FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Ingrid Arild Jensen
Psykomotoriske grundøvelser
Metodiske og teoretiske perspektiver
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  131
ISBN:  9788772162348
Udgave, år:  1, 2021
Oplag, år:  1, 2021
Udgivelse:  April 2021
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5673
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Psykomotoriske grundøvelser er en grundbog og inspirationsbog om indre sansning og egen impuls til bevægelse som grundsten for glæden ved bevægelse.Afspændingspædagogikken – som i dag kaldes psykomotorik – henter sin inspiration fra både dans, teater og det lægelige perspektiv på afspænding, og fagets rødder går mere end 150 år tilbage.

I Psykomotoriske grundøvelser tager en række undervisere ved Københavns Professionshøjskole fagets grundøvelser op til genbeskrivelse for at gøre øvelserne tilgængelige for alle og sikre, at også fremtidige generationer kan få glæde af de mange afspændingsøvelser.

Bogen sætter fokus på en systematisering af de grundlæggende principper bag psykomotoriske grundøvelser – heri afsættet i den motoriske udvikling. Har man denne forståelse, kan øvelserne justeres på mange måder, sådan at det dynamiske, kreative og undersøgende element kan få sin plads inden for grundøvelsernes noget faste ramme.

Forfattergruppen har inddelt bogen i tre dele, der beskæftiger sig med henholdsvis 1) fagets historiske rødder og meto­diske grundlag, 2) de teoretiske perspektiver og nyere forskning og slutteligt 3) en gennemgang af 15 grundlæggende psykomotoriske grundøvelser. Alle øvelser er grundigt beskrevet både metodisk og antomisk.

Målgruppen er både studerende på landets psykomotoriske uddannelser og færdiguddannede psykomotoriske terapeuter og afspændingspædagoger. Hertil kommer yogalærere og -udøvere, pædagoger og lærere, som vil bruge de motoriske såvel som de afspændingsmæssige grundøvelser i egen praksis med voksne, børn og unge.

Bogens forfattere er Ingrid Arild Jensen, Malene Norup Stolpe, Lene Knudsen, Henriette Nikolaisen, Birgit Dines Johansen, Steen Rank Petersen og Ruth Ryborg.


Anmeldercitater:

»[...] en fornøjelse at læse en lærebog som opsummerer den samlede afspænding/psykomotorik i teori og praksis. [...] Det er især interessant at læse om grundøvelserne, som i deres enkelhed og kompleksitet fordrer en undersøgende tilgang af den studerende/udøver. Derved skabes der muligheden for en bedre kropsbevidsthed og evne til afspænding – og dermed til at understøtte en selvregulering hos den
enkelte studerende/udøver.«
Klaus Hansen, afspændings- og bevægelsespædagog m.m.

»Mit hjerte synger af fryd efter at have læst denne bog. […] Alle psykomotoriske terapeut-studerende skulle læse denne bog i deres første semester. Den giver en fin indledning til faget, historisk, fagligt og praktisk. Endelig en velskrevet bog, der tager læseren med fra det oprindelige og forbinder med nutiden. En absolut grundbog for alle med interesse for bevægelsesfaget.«
Bettina Østerby, psykomotorisk terapeut og eksistentiel kropsterapeut

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik