FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Malene Fenger-Grøndahl

Fotograf: Søren Kjeldgaard


Danskerne findes i mange modeller (e-bog, epub)
– portrætter af 15 unge med bindestregsidentitet
Pris 239,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  286
ISBN:  9788772164281
Udgave, år:  1. e-bogsudgave, 2021
Udgivelse:  November 2021
Illustreret i farver
Best.nr.:  5865
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Gennem 15 interviews med unge med bindestregsidentitet viser Danskerne findes i mange modeller, hvordan man sagtens kan være dansker og 'noget andet' på en og samme tid. Nanke er vokset op som del af det tyske mindretal i Sønderjylland, har gået i tysk skole, talt sønderjysk hjemme og gået på dansk efterskole. Syd for grænsen er Sophie vokset op som del af det danske mindretal – med dannebrog på fødselsdags­bordet og højskolesang i gymnasiet. Derudover kan man bl.a. møde Natascha, der fra sin mor har chilenske rødder, Mohammed, der talte arabisk hjemme og dansk i børnehaven og Ali, der sammen med sin hustru vælger det bedste til fra både den danske og somaliske kultur.

De portrætterede fra det dansk-tyske grænseland er fælles om at have fundet en anden vej til deres identitet end tidligere genera­tioner. De har erkendt at de føler sig både-og, og det har de fælles med de andre 11 unge, der fortæller deres historie i bogen her.

Uanset om man som dansk-syrisk-kurdiske Berivan og dansk-polsk-estisk-franske Etienne er kommet hertil som teenager, kan spørgsmålet om danskhed og identitet være følsomt og modsætningsfyldt, men også berigende.

Fortællingerne perspektiveres af professor Steen Bo ­Frandsens introduktion til mindretallenes historie i det dansk-tyske grænse­land og professor Garbi Schmidts refleksioner over nutidens vilkår for flerkulturelle danskere.

Bogen henvender sig alle, der interesserer sig for dansk kultur og 'det at være dansk', både politikere, meningsdannere samt danskere med og uden bindestregsidentitet.


Forfatterinfo:

Malene Fenger-Grøndahl (f. 1976) er uddannet journalist og arbejder som freelancejournalist, forfatter og foredragsholder med speciale i integration, religion, etniske minoriteter og Mellemøsten.

Anmeldercitater:

»Som læser sidder man tilbage med en større forståelse for mindretal og en nyvunden interesse for at dykke ned i begreber som danskhed og kulturel identitet.«
Dansk Folkeoplysnings Samråd

»Det er en grafisk flot bog. Det er velformulerende og velintegrerende unge, der sætter ansigt på en problemstilling, der oftest i samfundsdebatten kædes sammen med problemer. Det giver en personlig vinkel på temaet, og det at sætte ansigter på, fremmer ofte forståelsen.«
Bibliotekernes lektørudtalelse

stjernestjernestjernestjerne

»Det er altid interessant læsning, og der formidles mange tankevækkende pointer og meget forskellige personlige oplevelser. […] Bogen viser dog på fin vis, at det er muligt at være dansk og samtidig definere sig selv med kulturer, der ligger uden for Danmark.«
Flensborg Avis

stjernestjernestjernestjerne

»Bogen anbefales især, måske forgæves, til de politikere og populister, som vedholdende råber op om, at dansk kultur og sammenhængskraft er i fare. De unge med dansk, tysk eller arabisk kulturbaggrund er først og fremmest stærke og målsatte på det gode liv: Uddannelse, job, familie. De glædes ved grønlandsk sælspæk eller arabisk tajin, men kan sagtens sætte en bindestreg også til jordbær med fløde eller bøf med løg. Bogen kan bruges i undervisning, ja, men også på gavebordet til studentergildet eller ved svendeprøven.«
Uddannelsesbladet

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik