Mad og nærvær
Lækker vegetarisk mad i daginstitutionenEn vegetarisk kogebog, hvor opskrifterne er beregnet til hhv. 40 børn og fire personer, så retterne kan laves både i daginstitutionen og derhjemme.
Bogen er inddelt efter årstiderne. Hver del begynder med et par forslag til udepædagogiske aktiviteter, der passer til årstiden, og forfatterne opfordrer til, at børnene også er med til at indsamle råvarerne. Saften og tarteletterne smager trods alt altid bedre, når man selv har været med til at samle rabarberne og plukke aspargeserne. Dermed bliver naturen automatisk inddraget i institutionens hverdag.
Bogen henvender sig til pædagoger, kokke, økonomaer og forældre, der ønsker ny inspiration til madlavningen med børn.
Du kan downloade en opskrift på græskarsuppe fra bogen nederst på denne side.
Fotograf Stine Heilmann. Forord af Rasmus Kofoed, køkkenchef på Michelin-restauranten Geranium og guldmedaljevinder ved Bocuse d’Or.
»Jeg både kan og vil bruge bogen i fritiden, privat og professionelt. Da jeg elsker at lave mad – og også gør det i hverdagen i SFO-regi – er den super relevant. Bogen er fyldt med de skønneste opskrifter og fantastiske billeder. Alt ser utroligt lækkert ud på den sunde måde, som gør det til en forventningsfuld glæde med god samvittighed. Lige efter min smag. Og jeg tror virkelig, at den vil være et hit på institutioner med bevidst kostpolitik – og hvorfor ikke fortsætte hjemme! Bogen er inspirerende, og der er lagt op til, at der kan laves mad til både fire og fyrre personer«.
Marianne Laustsen, psykomotorisk terapeut og pædagog
»Det er den flotteste bog med grønne opskrifter, som jeg har set, og jeg har en del i min samling. Bogen er fyldt med fantastiske fotos, hvor sanserne bliver pirret af de flotte billeder, som giver lyst til at gå i gang med det samme med at afprøve opskrifterne. Bogen adskiller sig fra andre bøger om grøn mad på den måde, at opskrifterne er suppleret med tanker om pædagogik og den store mængde af vidunderlige fotos. Plus at opskrifterne er forsynet med den praktiske detalje, at de er lavet til 4 pers./40 børn. Jeg har med stor begejstring nydt at læse bogen«.
Lisbeth Tinghus, pædagogstuderende
»[…] en glimrende og meget gennemført kogebog om vegetarisk mad i daginstitutionen. […] Alt i alt min varmeste anbefaling, (dén skal vi også ha i vores SFO!) og gid den må komme til at ligge i rigtig mange traditionelle børnehaver også, og at de må blive inspirerede af både mad og pædagogik«.
Pimpegryden – Tidsskrift for Rudolf Steiner Børnehavepædagogik
»Det geniale ved Mad og nærvær er dog, at opskrifterne er målrettet både institutioner og private hjem og dermed kan bygge bro mellem de to verdener«.
Bibliotekernes lektørudtalelse
»Den 196 sider lange kogebog er en æstetisk nydelse, at se på, røre ved og læse i. […] Alt i alt en skøn bog at have i hånden, at bladre i og at have liggende på træstammen ved bålpladsen eller i køkkenkrogen. Lige til at spise!«.
Børns hverdag
Antal sider: 196
ISBN: 9788771181432
Udgave, år: 1, 2014
Oplag, år: 2, 2020
Udgivelse: 16-02-2014
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 10934