FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Shirley Jackson

Oversat af Rebekka Hjelholt Svendsen


Lotteriet og andre noveller
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  343
ISBN:  9788772165608
Udgave, år:  1, 2022
Oplag, år:  1, 2022
Udgivelse:  August 2022
Indbinding:  Indbundet
Best.nr.:  5875
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

I denne første danske udgivelse af Shirley Jacksons noveller optræder det berømte hovedværk 'Lotteriet' i en samling på i alt 20 fortællinger, der spænder fra det skæve og humoristiske over menneskers hverdagsondskab til de rene gyserhistorier.Jackson forstår, at det moderne livs uhygge ikke findes i vold og hjemsøgelser, men i menneskesindets mørke understrøm. For nogle af hendes karakterer pibler denne understrøm stille af sted og bryder aldrig op gennem tankernes jordlag, men manifesterer sig måske som manglende empati eller fremmedfrygt.

Ligeledes er fremmedgørelse og identitetstab tilbagevendende temaer hos Shirley Jackson, og hun udforsker dem i flere af samlingens noveller.

Lotteriet og andre noveller er fjerde bind i Alhambras serie af Jackson-udgivelser og har forord af forfatter Ursula Scavenius.

Der er allerede udkommet tre af Shirley Jacksons romaner på dansk. Selvom hendes romaner ofte må anses for at være mesterværker, ernærede hun sig først og fremmest som novelleforfatter. Hendes efterladte samlinger er en skatkiste af indsigtsfulde, uhyggelige, morsomme og knivskarpe historier.

Novellesamlingen her er særlig udvalgt til et dansk publikum.


Forfatterinfo:

Shirley Jackson (1916-1965) var foregangskvinde inden for den moderne gotiske litteratur og en af det tyvende århundredes mest indflydelsesrige forfattere. Hun har inspireret en lang række forfattere inden for gyser- og gotikgenren, bl.a. Stephen King og Donna Tartt.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»Jackson er en mester i udforskningen af det mystiske, det bizarre og det uforklarlige. Hun skaber en stemning og en oplevelse for læseren, som er opslugende og giver gåsehud. Det er umuligt ikke at blive suget ind i hendes univers og helt opslugt af hendes historier. Og så er jeg vild med, at Jackson ikke var bange for at kommentere på politiske spørgsmål, og at hun formår at skrive med underliggende feministiske budskaber. Novellesamlingen tilbyder et velskrevet forord af Ursula Scavenius, så læseren får et kendskab til Jacksons noveller.«
Maries Bogunivers

»På trods af oprindeligt at være skrevet i 1950’erne, er novellerne stadig skræmmende aktuelle i dag. […] Novellerne er fyldt med skarpe iagttagelser og kommentarer til hverdagslivet, men det bliver aldrig kedeligt, for der er masser af mystiske hændelser og detaljer, der holder historierne interessante, og jeg var sært fascineret af langt de fleste af dem. Hvis man allerede kan lide Shirley Jacksons skrivestil og øvrige udgivelser, vil jeg klart anbefale også at læse denne novellesamling. Og hvis man er helt ny til hendes forfatterskab, ville denne være et rigtigt godt sted at starte for at få en fornemmelse af, hvad det er, hun er så god til.«
Reading Raindrops

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Husker du sci-fi-forfatteren Ray Bradbury? Ligesom kunstneren Magritte kunne han spille vores forhåndsforventninger et puds. Det samme kunne Shirley Jackson (1916-65), og det bevises suverænt i de 20 noveller i samlingen »Lotteriet og andre noveller«. [...] Shirley Jacksons noveller er ganske enkelt interessante og tankevækkende bekendtskaber og tilmed enkelt og effektivt skrevet. Hvis du er så heldig at være togpendler, kan du snuppe én hver vej de næste par uger. Glæd dig!«
Marie Louise Wedel Bruun, Berlingske

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik