FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jim Lyngvild

Forord af Jeanette Varberg, museumsimspektør, Nationalmuseet


Alverdens vikinger, 2. udgave
– dragt, magt og pragt
Kommende titel.
Pris 399,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  288
ISBN:  9788772166421
Udgave, år:  2, 2022
Oplag, år:  1, 2022
Udgivelse:  Juli 2022
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5998
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Jim Lyngvild vækker vikingetidens konger og dronninger til live i sit nye pragtværk Alverdens vikinger. Vi bliver inviteret indenfor i en verden af fyrster i pelsbesatte dragter, konger i guldbroderede rober og dronninger smykket med både silke og oldtidsfund.Vi ved næsten intet om, hvordan vikingerne så ud, eller hvordan de gik klædt. De skriftlige kilder og fundmateriale er langt fra nok til at genskabe et helt ko­stume, hvor alt fra smyk­ker over frisure og til klædedragt kan kaldes fuldstændig historisk korrekt.

På trods af disse benspænd har Jim Lyngvild i Alverdens vikinger valgt at give sit bud på, hvordan 83 vikingeherskere fra både Danmark, Norge, Sverige, England og det øst­lige Gardarige i nutidens Ukraine kunne have set ud.

Bogens portrætter er kreative og legende, men altid baseret på omhyggelig research og med så stort afsæt som muligt i arkæologiske fund. Jim Lyngvild ved dog godt, at hans fotografier ikke viser vikingerne i historisk korrekte dragter. Det kan slet ikke lade sig gøre. Formålet med bogen er derfor et helt andet: at lade læseren blive inspireret til selv at søge mere viden om vikingerne og deres tid gennem sagaer, sagn og fortællinger.

Sammen med hvert portræt præsenteres en kort beskrivelse af den pågældende kon­ges eller dronnings liv. Bogen indleder desuden med et smukt illustreret introduktions­materiale om vikingernes verden og en beskrivelse af Lyngvilds store projekt.

Alverdens vikinger udkommer i forlængelse af Nationalmuseets opdaterede vikingeud­stilling, skabt i samarbejde med Jim Lyngvild, og som både medførte stor debat og stor publikumsfremgang for museet.

Portrætteksterne om vikingetidens konger og dronninger er skrevet af stud.mag. i forhistoriske arkæologi Mads Kildegaard Nielsen. Teksterne under overskriften ’Vikingernes verden’ er for størstedelen stillet til rådighed af Nationalmuseet.


Forfatterinfo:

Jim Lyngvild (født 1978) er uddannet designer og har i mange år fungeret som moderedaktør på forskellige magasiner og aviser. De senere år har han lavet udstillinger på flere danske museer, bl.a. Nationalmuseet, Koldinghus og Kronborg.

Anmeldercitater:

»Hvad enten man holder sig for næsen eller overgiver sig til Jim Lyngvilds design og fantasi, må man medgive, at det er en meget flot bog.«
Historie-online.dk

 

»[...] en meget positiv oplevelse at læse denne bog, og se de smukke billeder.«
Anne Christiansen, social- og sundhedsassistent

»Jeg er mega begejstret. [...] er både sjov, underholdende og giver mig masser af ny viden. Hvis jeg havde små børn i førskolealderen, ville jeg elske at bruge bogen til højtlæsning. Let at læse og forstå.«
Lisbeth Tinghus, pædagog

»Bogen emmer af mystik og en tidsalder, vi ofte drømmer om og forestiller os.«
Celia Vestergaard-Rosener, pædagog

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik