FRYDENLUND.DK / OM FORLAGET / BØGER PÅ VEJNYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Bogen består af række interviews med italienske personer, der på den ene eller den anden måde har enrolle i forhold til den sicilianske mafia.

Bøger på vej 

Her på siden kan du læse om de bøger, der er på vej.
Du kan via genvejene herunder hoppe til et bestemt fagområde:

Psykologi  l  Pædagogik  l  Sundhed
Arbejdsliv  l  Kommunikation
Samfund, debat og sociale fag
Didaktik og læring  l  Historie  l  Dansk    
Matematik  l  Academic  l  Fagbøger for børn  l  Guide- og rejsebøger  l  Diverse 

Du kan også læse om, hvilke projekter vi pt. søger forfattere til

Psykologi

Katrine Lund
Englespor
Bogen en fortælling om Katrine, en ung pige med et skrøbeligt sind. Hun kæmper med psykisk sårbarhed, med lavt selvværd, med selvskade og selvmordstanker. Bogen er et udvalg af Katrine Lunds dagbøger gennem 10 år. Katrine får hjælp undervejs. Men hun har svært ved at lukke venner, familie og behandlere ind bag facaden, dér hvor det gør ondt.  Som 23-årig tager hun sit eget liv. Bogen henvender sig til andre, der går med selvmordstanker – der forhåbentlig gennem Katrines historie og udfordringer opdager, at selvmord aldrig er en del af løsningen. Bogen henvender sig også til efterladte efter selvmord samt psykologer, læger, pædagoger og andre, der ønsker at forstå de tanker og udfordringer, som en selvmordstruet kæmper med.

Pædagogik

Sundhed

Hanne Kjærgaard, Bente Appel Esbensen & Jesper Kjærgaard
Forskningsmetode for sundhedspersonale
– en introduktion for professionsbachelorer på sundhedsuddannelserne

Leif Donbæk Thomsen
Personskade
– sådan sikrer du dig den erstatning, du har ret til
En praktisk brugsbog for de mange danskere, der desværre kommer til skade hvert år og som mener, de har krav på en erstatning. Årligt kommer mere end 35.000 til skade i trafikken. Der anmeldes mere end 10.000 patientskader. Mere end 2.500 har været udsat for vold og stiller krav over for Erstatningsnævnet. Endelig anmeldes mere end 40.000 arbejdsskader. Mange har derfor brug for viden om deres muligheder for at få den erstatning, der har krav på. Dem giver advokat Leif Donbæk Thomsen her en håndsrækning.

Ingrid Lauridsen og Charlotte Helsted (red.)
Når hjernen visner
– pårørendes liv med sygdommen frontotemporal demens
Den første bog på dansk om pårørendes liv med ægtefæller eller forældre, der lider af frontotemporal demens. »Man mister sin Emma Gad«, hvis man får frontotemporal demens. Og det kan være meget svært at se til fra sidelinjen, når det sker for en nær slægtning eller ven.

Trine Hestbæk & Bodil Tvede (red.)
Mor forfra

– fortællinger om at blive mor til et barn med handicap
Bogen giver et indblik i, hvordan det opleves at blive mor til et barn med handicap. Den består af 15 personlige fortællinger af mødre til børn med handicap. Fokus er moderrollen og de forandringsprocesser der sættes i gang, når barnet viser sig at være et andet end ventet. Fælles for alle historier er forsøget på at indkredse og kaste lys over, hvordan man som mor forholder sig praktisk og følelsesmæssigt til den store livsforandring. Vinklen er socio-psykologisk, og der lægges vægt på, at historiernes udtryk er individuelt og unikt bl.a. gennem udvælgelse af bidragsydere med forskellige baggrunde, aldre og børn med forskellige handicap. Bogen afsluttes med et teoretisk kapitel skrevet af en psykolog med speciale inden for området.

Torben Bremann
Tai Chi, Qi Gong
– og standing meditation
At være fit er ikke det samme som at have et godt helbred. Fit handler om muskler og sportspræstationer, om kroppens ydre udtryk, hvorimod et godt helbred også handler om kroppens indre tilstand. Tai Chi, Qi Gong og standing meditation er træningssystemer, der både styrker sindet og kroppen på en hensigtsmæssig måde.

Torben Bremann
Overfladeanatomi
– et funktionelt billedatlas
Bogen henvender sig til alle med interesse i den synlige del af den menneskelige anatomi. Den er spækket med fotos.  

Arbejdsliv

Mads Christoffersen, Niels Møller & Lisbet Theilgaard
Arbejdet forstås baglæns
Forfatterne undersøger, hvad man kan lære om arbejdsmarkedet i Danmark, hvis man spørger dem, der har brugt størstedelen af deres liv netop der. Deres metode kan opsummeres i det, de kalder ’fortidsværksteder’: daglange workshops, hvor deltagerne fik lov til at fortælle om deres arbejdsliv, på godt og ondt og i generelle træk og finurlige detaljer. Deltagerne diskuterede desuden deres erfaringer med overgangen til pensionisttilværelsen.

Kommunikation

Marion Thorning
Lær at løse konflikter i familien

Konflikter i familien fylder meget, ødelægger meget og hvis det kommer til brud, får det konsekvenser for mange mennesker. Ofte kan problemerne dog overvindes, hvis man ved, hvad de nære relationer bygger på – kombineret med viden om konflikthåndtering. Bogens fokus er på, hvordan man kan forholde sig klogt til at forbedre, bevare eller genskabe relationen. Små skridt i den rigtige retning kan have stor virkning. Bogen inddrager eksempler fra konflikter mellem nære familiemedlemmer, konflikter i parforholdet, med svigerfamilien, mellem generationer og mellem voksne søskende.

Samfund, debat og sociale fag

Stine Lukowski & Anja Leavens
Rockere og bandemedlemmer
Der findes rigtig mange myter og spændende historier om bandeog rockermiljøet i Danmark. Mange har talt med nogen, der kender nogen, der har fået klippet en finger af af en rocker. De færreste har dog set nogen, der mangler fingre af den årsag. Både de mange fortællinger, mediernes dækning og de populære tv-serier som Sons of Anarchy og Mayans M.C. er med til at skabe opmærksomhed og interesse for det organiserede kriminelle miljø i Danmark. Denne bog bygger på en lang række samtaler med tidligere bandemedlemmer. Tilgangen er ikke sensationel, men den giver et psykologisk og socialfagligt blik på miljøet og beskriver derudfra menneskene i det.

Jan Faye, Claus Strue Frederiksen, Lærke-Sofie Klok Due & Andreas D. Krog
Klimaet under forandring
Bogen omhandler både de videnskabelige, historiske, religiøse, etiske og politiske aspekter omkring klimaforandringerne.

Didaktik og læring

Nicolas Marinos
Fagdidaktik i musik
Bogen giver musiklæreren redskaber til didaktiske analyser af faget, som kan bidrage til at kvalificere tilrettelæggelsen af undervisningen.

Anette Møller Hansen
Fagdidaktik i billedkunst
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Peter Plant & Rita Buhl
Vejledningsdidaktik
Bogen hjælper dig som studie- og uddannelsesvejleder med at skabe perspektiv på, overvejelser om og med at evaluere din vejledningspraksis. I bogen tydeliggør og udfolder forfatterne vejledningsdidaktik som fænomen og som praksis. De indkredser det metasyn på vejledning, som begrebet vejledningsdidaktik repræsenterer. Bogen undersøger begrebets potentialer fra forskellige kontekster og ståsteder og i forhold til forskellige metoder og målgrupper. Den indledes og afsluttes med videnskabsteoretiske blikke på vejledningsdidaktik og læring.

Martin Houlind
Gameplay
– analyse af videospil i mediefag

Bogen her tager udgangspunkt i 2017-læreplanens krav om, at nye digitale medier skal være del af undervisningen. I bogen er fokus på computerspil og videospil. Forfatteren angiver en grundlæggende metode til analyse af videospil med tilhørende begrebsapparat og eksemplificeret gennem spillene selv. Dertil kommer kapitler om genrer, spilhistorie, produktion samt spilanalyse på skrift og til mundtlig eksamen. Alle kapitlerne har arbejdsspørgsmål og opgaver.

Historie

Peter Olesen & Jesper Jespersen (red.)
Børnene fra Bakkekammen
Bogen fortæller om 12 børns opvækst i 1950’erne og 1960’erne. På den snoede villavej ’Bakkekammen’ i Holbæk, tæt på fjord og skov, boede i årene efter besættelsen en lang række yngre familier i huse og omgivelser, der var meget børnevenlige med store haver, herlige gemmesteder og stort set ingen trafik. Vi skruer tiden 60-70 år tilbage og lader 12 af børnene selv fortælle. Uanset om man er fra Holbæk eller ej, vil læseren kunne genkende mangt og meget fra en barndom i 1950’erne og 1960’erne. Om børnelivet var bedre og enklere dengang end nu, er det vanskeligt at dømme om, men bogen giver i hvert fald stof til eftertanke.

Christian Vollmond & Mads Aamand Hansen
Hvem stod bag?, 2. udgave
Konspirationsteorier fylder mere i dag end nogensinde før. I det moderne informationssamfund er der nærmest ubegrænsede muligheder for at fremsætte og udbrede al slags viden. Det har gjort konspirationsteorierne til hvermandseje. Og det er et problem. For når en amerikansk præsident eksempelvis anklages for at stå bag et terrorangreb på sit eget land, eller når et åbenlyst forfalsket dokument om en verdensomspændende jødekonspiration stadig cirkulerer, betyder det, at fortiden fortolkes på et falsk grundlag. Denne anden og opdaterede udgave har cases om Jødekonspirationen, Eurabia, politik og viden i det postfaktuelle samfund samt hemmelige selskaber. Hertil kommer en række teoretiske tekster og eksempler på, hvordan man kan arbejde med emnet tværfaglig og i de enkelte fag. Bogen henvender sig primært til historie, samfundsfag og psykologi, men kan nemt bruges i samarbejde med andre fag.

Poul Sverrild
Vejene til Hvidovre

Jim Lyngvild
Danmarks konger og dronninger
– fra Gorm til Margrethe II
Historien gøres levende og nærværende, når Jim Lyngvild klæder sine modeller på i overdådige rober, som han selv står bag. Detaljerigdommen er ufattelig, og rækken af konger og dronninger, der er med i bogen, ganske lang. Bogen har forord af Rane Willerslev og Søren Sindbæk.

Dansk

Matematik 

Academic

Lise Lotte Hansen (red.)
Køn: positioner, perspektiver, politikker
 en forskningsantologi
Kønsforskningen på RUC omfatter lokale, globale og glokale problematikker, og den dækker alle dele af kønsforskningen herunder maskulinitetsforskning og intersektionelle og queer tilgange. I denne antologi kommer disse forskellige perspektiver i dialog med hinanden, spændingsfelter bliver synlige, og der opstår nye indsigter og forskningsspørgsmål.

Fagbøger til børn 

Guide- og rejsebøger 

Tina Røssel, Simon Ankjærgaard og Vibe Skytte
111
 steder for børn i København som du skal se
Vi udvider den succesfulde serie om 111 steder. Denne gang er fokus sat på de familie- og børnevenlige seværdigheder og oplevelser i Københavnsområdet. Med bogen i hånden får du svar på spørgsmål som: Hvor finder I geder midt på stenbroen? Hvad er byens bedste skatersteder? Hvilke caféer byder ammende mødre velkommen? Hvor finder I det nærmeste offentlige toilet, når de små bliver tissetrængende? Hvem laver de bedste kager, freakshakes og isvafler i hele København? Hvor i byen kan I få lov at lege vikinger, riddere eller soldater?

Rolando Súarez
111 steder på Gran Canaria som du skal se
I bogen her føres læseren væk fra hotelstrandene og rundt blandt øens skjulte perler og finurlige steder. Med lokalfødte Rolando Suárez som guide opdager man Gran Canarias overraskende mangfoldighed, når man blandt andet besøger en salthave, et kamelplejehjem, et spøgelseshus og adskillige hemmelige hulesystemer. Sammen med alle oplevelserne får man de lokales bedste tips til barer, bagere og bademuligheder.

Morten Lander Andersen
På tur i Tordenskiolds København
En guidebog til Tordenskiolds København.

Diverse

Johan Rosenkilde
Johans julehjerter
Johan Rosenkilde er kendt fra Go’morgen Danmark, hvor han hver december fortryller seerne med sine eventyrlige flet. Han har været bidt af en gal fletter siden barnsben, og han elsker at finde på nye mønstre og motiver, der kan flettes ind i det klassiske danske julehjerte. Johans julehjerter består af 24 flet – et til hver dag i julemåneden – i forskellige sværhedsgrader. Så der er både flet til begynderen, eksperten og alt derimellem.

Gregory Bassham og Eric Bronson (red.)
Ringenes Herre og filosofien
Bind 2 i serien, der krydser populær kultur og filosofi. En række tænkere ser på, hvilke filosofiske begreber og temaer, der spiller væsentlige roller i Tolkiens romantrilogi. Og de ser på, hvordan vi kan bruge seriens verdensbillede og etik til at forstå vores egen tilværelse den dag i dag.

Alhambra

Matt Wesolowski
Seks stemmer
England, 1997. Liget af 17-årige Tom Jeffries bliver fundet i marskområdet Scarclaw Fell, hvor han og kammeraterne var på hyttetur. Det ligner en ulykke, men ikke alle er overbeviste om den udlægning. Tyve år senere åbnes sagen igen. Scott King, internet-kultfigur og vært for en populær podcast om uopklarede mysterier, sætter sig for at undersøge, hvad der virkelig skete med Tom. I sin podcast-serie interviewer han seks forskellige mennesker, der var til stede den skæbnesvangre aften i Scarclaw Fell. I seks episoder kommer seks stemmer til orde, med seks syn på Tom og på dagene op til hans død. De fleste af de talende var teenagere dengang, og deres minder om hændelsen sløres af fortidens intriger, rivalisering og jalousi – men for hvert interview afdækkes nye detaljer, og den uhyggelige sandhed tegner sig skarpere.

Shirley Jackson
Historien om Hill House
Fire søgende sjæle ankommer til det gamle, forladte hus, der på egnen kaldes Hill House. Der går rygter om uforklarlige rædsler på stedet, og forskeren Dr. Montague har sat sig for at undersøge dem. Med sig har han sin assistent Theodora, husets fremtidige arving Luke, og Eleanor, en skrøbelig ung kvinde med en mørk fortid. Som deres tid i huset går, begynder de at opleve ting, der rækker ud over deres fatteevne og kontrol. Måske er der noget om snakken, og måske bør de alle bryde op, før det er for sent. Men Hill House er ved at samle sine kræfter, og det har ikke i sinde at slippe gæsterne så let.

Jack London
Når naturen kalder
Da ulvehunden Buck bliver stjålet fra sine ejere, begynder et nyt og fremmed liv for ham. Han sejles til Canada og bliver solgt som slædehund, og gennem hans øjne oplever vi guldfeberen og det hårde miljø, der tvinger både dyr og mennesker i knæ i det sene 1800-tals Klondike. Sammen med sin nye herre må Buck kæmpe for at overleve i vildnisset, og undervejs splittes han mellem loyaliteten mod mennesket og de urinstinkter, der byder ham at lyde naturens kald. 

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik