FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Karin Michaëlis

Forord af Sanne Søndergaard


Den farlige alder
Breve og dagbogsoptegnelser
Pris 249,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  154
ISBN:  9788772165639
Udgave, år:  1, 2022
Oplag, år:  1, 2022
Udgivelse:  Marts 2022
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5876
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Den farlige alder udkom første gang i 1910. Det var en skandaleroman dengang, der blev trykt i oplag efter oplag. Karin Michaëlis brevroman om overgangsalder, kvinders seksualitet, skilsmisse og affærer kan stadig i dag forbløffe og ikke mindst bryde tabuer.I Den farlige alder møder vi Elsie Lindtner, der som midaldrende forlader sin mand og flytter til en afsides ø. Fra sit eksil skriver hun dagbogsnotater og breve om sin nye tilværelse, der er fri for mænd og fuld af refleksioner – over menstruation og silkestrømper, over ægteskab, utroskab og ikke mindst den unge arkitekt, hun ikke kan glemme.

»Der burde grundes en klosterorden, i stor og munter stil, for kvinder mellem fyrre og halvtreds. Et slags asyl for overgangsårenes ofre. For der kommer jo de år i enhver kvindes liv, da hun er bedst tjent med frivillig indespærring eller i hvert fald fuldstændig afspærring fra det andet køn,« skriver Elsie i sine breve.

Elsie Lindtner holder sig ikke tilbage, når hun med sit skarpe blik reflekterer over livet i overgangsalderen og kvindens rolle i et fastlåst samfundssystem. I hendes opgør med kvindens afhængighed af det mandlige køn bliver det dog også klart, at vi som mennesker – også som kvinder – har brug for at høre til.

Den farlige alder er en tidsløs fortælling om det at være kvinde – og om at finde sig selv uden at være afhængig af mændenes syn på kvinder.

Bogen indledes med et forord af forfatter, komiker og fremtrædende feminist Sanne Søndergaard.


Forfatterinfo:

Karin Michaëlis (1872-1950) var en internationalt berømt forfatter. Hendes forfatterskab, der rummer komplekse beskrivelser af kvindelig psykologi og seksualitet, har som gennemgående tema kvindens undertrykkelse – og emancipation. Michaëlis kæmpede også for frigørelse på andre fronter: Hun var bl.a. tidlig dyreaktivist, og som følge af sin støtte til antinazistiske forfattere som Bertolt Brecht, som hun gav husly på Thurø, måtte hun under besættelsen gå i eksil i USA.

Anmeldercitater:

»[…] Den tager fat på ensomhed, på forbundethed, på identitet. Problematikker, der er evigt gyldige og relevante. Det essentielle i bogen for mig er problematikken med både at være et jeg og et vi, som jo er en balancegang i alle relationer. […] ’Den farlige alder’ der har det skønneste og skarpeste forord af Sanne Søndergaard, udkom 15. marts 2022 og den får mine varmeste anbefalinger.«
Anettes Litteratursalon

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Romanen rummer dog mere end et opgør med kvindens samfundsmæssige rolle. I bogen udforsker Michaëlis temaer såsom kærlighed, ensomhed, længslen efter at høre til og klasseskel og privilegier. Det er en velskrevet og spændende roman, og jeg kunne ikke ligge den fra mig. Michaëlis’ indsigt i den menneskelige psyke er tidløs og tankevækkende. Bogen får en varm anbefaling fra mig.«
Maries Bogunivers

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik