FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Karin Tweddell LevinsenBirgitte Holm Sørensen
It-didaktisk design (e-bog, epub)
Pris 298,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

ISBN:  9788772162591
Udgave, år:  1. epub-udgave, 2021
Udgivelse:  Marts 2021
Best.nr.:  5745
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

It får en større og større betydning i uddannelsessystemet, og derfor er der i de seneste år kommet et voskende fokus på didaktik. It-didaktisk er dermed blevet et centralt begreb. It-didaktisk design tager udgangspunkt i den digitale teknologi og beskæftiger sig med de forskellige it- og medieretninger, som har præget udviklingen.Den måde, som vi mennesker bruger til at forholde os til teknologien nu og i de kommende år, vil få en afgørende betydning for, hvilket slags samfund vi kommer til at leve i. Hvis vi ønsker at have indflydelse på teknologien, er det vigtigt, at vi lærer at sætte os ind i den og forstå den. Derfor er det afgørende, at skoler og gymnasier forstår at bruge it-didaktik både fagligt og tværfagligt i undervisningen. I It-didaktisk design indkredser forfatterne dette og præsenterer LEDD-modellen, der lægger op til iterative undervisnings- og læreprocesser, og hvor grundidéen er, at både lærere og elever er didaktiske designere.

Den didaktiske model giver eleverne større indflydelse på deres arbejde i skolen og på design af deres lærerprocesser – også ud fra dannelsesperspektivets fokus på teknologiforståelse. Dannelsesbegrebet omfatter således både det at agere i et demokratisk samfund og at fungere livsdueligt i uddannelsessystemet og i arbejdslivet. Modellen anvendes i nogle udvalgte cases og i forhold til at udvælge læringsressourcer og digital teknologi.

Bogen giver en status på teknologien i dag og ser på centrale forandringer i den digitale udvikling, som fordrer, at vi bliver mere bevidste om den som samfundsfænomen. Slutteligt kommer den ind på, hvordan man som underviser kan forholde sig undersøgende til egen praksis.

Karin Tweddell Levinsen er ph.d. og lektor ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet i København, og Birgitte Holm Sørensen er ph.d. og professor ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet i København og ved Institut for Læring, Grønlands Universitet.


Forfatterinfo:

Karin Tweddell Levinsen er ph.d. og lektor ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet i København. 

Birgitte Holm Sørensen er ph.d. og professor ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet i København og ved Institut for Læring, Grønlands Universitet.

Anmeldercitater:

»Ud over det gennemgående fokus på LEDD-modellen er der specielt to interessante analyser i bogen. For eksempel opstillingen af de to strømninger (konvergenser), der har domineret feltet de sidste 60 år. Her formår forfatterne at indkapsle de tendenser, der på skift har været populære på det digitalteknologiske område. Denne historiske fremstilling bidrager til en større forståelse af, hvilken ’skole’ man selv er rundet af. Ligeledes er jeg begejstret for begrebsudredningerne, der er beskrevet i kapitlet om at udvælge læringsresurser og digital teknologi. Her bliver det tydeligt, at i diskussionerne om teknologi bruges der mange termer, som ofte dækker over det samme. Her formår forfatterne at give et brugbart view til at skille skæg fra snot i diskussionerne om teknologi i undervisningen.«
Folkeskolen 

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik