FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jonas Andreasen LysgaardNanna Jordt Jørgensen
Bæredygtighedens pædagogik
– forskningsperspektiver og eksempler fra praksis
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  243
ISBN:  9788772161266
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  November 2020
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  5680
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bæredygtighed er langt mere end spørgsmål om klima og miljø. Det knytter sig også til hverdagsliv, samfundsorganisering, politiske beslutningsproces­ser, demokratisk deltagelse, værdier, normer og moral. Bæredygtighedens pædagogik fremhæver de pædagogiske dilemmaer og mu­ligheder, som bæredygtig­heds­­udfordringerne stiller uddannelserne og pædagogisk praksis i.Bogen kvalificerer arbejdet med bæredygtighed i daginstitutioner, i skoler og på højskoler. Det handler bl.a. om handlekompetence, social læring, forandring, systemtænkning og forholdet mellem det lokale og det globale. 

Bogen giver en bred introduktion til feltet i et historisk, samtidigt og fremadrettet perspektiv for at bringe forskningen i bæredygtighed og pædagogik i tættere dialog med praktikerne. Her er også kapitler med konkrete eksempler på, hvordan man kan arbejde med bæredygtighed i hhv. daginstitutioner, grundskoler og højskoler.

Bæredygtighedens pædagogik henvender sig især til undervisere og stude­rende på videre­gående uddannelser inden for det pædagogiske område, pædagog- og læreruddannelserne i særdeleshed. Bogen kan også bruges mere bredt af praktikere, som arbejder med pædagogik og bæredygtighed, og indgå i efteruddannelsesforløb for en lang række professioner samt på højskoleniveau.

Bogen er udsprunget af et forskningsmiljø på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet, som har fokus på samfunds­videnskabelig og humanistisk forsk­ning i uddannelse, pædagogik og bæredygtighed.


Redaktørinfo:

Jonas Andreasen Lysgaard ph.d. og lektor ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddan­nelse.

Nanna Jordt Jørgensen er ph.d. og lektor ved Københavns Professionshøjskole.

Anmeldercitater:

»Specielt for skoler, der skal i gang med at gøre en vision om en mere bæredygtig skole til virkelighed, vil det være en god ide at anskaffe sig denne bog. Men også for lærere, der tænker på at støtte deres elever i en mere bæredygtig fremtid, er der gode tanker og gode diskussioner at hente i bogen, hvor mange af de mest fremtrædende pædagogiske forskere herhjemme, der arbejder med uddannelse og bæredygtig udvikling, har skrevet.«
Folkeskolen

»Bæredygtighedens pædagogik er en skøn bog, der vil det hele og kan det hele. Toppen af bæredygtighedsforskere fører læseren med sikker hånd gennem bæredygtighedens labyrint. At arbejde for en bæredygtig udvikling er i den grad sat på dagsorden, og bogen sætter begrebet ind i både en historisk og aktuel samfundsmæssig sammenhæng. Men først og fremmest med et løbende pædagogisk udblik. Alle bogens målgrupper – forskere, politikere, lærere og pædagoger – vil kunne hente ny viden i denne grundige bog, der ikke indtager en tilbagelænet holdning, men omvendt lægger op til pædagogisk handling.«
Stig Broström, fritidspædagog, cand.pæd. og ph.d., professor emeritus (DPU)

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Det ER en intens og tankevækkende bog. Men trods emnets følelsesladede alvor bliver teksten aldrig sentimental.  Efter denne anmelders læsning kun tankevækkende og inspirerende.«
Uddannelsesbladet

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik