FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Aksel Vladimir Carlsen
Kærlighed i krig og kaos
Dusja og Eriks rejse fra Nazityskland til Danmark og Sovjet
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  234
ISBN:  9788771187755
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  Januar 2018
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret
Best.nr.:  4204
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

En bog om kærlighed, socialt engagement og en kamp for at overleve. De mødtes i Tyskland under 2. Verdenskrig. De forelskede sig, flygtede til Danmark på falske papirer, valgte et liv i det kommunistiske Sovjet og lod kærligheden sejre på trods af alle odds.Kærlighed i krig og kaos er et stykke historie, hvor storpolitik, socialt engagement og hverdag går op i en højere enhed, og hvor menneskelig varme og optimisme gøres til handling.

I 1942 blev Dusja tvangsforvist til en arbejdslejr i Rostock, hvor hun mødte danske Erik. Han kom til byen i januar 1943 for at tage civilt arbejde for en dansk entreprenør. Herfra flygtede de i april 1945 midt i krigens inferno til Danmark, hvor de blev gift og siden fik to børn. Efter 11 år i Danmark emigrerede familien til Sovjetunionen, hvor de boede fra 1956 til begyndelsen af 1990’erne.

Trods den hårde begyndelse, daglig modgang og svære økonomiske kår var parrets dør altid åben. Ægte social indignation og engagement kombineret med menigmands kommunisme formede deres vej og tro på fremtiden. Aksel og Dusjas søn Aksel V. Carlsen har udvalgt passager fra deres dagbøger og erindringer og samlet dem i denne bog. 

Dusja er i dag 92 år og bor på plejehjem i Emdrup. Erik døde i 2004, 83 år gammel. Deres livshistorie er på én gang noget helt særligt og samtidig et prisme for den storpolitiske udvikling under den kolde krig. Et utroligt og smukt billede på, at kærlighed kan overvinde (næsten) alt.


Forfatterinfo:

Aksel Vladimir Carlsen er søn af Dusja og Erik Carlsen. Han er født i 1945 i København og opvokset dels i Danmark, dels i Sovjetunionen. Han har en ph.d. i historie (fra Moskva) og i statskundskab (fra Aarhus Universitet). Han har skrevet en række bøger og artikler om politiske forhold.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjernestjerne

Arbejderen

»Boka er lettlest. Vi får et godt innblikk i hvordan oppveksten og forholdene var i både Sovjetunionen og Danmark i 1930-årene. Forhold som ikke var bra i Sovjetunionen er de åpne om. Det forteller om en ærlig fremstilling. Dusja og Erik framstår som varme, engasjerte og oppriktige mennesker. En blir gjennom boka faktisk glad i dem. [...] Jeg leste den 234 sider tykke boka på to dager. Så god, så lesverdig og så spennende fant jeg den!«.
Friheten

»Bogen er velkomponeret og interessant læsning, uanset om man kender de to hovedpersoner eller ej«.
Kommunist

»Bogen giver som helhed et fascinerende indblik i en subkultur, som på forbløffende måde har hvilet i sig selv […] En fin skildring af et politisk arbejdsmiljø i en brydningstid«.
Karsten Fledelius i Arbejderhistorie

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik