FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Thomas Roland
C.F. Hansen i Danmark og Tyskland
En billedguide
Pris 229,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  384
ISBN:  9788778878526
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  3, 2021
Udgivelse:  Januar 2011
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  1567
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

En altomfattende guide til C.F. Hansens arkitektur – skrevet til menigmand. Bogen er den første, der præsenterer C.F. Hansens arkitektur i en let tilgængelig form.C.F. Hansen (1756-1845) er en af Danmarks største arkitekter nogensinde. Hans arkitektur er af international karat og har haft vidtrækkende betydning for nutidige danske arkitekter som Jørn Utzon og Henning Larsen.

Bogen introducerer til klassicismen i Danmark, C.F. Hansens særlige kendetegn og ikke mindst de 78 bevarede bygninger, som han står bag, heriblandt Vor Frue Kirke, Københavns Domhus, Aabenraa Rådhus og Hørsholm Kirke.

Blandt hans store værker er Christiansborg Slot, Vor Frue Kirke i København, rådhusene i Præstø, Aabenraa og Mariager, herregården Pederstrup samt Hørsholm Kirke. Hertil kommer en lang række by- og landhuse i Nordtyskland.

Cand.phil. Thomas Roland øser af sin store viden om den klassicistiske arkitekt, hans liv og levned samt klassicismen som stilperiode.

Bogen fortæller om og viser rundt til C.F. Hansens arkitektur i Danmark, Norge og Tyskland. Den er fyldt med billeder og kort, så turen kan planlægges hjemmefra. De forskellige kortudsnit med gps-angivelser gør det nemt at finde frem til hver enkelt lokalitet.


Forfatterinfo:

Thomas Roland er cand.phil. i forhistorisk arkæologi. Han er leder af den arkæologiske afdeling på Københavns Museum. Tidligere har han været ansat ved Næstved Museum med ansvar for bl.a. udgravninger, udstillinger og formidling og som konsulent ved Kulturstyrelsen.

Anmeldercitater:

»… et inspirerende værk for den, der vil møde mesteren og glæde sig over de mange smukke bygninger, han skabte. Samtidig får læseren nogle gode redskaber til at forstå, hvorfor bygningerne er kommet til at se ud, som de gør. […] Denne guide bør ligge i handskerummet på enhver bil …«
By & Land

»Bogen giver kort og klar besked hvert enkel sted og er forsynet med en glimrende introduktion til Hansen, hans tid og – meget fint tænkt – hans eftertid. […] Håndbøger er efterhånden en sjælden art, men denne her er original og smart«.
Bogmagasinet

»Det er intet mindre end en fremragende guidebog. […] Ved man ikke meget om C.F. Hansen kommer man til det, fordi bogen indbyder til et bekendtskab. […] Thomas Roland øser af en enorm viden, og man får i den grad lyst til at tage på tur i C.F. Hansens fodspor«.
Grænsen

stjernestjernestjernestjernestjerne

»… en gavmild guide […]. Der findes udgivelser, man bare ikke kan sætte en finger på, men som er så gennemordentlige, grundige og gavmilde, at man må overgive sig. Sådan er Thomas Rolands guide«.
Politiken

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik