende for de unge gutter. Det er også den tid, hvor elektronik og overvågning var i sin spæde ungdom og ikke kunne stoppe nogle glade amatører fra at negle noget, der ikke var deres. Det er røverhistorier, de handler om fuldstændig skøre og vanvittige forbrydelser fra de helt små til de vildt dumdristige. De fortælles af de mennesker, der oplevede dem, så der er ingen grund til at tro andet, end de er sande.

 

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik