FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Knud Vilby
Civilsamfundet
– mellem stat og marked
Pris 249,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  179
ISBN:  9788772165257
Udgave, år:  1, 2022
Oplag, år:  1, 2022
Udgivelse:  Marts 2022
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5924
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Det danske civilsamfund har mistet indflydelse over de seneste mange år, og et demokratisk element i samfundet er dermed alvorligt svækket. Det åbner for øget populisme og manipulationer og mindsker den offentlige debat, mener Knud Vilby i denne bog.Civilsamfundet repræsenterer de rettigheder, vi har som mennesker, uanset stat og marked. Men ifølge Knud Vilby er civilsamfundet i form af folkelig organisering og åbne debatter om samfundets udvikling og uretfærdigheder på retur. Det øger risikoen for populisme og manipulation, da der mangler kvalificeret modspil og medspil.

I Civilsamfundet analyserer Vilby årsagerne til denne udvikling. Han be­skriver ændringerne i samspillet mellem på den ene side ngo’er med fokus på udviklings­politik og socialpolitik og på den anden side staten, kommunerne og markedet.

Vilbys påstand er, at Danmark er gået fra en situation, hvor stat og kommuner i høj grad lod sig inspirere til nye ideer, bedre lovgivning og bedre praksis i samspillet med det frivillige Danmark og frem til dagens aktuelle realitet. I dag ser man primært civilsamfundet og det frivillige arbejde som et kærkomment supplement til en offentlig indsats, men med rammer og retning, som defineres af det offentlige og af konkurrencen på markedet.

Lydhørheden fra toppen er blevet mindre og samspillet svagere, i takt med at regerings­sy­stemet og den offentlige sektor er blevet stadigt større og mere kompleks med stadigt flere interne rådgivere og ideudviklere samtidig med en langt større markedsorientering.

Civilsamfundet er en bog til alle med interesse for Danmarks demokratiske udvikling.


Forfatterinfo:

Knud Vilby (f. 1942) er journalist og forfatter til en lang række bøger. Han er tidligere for­mand for blandt andre Mellem­­folkeligt Samvirke og Social­politisk Forening. Han har arbejdet med social­politik og udviklingspolitik siden 1970’erne.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»Selvom Knud Vilbys bog Civilsamfundet - mellem stat og marked med sine 179 sider inklusive litteraturliste har et beskedent omfang, har dens indhold vægt som en egerafte i forhold til et bestemt formål: At cementere civilsamfundets tætte samspil med varierende politikområder og sektorens kolossale betydning for velfærdsstatens udvikling. […] Enhver der nogensinde har stillet sig tvivlende, skeptisk eller blot uvidende over for denne forbindelse bør omgående sætte sig ned og læse […]«
Altinget

»Knud Vilbys bog udgør et vægtigt bidrag med et godt historisk overblik og en status på civilsamfundets udfordringer i dag inden for udviklingsbistand og det sociale felt. Bogen er både engagerende og gennemresearchet og giver stof til eftertanke – og kan derfor varmt anbefales.«
Peter With, Globalnyt.dk

»Knud Vilby har skrevet en lille bog, der forsøger at råbe vagt i gevær, når den frivillige socialpolitik politisk, økonomisk og strukturelt svækkes. For i bund og grund handler det om, at den frivillige socialpolitik er garant for værdighed for den enkelte borger, men i lige så høj grad om vedkommendes demokratiske og retssikkerhedsmæssige rettigheder. Med disse ord skal denne bog varmt anbefales alle, der interesserer sig for det omgivende samfund – ud over egen næsetip.«
Preben Etwil, Historie-online.dk

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik