FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jacob Birkler
Etik & finans
– etikkens rolle, når pengene ruller
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  143
ISBN:  9788772162713
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  August 2020
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  5644
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Der er et voksende fokus på etik i finansverdenen, men kan det overhovedet lade sig gøre at forbinde de to? Etik & finans peger på nye måder, hvorpå man kan forene etik med den finansielle sektor.På et årsmøde i Finans Danmark i 2018 gik formand, Michael Rasmussen, på talerstolen og undskyldte. Efter afsløringer om hvidvask, spekulation i udbytteskat og en forrykt selvforståelse skulle der fra en samlet sektor siges undskyld til både kunder og samfundet generelt. Mest opmærksomhed fik udtalelsen om, at etik nu skulle sættes før profit.

Men giver det mening, at en samlet finanssektor pludselig sætter etik på dagsordenen? Hvordan sætter man overhovedet etikken først, når aktionærerne både forventer og kræver et konstant stigende afkast?

Disse spørgsmål og mange flere besvarer tidligere formand for Etisk Råd Jacob Birkler i Etik & finans. Bogen afdækker etikken i den finansielle sektor og peger på en række forskellige muligheder, når det bliver svært at navigere i etikken. Blandt bogens centrale pointer er budskabet om, at etik ikke alene handler om påbud, men primært er noget, vi byder os selv og hinanden.

Jakob Birckler kritiserer ikke – hverken personer eller organisationer. Hans mål er at finde frem til nye måder, hvorpå man kan beskæftige sig med etik i den finansielle verden.

Etik & finans adskiller sig især fra tidligere udgivelser om emnet ved at formidle forholdet mellem etik og finans i en dansk kontekst og specifikt til de danske uddannelser.


Forfatterinfo:

Jacob Birkler er filosof og har skrevet en lang række bøger om aktuelle etiske problemstillinger i det moderne samfund. Han er desuden en kendt debattør og forhenværende formand for Det Etiske Råd.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»En særdeles brugbar og overskuelig bog, som denne anmelder vil anbefale enhver i finanssektoren at læse. Også studerende, som beskæftiger sig med finans og økonomi, kan have stor glæde af denne overskuelige bog på bare 143 sider. 'Etik & finans' er en fornøjelse at læse.«
Ulla Bechsgaard i Jyllands-Posten Finans

»’Etik og finans’ er en letlæst gennemgang af nogle problemstillinger, som samvittighedsfulde bankfolk kan havne i. Birkler udmærker sig ved, at han ikke bare forholder sig fordømmende, men nysgerrigt, selv overfor kviklån med ÅOP på flere hundrede procent.«
Christopher Arzrouni, Berlingske

»I det finansielle system medtager [Jacob Birkler] det svære valg i forbindelse med finansspekulation, insiderhandel, hurtige handler og ansættelsesforhold, hvor visse løn- og fratrædelsesforhold er eksorbitant fordelagtige. I den forbindelse stilles spørgsmålet. Hvad er etik? og hvor og hvordan har det forbindelse til den finansielle verden, når etik defineres som et gode. [...] Det spørgsmål, vi skal stille os selv foran spejlet, er derfor:" bør vi?" og ikke "kan vi." Hvis vi gør det, vil vi stå med en bedre samlet sektor- en dag.«
Hans Stengård Jessen, cand.merc. og forfatter

»[...] en positiv oplevelse med et blik ind i en kompleks verden, som jo i min levetid har forandret sig vildt og hurtigt.«
Gitte Johansson, museumsvært

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik