FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Karen AkhøjErnst Jensen
Døden må vi leve med
– en bog om døden og livet
Pris 249,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  180
ISBN:  9788778872951
Udgave, år:  1, 2006
Oplag, år:  1, 2006
Udgivelse:  Juni 2006
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  921
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Denne bogs formål er først og fremmest at bryde tavsheden om døden, så vi – ved i højere grad at erkende den som en del af tilværelsens grundvilkår – får lettere ved at acceptere den. For død og liv hører nøje sammen.I nutidens vestlige kultur er døden et tabuemne. Ganske vist møder vi i tv, aviser og film en konstant strøm af beretninger om mennesker, der dør af uhelbredelige sygdomme, i krige eller ved voldsomme ulykker. Men vor egen død vil vi helst ikke vide af. Selv om døden måske er det eneste, vi kan være fuldkommen sikre på, så forsøger vi af al magt at fortrænge tanken om den – og vil helst ikke tale om den. Men angsten for døden ligger alligevel som et grundelement i den menneskelige eksistens og sætter på mange måder sit præg på vores tilværelse.

De to forfattere er psykologer og bidrager med bogen til en belysning af dødens og sorgens psykologiske, historiske og kulturelle aspekter. I mange af kapitlerne stilles der spørgsmål, som går tæt på den aktuelle debat om f.eks. aktiv dødshjælp, hjælp til selvmord, organtransplantation og pleje og omsorg ved livets afslutning.

Bogen er af almen interesse – og vil derudover være velegnet som bidrag til uddannelsen til social- og sundhedshjælper, på pædagogseminarier, ved kursusvirksomhed for personale i ældreplejen samt i studiegrupper. Når døden tages op som emne i folkeskolens ældste klasser, bl.a. i forbindelse med undervisning i familiekundskab, kan læreren bruge bogen til oplysning og inspiration.


Forfatterinfo:

Ernst Jensen er oprindeligt læreruddannet og var i mange år ledende skoleinspektør i Grønland. Han blev derefter uddannet som cand.pæd.psych. ved Danmarks Pædagogiske Universitet, hvor han i 2000 erhvervede ph.d.graden for en sociologisk-psykologisk-historisk afhandling om grønlandske skolebørns ophold i Danmark. Ernst Jensen har skrevet en række bøger til undervisningsbrug.

Anmeldercitater:

»I et godt og letforståeligt sprog kommer forfatterne ind på praktisk taget alle aspekter omkring døden. […] tankevækkende læsning – meget vidste jeg, men her fik jeg det i sammenhæng«.
Ugeskrift for Læger

»... en meget velskrevet og interessant bog […]. Bogen er rigtig dejlig læsning, som kommer rundt om dødens og sorgens psykologiske, historiske og kulturelle aspekter. […] Særligt kapitlerne om selvmord er meget velegnede til brug i de ældste klasser ...«.
Folkeskolen

»... en smuk, bredt funderet, historisk, kulturelt og psykologisk oplysende bog om livet vis-a-vis døden. […] Forfatterne udviser omfattende viden og indsigt [...] Efter at have læst bogen fornemmer man en vis desensibiliseringseffekt med hensyn til dødsangsten, og man efterlades med en blanding af undren, ærefrygt og glæde ved at konstatere, at smerten og angsten ved døden er dybt forbundet med sin modsætning: Livets forunderlige gave«. 
Psykolog Nyt

stjernestjernestjernestjerne

Jydske Vestkysten

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik