I Den farlige alder møder vi Elsie Lindtner, der som midaldrende forlader sin mand og flytter til en afsides ø. Fra sit eksil skriver hun dagbogsnotater og breve om sin nye tilværelse, der er fri for mænd og fuld af refleksioner – over menstruation og silkestrømper, over ægteskab, utroskab og ikke mindst den unge arkitekt, hun ikke kan glemme.
»Der burde grundes en klosterorden, i stor og munter stil, for kvinder mellem fyrre og halvtreds. Et slags asyl for overgangsårenes ofre. For der kommer jo de år i enhver kvindes liv, da hun er bedst tjent med frivillig indespærring eller i hvert fald fuldstændig afspærring fra det andet køn,« skriver Elsie i sine breve.
Elsie Lindtner holder sig ikke tilbage, når hun med sit skarpe blik reflekterer over livet i overgangsalderen og kvindens rolle i et fastlåst samfundssystem. I hendes opgør med kvindens afhængighed af det mandlige køn bliver det dog også klart, at vi som mennesker – også som kvinder – har brug for at høre til.
Den farlige alder er en tidsløs fortælling om det at være kvinde – og om at finde sig selv uden at være afhængig af mændenes syn på kvinder.
Bogen indledes med et forord af forfatter, komiker og fremtrædende feminist Sanne Søndergaard.