FRYDENLUND.DK / OM FORLAGET / BØGER PÅ VEJNYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede

Bøger på vej 

Her på siden kan du læse om de bøger, der er på vej.
Du kan via genvejene herunder hoppe til et bestemt fagområde:

Psykologi  l  Pædagogik  l  Sundhed
Arbejdsliv  l  Kommunikation
Samfund, debat og sociale fag
Didaktik og læring  l  Historie  l  Dansk    
Matematik  l  Academic  l  Fagbøger for børn 
Guide- og rejsebøger  l  Diverse  l  Alhambra  l  Kriminalforlaget 

Du kan også læse om, hvilke projekter vi pt. søger forfattere til

Psykologi

Toby Karten
Find styrken hos børn med særlige behov
Bogen er skrevet til dig, der underviser i grundskolen, og som mangler de nødvendige redskaber til at inkludere børn med særlige behov på den bedst mulige måde. Hvert kapitel fortæller kort og overskueligt om en diagnose, lidelse eller et særligt behov, og om hvordan du kan inddrage alle elever i fællesskabet.

Pædagogik

Erik Mygind & Peter Bosz Bentsen (red.)
Udeskoleantologi
Hvad har det betydet for børnenes velvære og læring at gå i udeskole?
Bogen er skrevet af en række eksperter inden for området.

Stig Broström
Pædagogikken før og nu
– småbørnspædagogikken gennem seks årtier, 1960-2020
Denne bog tegner et billede af småbørnspædagogikken fra 1960 til 2020. Læseren inviteres ind i de væsentligste udfordringer og forandringer, pædagogikken gennemlevede i disse seks årtier, hvor daginstitutionen bevægede sig fra at være et sted med forebyggende omsorg for de få til et dynamisk lege- og læringsmiljø for alle børn.

Sundhed

Hanne Kjærgaard, Bente Appel Esbensen & Jesper Kjærgaard
Forskningsmetode for sundhedspersonale
– en introduktion for professionsbachelorer på sundhedsuddannelserne

Tine Thingholm
Lillebitte Coline
Lillebitte Coline er meget for tidligt født. Hun kæmper kampen for at holde sig i live, men hun kæmper også kampen for at overkomme de mange overgreb, som et hospitalssystem kommer til at påføre hende. Coline har sin mor hos sig i de tre måneder, hun er indlagt på hospitalet. Moderen indlever sig uafbrudt i, hvordan det er at være Coline lige nu, og så handler hun derefter. Hun beskytter Coline mod de belastninger, som kan undgås, og det sker i dialog med hospitalspersonalet og med direkte ord til Coline.

Arbejdsliv

Kommunikation

Samfund, debat og sociale fag

Didaktik og læring

Nicolas Marinos
Fagdidaktik i musik
Bogen giver musiklæreren redskaber til didaktiske analyser af faget, som kan bidrage til at kvalificere tilrettelæggelsen af undervisningen.

Anette Møller Hansen
Fagdidaktik i billedkunst
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Tobias Skov & Søren Lundsgård Jørgensen
Digital didaktik
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Bent Illum
Fagdidaktik i håndværk og design
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Lea Lund & Laura C. Felby
Nye kompetencer i gymnasiet
Antologi om de fire nye kompetencesøjler i gymnasiereformen, og hvordan man kan bruge dem i undervisningen.

Historie

Poul Sverrild
Vejene til Hvidovre
Forstæderne er ikke mindst i den vestlige verden blevet opfattet som et fælles bekendtskab. De har nu fulgt os i generationer, og de har fra første færd delt vandene ved at afkræve os holdninger til dem. Over tid, rum, kultur og klasse har holdningerne til forstæderne forandret sig, og de har tilpasset sig skiftende konjunkturer – forstæderne har aldrig været ligegyldige. Hvidovre Kommune eksemplificerer forbilledligt forstadsudviklingen i den del af hovedstadens sociale geografi, som blev arbejderklassen og mellemlagene til del i det 20. århundrede.

Jim Lyngvild
Vikingekonger og -dronninger
Med de flotte billeder fra Nationalmuseet! Dette pragtværk indledes med kapitler om vikingernes verden og samfund. Om vølver og magi, trælle, gudetro og skønhedsidealer. Derefter portrætteres i ord og billeder mere end 70 vikingekonger og -dronninger, opdelt efter geografi: Danmark, Norge, Sverige, Rusland og England. De mange fantastiske portrætter af vikingekonger og -dronninger tæller blandt andre Svend Tveskæg (som her på forsiden), Harald Blåtand, Ragnar Lodbrog, Gorm den Gamle, Thyra Danebod, Sigrid Storråde og mange flere.

Rikke Lie Halberg & Bertha Rex Coley
Tyendet
– det tjenende folks danmarkshistorie
Denne bog undersøger det tjenende folks kår gennem danmarkshistorien, med enkelte tråde til Sverige, Norge og andre europæiske lande. Bogen handler om, hvordan tyendet er blevet betragtet og behandlet, og hvordan tyendet selv har kæmpet for bedre vilkår helt op til moderne tid.

Jørgen Grimstrup
De arabiske erobringer 

Dansk

Matematik 

Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist (red.)
Matematikvejledning i gymnasiet
– anvendelse af teori i praksis
Bogen indeholder cases der illustrere anvendelsen af nogle af de teoretiske elementer, som matematikvejledere tilegner sig som del af deres uddannelse og senere skal gøre brug af i praksis.

Academic

Helle Schjellerup Nielsen & Cecilie K. Moesby-Jensen (red.)
Praksisnær forskning i socialt arbejde
– mangfoldige metodiske indsigter
Bogen præsenterer og diskuterer en variation i tilgange og forståelser for praksisnær forskning i socialt arbejde i Norden.

Per H. Jensen (red.)
Seniorarbejdsliv
Denne bog udspringer af projekt SeniorArbejdsLiv, der udføres i et samarbejde med Aalborg Universitet, Det Nationale Forskningscenter i Arbejdsmiljø og Team- Arbejdsliv. Projektet har som overordnet ambition at indkredse faktorer, der kan understøtte, at flere seniorer får lyst til at forlænge deres erhvervsdeltagelse (stay), og at færre seniorer ufrivilligt tvinges til at forlade arbejdsmarkedet, fordi de har et dårligt helbred eller er uønskede af deres arbejdsgiver eller kollegaer (push). 

Jonas Andreasen Lysgaard & Nanna Jordt Jørgensen (red.)
Bæredygtighedens pædagogik
I takt med, at eksperters målinger, undersøgelser og forudsigelser om klimaforandringer, biodiversitetstab, kemisk relaterede sundhedsproblemer osv. bliver mere og mere alvorlige, er interessen for bæredygtighed steget i den danske uddannelsessektor. I daginstitutioner, på skoler, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og højskoler samt i en lang række uformelle læringsarenaer arbejdes der på at gøre bæredygtighed til et centralt omdrejningspunkt for både pædagogik og drift. Denne bog kvalificerer dette arbejde. På baggrund af eksisterende national og international forskning i koblingerne mellem uddannelse, pædagogik og bæredygtighed søger forfatterne med et kritisk og engageret blik at fremhæve de pædagogiske dilemmaer og muligheder, som bæredygtighedsudfordringerne stiller uddannelserne og pædagogisk praksis i. 

Fagbøger til børn 

Guide- og rejsebøger 

111 steder i Sønderjylland og Slesvig som du skal se
Tag med en tur til Grænselandet, som gennem mere end 1.000 år har spillet en væsentlig rolle i dansk historie og for dansk identitet. Journalist Mona Østerlund fra Kolding guider rundt til de ukendte perler og hemmelige steder mellem grænsen og Kongeåen. Hun suppleres af en række tyske forfattere, der viser vej til nye oplevelser i Slesvig.

Peter Vestergaard & Lena Bendt
111 places in Aarhus that you shouldn't miss
It’s no trouble to find your way to famous tourist attractions such as the art museum ARoS, the open-air museum Den Gamle By or the culture centre Dokk1, but how about also seeing the Women’s Museum, the artwork hidden in an underground car park or the harbour for old wooden ships? 111 Places in Aarhus That You Shouldn’t Miss is your guide to the hidden gems and overlooked nooks and crannies of the city.

Morten Lander Andersen
På tur i Tordenskiolds København
Historiker, forfatter og byvandrer Morten Lander Andersen tager læseren med tilbage til København inden de store brande og viser rundt i den hovedstad, hvor søhelten havde sin gang, når han ikke var til søs. Med bogen i hånden kommer man på besøg hos høj og lav, hos ærlige og uærlige og hos Tordenskiold selv. Tag med Tordenskiold på druk, besøg hans mange kvinder eller gå en tur forbi Nytorv. Måske er der en henrettelse i gang – og det vil man da ikke gå glip af!

Henrik Sylvest (fotograf)
Harrys Danmark
 en hund viser rundt
Vi følger i halen på hunden Harry (en ruhåret Jack Russell-terrier) rundt i Danmark. Bogen er således en guide til seværdige og historiske steder i Danmark. Og samtidig er det en hyggelig fortælling, både visuelt og digterisk formidlet. Børnene kan selv bladre og nyde de flotte billeder, eller de voksne kan læse højt og fortælle om de mange steder i Danmark. Og endelig er det jo oplagt at besøge de dejlige steder sammen.

Peter Olesen
Træhuse i København
Ikke alt er bygget i beton og mursten. Træhuse er spredt med generøs hånd over hele Københavnsområdet, og i bogen her tager Peter Olesen og hans faste fotograf Henrik Bjerregrav rundt til 40 af dem. De besøger blandt andet kolonnaden på Amalienborg, Pantomimeteatret i Tivoli, Dansepavillonen i Sydhavnen, Navernes hus på Christiania, tårnet i Zoologisk Have, Nordisk Film og tennishallen på Rygårds Allé i Gentofte. Med sit sædvanlige lune og sin store viden om arkitektur fortæller Peter Olesen om husenes historie, og hvad der gør dem til noget særligt.

Diverse

Gregory Bassham & Jerry L. Walls (red.)
Narnia og filosofien

– løven, heksen og verdenssynet
Bind 3 i serien, der krydser populær kultur og filosofi. En række tænkere ser på, hvilke filosofiske begreber og temaer, der spiller væsentlige roller i C.S. Lewis romaner. Og de ser på, hvordan vi kan bruge bøgernes verdensbillede og etik til at forstå vores egen tilværelse den dag i dag.

Thyge Christian Fønss-Lundberg
Kongelige portrætter i 500 år 
Kunsthistoriker Thyge Christian Fønss-Lundberg fortæller om portrætkunsten og dens mange symboler. Han ser på både malerier, skulpturer, statuer, fotografier, porcelæn, frimærker, instagram m.m. og viser, hvordan den kongelige portrætkunst har udviklet sig gennem fem århundreder. Ikke blot på grund af skiftende modefænomener, men også i forhold til de tegn og symboler, der har været vigtige i tidens løb og i forhold til det billede, kongehusets medlemmer har ønsket at signalere til andre magthavere og til folket. Bogen er rigt illustreret og bevæger sig fra Christian 1. til H.K.H. Kronprins Frederik. Teksten er skrevet på både dansk og engelsk, så bogen er oplagt at lægge frem med andre bøger om Danmark og kongehuset, når turisterne indtager det danske sommerland.

Tom Jørgensen
101 kunstnere
Kunstårbog, der viser 101 nye danske kunstnere inden for maleri, skulptur, keramik, foto og smykkekunst. Bogen indeholder et kort biografisk afsnit om hver kunstner samt et righoldigt og smukt billedmateriale. Den illustrerer de kunstformer, der rører sig i tiden og er oplagt både til studier, som gave og til alle, der interesserer sig for dansk kunst og dens mange udtryksformer.

Marianne Abrahamsen
Tuxens breve

Alhambra

Matt Wesolowski
Hydra
Matt Wesolowski udforsker og udfordrer endnu en gang podcastformen i denne fængslende thriller, der kryber helt ind under huden på sin læser. Bogen er en 100 % selvstændig fortsættelse til Seks stemmer. En kold novembernat tæsker den 21-årige Arla Macleod sin mor, far og lillesøster til døde med en hammer. Fra den psykiatriske institution forlanger hun at tale med podcastjournalisten Scott King. Han interviewer fem vidner og Arla selv og befinder sig pludselig i en skræmmende verden af kultiske internetfænomener, forbudte spil på liv og død og uhyggelige, sortøjede børn …

Kriminalforlaget

 

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik