En psykologisk barriere er brudt: terrorister er hæmningsløse og ligeglade med konsekvenserne. Afstanden til angreb med CBRN-våben – atomare, biologiske og kemiske våben – bliver stadig mindre.
Uanset risikoen må Danmark være forberedt, for de psykologiske konsekvenser er enorme og omfatter langt flere end de direkte ramte. De vil rammes af frygt og afmagt, som kan føre til sundhedsskadelig adfærd, psykiske lidelser og social kaos. Uforberedte myndigheder vil uundgåeligt opleve befolkningens mistillid og massive bebrejdelser.
Ud fra et folkesundhedsmæssigt perspektiv sætter bogen det danske terrorberedskab til debat. Det gennemgås, hvordan beredskabet kan forbedres, og der tages emner op som krisestyring, frygtens skadevirkninger, risikokommunikation, befolkningsuddannelse og psykologisk krisestøtte.
Bogen henvender sig derfor til beslutningstagere og andre med interesse for aktuelle samfundsmæssige forhold og specielt terrorisme, psykologi, folkesundhed og beredskab. Den er samtidig en fagbog, som med fordel kan læses af brandmænd og politifolk, der ønsker kendskab til de psykologiske konsekvenser ved CBRN-terror. Psykologer, sundhedspersonale og beredskabsplanlæggere kan få indblik i faglige udfordringer, som ikke er kendt fra dagligdagen.
I et efterskrift trækkes der paralleller mellem fyrværkeribranden i Kolding den 3. november 2004 og CBRN-terror. I en gennemgang af katastrofen, den beredskabsmæssige indsats og grundlaget for beredskabsplanlægning konkretiseres og illustreres flere af terrorsituationens problemstillinger.