FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Reinout Bosch
Historisk materialisme (e-bog, epub)
– materialistisk historieteori under postmodernismens hegemoni
Pris 239,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

ISBN:  9788772162805
Udgave, år:  1. epub-udgave, 2021
Udgivelse:  Marts 2021
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  5748
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Historisk materialisme argumenteres der for, at vi må lade nutidens problemer være vejledende for, hvilke spørgsmål vi stiller til fortiden, når vi står over for denne udfordring. Bogen giver en indføring i den historisk materialistiske teori og dens begreber, ikke som levn fra fortiden, men som en aktiv modspiller til det herskende postmoderne hegemoni.Historisk materialisme – en videnskabelig historieteori på materialistisk grund – har i perioder spillet en afgørende rolle for den historieforståelse, der ikke kun sætter det som sin opgave at forklare historiens delelementer, men også leder efter forklaringer på dens sammenhænge, konflikter og drivkræfter. Centralt i denne historieteori står mennesket som et samfundsskabt og samfundsforandrende subjekt, der ikke kun er historiens skaber, men også dens formidler og fortolker. Præget af oplevelser under skiftende forhold forandres også menneskenes egne opfattelser af sig selv og den verden, de bebor.

Hvis det er tilfældet, kan vi så tro på fortidens opfattelser? Og vores egne? Gennem disse spørgsmål har teorien givet næring til postmodernismen, der i dag er med til at relativisere samfundsdebattens forhold ikke kun til fortidens problemer, men også til nutidens.

Historisk materialisme argumenterer cand.mag. i historie Reinout Bosch for, at vi – stillet over for denne udfordring – må lade nutidens problemer være vejledende for, hvilke spørgsmål vi stiller til fortiden. Han argumenterer for, at spørgsmål rejst i fortiden, nutiden og fremtiden må grunde i en sammenhængende teori, hvis de skal overskride vores personlige oplevelser. Det er nemlig centralt, at vi mennesker kender vores egen historie i sin helhed, hvis vi vil forandre vores nutid og fremtid. Skal vi forstå fortiden – og lære af den – behøver vi samtidig en metode, der formår at kunne konceptualisere historien. 


Forfatterinfo:

Reinout Bosch er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet. Han er bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København samt medstifter af Institut for Marxistisk Analyse.

Anmeldercitater:

»Det er ikke nogen læseletbog. Den marxistiske begrebsverden tilføres mange nuancering, faktisk i et omfang, så fremstillingen kommer til at virke helt postmoderne, en dekonstruktion af marxismens store fortælling om klassekampen – og marxismen – som motor i det historiske fremskridt mod det bedre.«
Historie-online.dk

»Den historiske materialisme bidrager bestemt til forståelsen af samfundsforhold - ikke mindst, når metoden suppleres med metoder, der tager udgangspunkt i de konkrete menneskelige handlinger. Det er berigende at få opfrisket og aktualiseret den historiske materialisme.«
Poul Hansen, fhv. uddannelseskonsulent i SiD og 3F

»Det har været en personlig ”tour de force" og et gensyn med klassikere indenfor filosofi, sociologi, psykologi og ikke mindst politisk økonomi, undervisere og meningsfæller at læse bogen, den har for mig personligt været et levende eksempel på historisk materialisme i praksis. Bogen gennemgår og opsummerer de væsentligste begreber i forståelsen af historisk materialisme og viser, hvordan vi i den nutidige kontekst kan forstå vores liv og handlinger i forhold til naturen, klimaet, miljøet etc., og at vi derfor som aktører og deltagere kan ændre vores fremtidige historiske udvikling. Jeg får lyst til at genlæse tidligere værker og bruge bogen som katalysator for min læsning.«
Jan Kjærgaard Hansen, socialpædagog

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik