FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Ingrid Arild Jensen
Psykomotoriske grundøvelser (e-bog, epub)
Metodiske og teoretiske perspektiver
Pris 448,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  131
ISBN:  9788772162355
Udgave, år:  1. epub-udgave, 2020
Udgivelse:  Maj 2021
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5777
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Psykomotoriske grundøvelser sætter fokus på en systematisering af de grundlæggende principper bag psykomotoriske grundøvelser – heri afsættet i den motoriske udvikling. Har man denne forståelse, kan øvelserne justeres på mange måder, sådan at det dynamiske, kreative og undersøgende element kan få sin plads inden for grundøvelsernes noget faste ramme. Afspændingspædagogikken – som i dag kaldes psykomotorik – henter sin inspiration fra både dans, teater og det lægelige perspektiv på afspænding, og fagets rødder går mere end 150 år tilbage.

Psykomotoriske grundøvelser kan betragtes som en grundbog indenfor psykomotorikken og kan læses på den måde, men kan også anvendes som opslagsbog, da der er grundige øvelsesbeskrivelser med fotos. Der er derfor rig mulighed for at sammensætte øvelsesprogrammer.

Bogen er inddelt i tre dele:

Første del fokuserer på psykomotorikkens historiske rødder og meto­diske grundlag. Der beskrives samfundsmæssige udfordringer, hvor psy­komotorikken som faglighed har sin relevans, samt problemstillinger, hvor det kan være gavnligt at arbejde med psykomotoriske grundøvelser.

Anden del fokuserer på teoretiske perspektiver og på nyere forskning, der knytter an til det psykomotoriske arbejde. Her beskrives, hvordan psykomotoriske grundøvelser kan bringes i anvendelse som afsæt til den frie og eksperimenterende bevægelse. Der udfoldes didaktiske læringsmæssige perspektiver om kropslige læreprocesser.

Tredje del fokuserer på 15 grundlæggende psykomotoriske grundøvelser. Derudover er der tre videoeksempler på psykomotoriske grundøvelser sammensat til bevægelsesserier. Her bruges QR-kode. Her gennemgås reviderede øvelsesbeskrivelser fra Bret Hart-Burton systemets ”afslapnings- og åndedrætsøvelser” ved Mulle Wagn.

Bogens forfattere er Ingrid Arild Jensen, Malene Norup Stolpe, Lene Knudsen, Henriette Nikolaisen, Birgit Dines Johansen, Steen Rank Petersen og Ruth Ryborg.


Anmeldercitater:

»[...] en fornøjelse at læse en lærebog som opsummerer den samlede afspænding/psykomotorik i teori og praksis. [...] Det er især interessant at læse om grundøvelserne, som i deres enkelhed og kompleksitet fordrer en undersøgende tilgang af den studerende/udøver. Derved skabes der muligheden for en bedre kropsbevidsthed og evne til afspænding – og dermed til at understøtte en selvregulering hos den
enkelte studerende/udøver.«
Klaus Hansen, afspændings- og bevægelsespædagog m.m.

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik