FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Richard J. Bernstein

Oversat fra engelsk af Sigrid Kraglund Adamsson.

Fagkonsulent: Cæcilie Varslev-Pedersen


Derfor skal vi læse Hannah Arendt (e-bog, epub)
Pris 183,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

ISBN:  9788772161785
Udgave, år:  1. epub-udgave, 2021
Udgivelse:  Marts 2021
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5747
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Den tyskfødte amerikanske filosof Hannah Arendt er populær som aldrig før. I Derfor skal vi læse Hannah Arendt indkredser Richard J- Bernstein en række grundlæggende politiske vildfarelser og problemer i vores moderne samfund og spørger, hvordan vi gennem Arendts tænkning kan forstå dem.Da Hannah Arendt døde i 1975, var hun først og fremmest kendt for sin bog om Adolf Eichmann-retssagen og for det kontroversielle udtryk 'ondskabens banalitet'. Siden hendes død og især inden for det seneste årti er interessen for hendes politiske tækning dog nærmest eksploderet.

På trods af at den tysk-amerikanske filosof behandlede det 20. århundredes udfordringer og rædslerne før, under og efter 2. Verdenskrig, er hendes tanker stadig lige så relevante i dag, når vi ønsker at beskæftige os med de nationale såvel som globale politiske udfordringer. Dette gælder blandt andet statsløshed og flygtninges ret til rettigheder, racisme og segregering, politiske løgne og virkelighedsforvrængning samt personligt og politisk ansvar. Hvert af disse emner beskæftigede Hannah Arendt sig indædt med, og de skaber stadig store politiske problemer i dag. Hvis vi ønsker at være med til at løse dem, så tilbyder Arendt os et sted at begynde.

Hannah Arendt (1906-1975) var en af det 20. århundredes vigtigste politiske filosoffer, født ind i en tysk-jødisk sekulær familie. I 1933 blev hun anholdt og afhørt i otte dage for at forske i antisemitisk propaganda, hvorefter hun besluttede at flygte fra Tyskland. Hun ankom til New York i 1941, og hun boede og arbejdede i USA resten af sit liv. Efter 2. Verdenskrig blev hun især kendt for sit værk om totalitarismens oprindelse.

Richard J. Bernstein (1932-) er en amerikansk filosof og underviser på The New School for Social Research i New York. Han er især kendt for at arbejde i krydsfeltet mellem forskellige filosofiske traditioner, og han har desuden gennem sit liv og sin karriere beskæftiget sig direkte med konkrete sociale og politiske tiltag.


Forfatterinfo:

Richard J. Bernstein (f. 1932) er amerikansk filosof.  Han underviser på The New School for Social Research i New York. Han er især kendt for at arbejde i krydsfeltet mellem forskellige filosofiske traditioner, og han har gennem sin karriere beskæftiget sig direkte med konkrete sociale og politiske tiltag.

Anmeldercitater:

»Spændende og vedkommende bog, der fremhæver aspekter af Arendts tænkning og overfører dem til det 21. århundrede. Den giver en god indføring i nogle af de historiske rødder, der ligger til grund for politiske udfordringer og problemstillinger. Bogens sprog og relativt kortfattede form gør den meget tilgængelig.«
Bibliotekernes lektørudtalelse

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik