FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Birgitte Dam
Scenekunst på kanten
Christian Lollikes politiske teater
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  153
ISBN:  9788771189667
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  Juni 2018
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  4030
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Instruktør Christian Lollike er provokatøren i dansk teater. Med tvivlen og nysgerrigheden som sin drivkraft går Lollike helt tæt på, hvad det vil sige at være menneske i vor tid. Bogen her analyserer Lollikes værker og sætter dem ind i en teaterhistorisk sammenhæng.Han er »dansk teaters modigste mand«. Sådan siger en kritiker om Christian Lollike, spydspidsen i nyere dansk scenekunst. Han spinder kunst og virkelighed sammen og konfronterer os med voldsomme temaer som terror, krig og flygtninge.

Scenekunst på kanten giver for første gang et samlet billede af Christian Lollike – vi møder ham som kunstner, teatermand og menneske, der provokerer og inviterer til debat og eftertænksomhed.

Forfatter Birgitte Dam tager læseren med fra det eksperimenterende teaters tidlige rødder og frem til den levende kunst, vi ser i dag. Hun gennemgår de teatertraditioner, som Lollike bygger på, dvs. eksperimenterende teater, performance osv. Derefter følger fem kapitler dedikeret til fem udvalgte Lollike-stykker: 'Manifest 2083', 'Skakten eller Gerhards eventyr', 'All My Dreams Come True', 'I føling – en krigsballet' og 'Living Dead'. Bogen slutter af med et interview med Lollike selv.

De mange flotte farvebilleder får bogen til at sprudle af energi. Det er bogen til alle teaterfans, der vil vide mere om dansk teaters enfant terrible.


Forfatterinfo:

Birgitte Dam er cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Hun har anmeldt teater ved Information og Peripeti samt undervist i litteratur ved Københavns Universitet. Hun har udgivet flere bøger om scenekunst.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»Forlaget Frydenlund laver ekstravagant veludstyrede bøger, grafisk velplejede, smukt arbejde. [...] Det er et godt og grundigt stykke arbejde, der bringer dramatik-interesserede tættere på nyskabende dansk teater, tættere på Lollike og tættere på at få svar på nogle af de spørgsmål, man stiller sig, når man oplever stykker, der tilsyneladende foretager uventede spring i forløb [...]«.
Gregers Dirckinck-Holmfeld, gregersdh.dk

»Der er tale om en grundig gennemgang af dramatikeren, instruktøren og teaterchefen Christian Lollikes (født 1973) politiske teater og fem af hans værker fra 2012 til 2017 [...] Bogens format er stort og på 153 siden, hvoraf halvdelen er billeder. Den har et fantastisk flot og generøst layout [...] Dam skriver godt og formidlende. [...] Hvordan udvikler Lollikes nye udsigelsespositioner? Det er måske det mest centrale i Dams bog, at hun får løftet denne kreative og praktiske problematik og analyseret, hvordan form og indhold væver sig sammen i dialog med tilskueren«.
Erik Exe Christoffersen, Peripeti 

»Den er en berigende analyse, heldigvis langt fra entydig […] Er man til teaternørderi, er denne bog […] et godt køb«.
Børsen

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Scenekunst på kanten er ikke kun begavet formidlet, men ligeledes rig på illustrationer. […] Samlet set er der tale omen uomgængelig udgivelse til alle, der interesserer sig for teater og gerne vil vide lidt mere om dansk teaters grænsesprængende enfant terrible Christian Lollike«.
Cphculture.dk

»Birgitte Dams fremstilling om Christian Lollikes teater et MUST for ethvert fagbibliotek i dramatik, og dansk (endog også på faghylderne i historie og samfundsfag). Endvidere er den et MUST for enhver dramatiklærer«.
Replikker

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik