FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Søren Kolstrup
Polske stemmer
Polske indvandringsbølger 1892-2008
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  399
ISBN:  9788778878472
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  2, 2020
Udgivelse:  August 2010
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret
Best.nr.:  1541
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen sætter fokus på polakker i Danmark og de polske indvandrere i perioden 1892 til 2008. Det er en beretning, der i både et historisk og aktuelt samfundsmæssigt perspektiv fortæller om Polen og Danmark, om polakker og danskere.Søren Kolstrup analyserer og gennemgår de udstødelses- og tiltrækningskræfter, som sætter udvandringen i gang. Det handler om økonomiske, sociale og politiske drivkræfter og forhold i Polen, som har sat den enkeltes tanker om udvandring i gang. Hos den enkelte har der været tale om meget svære overvejelser, frustrationer og dilemmaer, før den endelige beslutning om at efterlade familie, venner og hjemegn blev taget.

Fokus er på otte bølger af indvandring: De polske roearbejdere og teglværksarbejdere omkring år 1900, jøderne fra Russisk Polen 1905-1920, de polske krigsflygtninge efter 1945, den kolde krigs afhoppere, den jødiske tvangsemigration 1969-1972, flugten fra 1980'ernes krigsretstilstand og EU's vandrende arbejdere.

Sidstnævnte har de seneste år været med til at sætte overskrifter og dagsorden herhjemme med fokus på især de polske avisbude og østeuropæiske hjemløse.


Forfatterinfo:

Søren Kolstrup (f. 1947) er ph.d. i velfærdshistorie, forfatter og lektor emeritus (SDU). Han har skrevet bøger om arbejderbevægelsens historie, Polen og velfærdsstaten, bl.a. Polske stemmer (2010), Den danske velfærdsmodel 1891-2011 (2014) og De røde flertal (2017), og han er medforfatter til Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000 (2007) og storværket Dansk Velfærdshistorie bd. I-VI (2010-2014).

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjerne

»... et værk og en analytisk gennemgang af polakkerne og danskernes indbyrdes forhold og ikke mindst en grundig gennemgang af de i alt otte bølger af indvandring fra Polen til Danmark. […] Søren Kolstrups analyser er spændende læsning«.
Lolland-Falsters Folketidende

»Sproget er let flydende og historierne gribende i deres beskrivelser af den enkeltes kamp for et bedre liv for sig og sine. [...] En på alle måder imponerende bog med et unikt billedmateriale og et glimrende noteapparat efter hvert kapitel«.
Arbejderen

»... en solid og gennemdokumenteret beretning om de polske indvandringsbølger i perioden 1892 – 2008. Bogen kombinerer på bedste måde de politiske, økonomiske og sociologiske videnskaber i en konkret historisk ramme«. 
Historieonline.dk

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik