FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Shirley Jackson

Forord af Leonora Christina Skov


Vi har altid boet på slottet (paperback)
Pris 199,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  255
ISBN:  9788772164366
Udgave, år:  2, 2021
Oplag, år:  1, 2021
Udgivelse:  Marts 2021
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  5729
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Vi har altid boet på slottet er klassikeren, du aldrig har fået læst. Det er nemlig først nu, at Shirley Jacksons anmelderroste gyser fra 1962 udkommer på dansk. Leonora Christina Skov har skrevet forord. Du skal læse denne roman, hvis du er til en mørk, humoristisk og gotisk fortælling, der sætter spørgsmålstegn ved, hvad det vil sige at være normal. »Mit navn er Mary Katherine Blackwood. Jeg er atten år gammel, og jeg bor sammen med min søster Constance. Jeg har ofte tænkt, at jeg med lidt held kunne være blevet født som varulv, for de to midterste fingre på begge mine hænder er lige lange, men jeg har måttet stille mig tilfreds med det, jeg har. Jeg kan ikke lide at vaske mig, hunde eller støj. Jeg kan godt lide min søster Constance, Richard Plantagenet og Amanita phalloides, den grønne fluesvamp. Alle andre i min familie er døde«.

Sådan begynder Vi har altid boet på slottet. Og sådan fortsætter den. Romanen er en klassiker inden for den moderne gotik, et heksebryg af sære karakterer, stemningsmættet prosa og sort, sort humor.

Lige siden giftmordet, der tog livet af næsten hele familien Blackwood, har de lokale set skævt til huset bag det høje hegn. Merricat Blackwood bor der stadig med sin søster Constance og deres gamle onkel, og livet går roligt videre for dem alle tre. Constance pusler i haven og køkkenet, onkel Julian nusser med sine papirer, og Merricat begraver sølvmønter ved bækken og hvisker hemmelige ord i mørket for at holde dem fri for onde øjne.

Men der er forandring på vej. Da søstrenes fætter Charles trænger ind i huset og begynder at forstyrre de faste rutiner, er det kun Merricat, der aner faren. Og kun hun kan drive ham bort, før det er for sent, og Blackwoodfamiliens hemmeligheder kommer frem i lyset. 


Forfatterinfo:

Shirley Jackson (1916-1965) var foregangskvinde inden for den moderne gotiske litteratur og en af det tyvende århundredes mest indflydelsesrige forfattere. Hun har inspireret en lang række forfattere inden for gyser- og gotikgenren, bl.a. Stephen King og Donna Tartt.

Anmeldercitater:

»Et uhyggeligt kraftfuldt og forbløffende nyskabende heksebryg«.
The New York Times

»Snyd ikke dig selv for denne perle!«
Bogblogger.dk

»Her er en bog, der absolut fortjener sin kultstatus. […] en fremragende, uhyggelig, nervepirrende og hemmelighedsfuld roman. Den formår at være alle disse ting (og mere!) på blot 255 sider. […] Den er toppen af gotisk litteratur«.
Boguglen.blog

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Jeg vil virkelig anbefale den her bog til jer, som godt kan lide det gotiske og lidt mørkere temaer uden at være til krimier. Jeg vil også anbefale bogen til dem, som godt kan lide lidt ældre skriverier og godt kan lide det mystiske og anderledes i ikke-nutidsværker«.
The Bookish Boegeskov

»Ondskab, når den er bedst [...] Det onde, det dæmoniske, hos Jackson afslører sig ikke, før det er for sent. Og når det gør, er det så forbandet uhyggeligt, fordi det til forveksling ligner os selv. ’Vi har altid boet på slottet’ er et møde med en dybt interessant ustabil fortæller, en hekseroman, en slægtning til Mary Shellys Frankenstein og et originalt hovedbidrag til den amerikanske gotiske litteratur. Glem alt om simpel ondskab, forløsende chokeffekter og hyggelig uhygge. Forvent ingen nåde«.
Weekendavisen

stjernestjernestjernestjernestjerne

Sidses Bogreol

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Klokken tre i nat lukkede jeg bogen. Jeg havde siddet det halve af natten og læst de sidste 150 sider. Det var ganske enkelt umuligt at lægge den fra mig. Da jeg færdiggjorde Vi har altid boet på slottet, stod det klart for mig, at jeg nu har en mission; at få så mange mennesker overhovedet muligt til at læse den. […] en stramt fortalt genistreg fra Jacksons hånd«.
Majasmareridt.dk

stjernestjernestjernestjerne

»Den overraskede mig ved at være en helt unik historie, fordi man overhovedet ikke ved, hvor man har karaktererne henne, og den er ikke som noget, jeg tidligere har læst, men kan varmt anbefales«.
Reading Raindrops

stjernestjernestjernestjerne

»[...] hvor er det underligt, at jeg ikke har hørt om Shirley Jackson før – og hvor er det en skam. Flere burde kende hende. Hvor var det en spændende, mørk og dyster læseoplevelse.
Jeg var ret vild med historien og særligt stemningen gennem hele læsningen. Der er nuancer i sproget og en helt specifik og creepy stemning, der kryber langsomt ind under huden. [...] Kan varmt anbefales, hvis man har lyst til at få klassiker-vibes.«
EvaLuciaMusicandLiterature

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Det er virkelig et mesterværk - og et som Leonora Christina Skov også skriver - alt for underkendt mesterværk«.
Skrivepulten

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Vi har altid boet på slottet er en spændende, nervepirrende læseoplevelse, som giver kuldegysninger og griber fat i en. Det er en mindeværdig bog, som kan læses igen og igen.«
Maries Bogunivers

stjernestjernestjernestjernestjerne

»En af de mest interessante og stemningsfyldte bøger, jeg har læst.«
HyggeLitt

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik