FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Reinout Bosch
Historisk materialisme
– materialistisk historieteori under postmodernismens hegemoni
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  280
ISBN:  9788772162799
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  Oktober 2020
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  5659
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Kan historisk materialisme bruges i dag? Ja, siger Reinout Bosch, forfatter til denne bog. Historisk materialisme skal ikke ses som et altomfattende paradigme, men som en metode til at besvare de samfundsspørgsmål, der i høj grad bliver ignoreret af andre videnskabelige retninger.De seneste årtier er historisk materialisme næsten blevet glemt som både videnskabelig teori og metode. Postmodernismen har i stedet medvirket til at relativisere samfundsdebattens forhold til både fortidens og nutidens problemer.

Men hvis der – som postmodernismen hævder – ikke eksisterer en objektiv og værdifri videnskab, hvordan kan vi så tro på fortidens opfattelser? På vores egne? Og hvad skal vi så overhovedet bruge fortiden til?

I Historisk materialisme argumenterer historiker Reinout Bosch for, at de spørgsmål, som vi rejser til fortiden, nutiden og fremtiden må grunde i en sammenhængende teori, hvis de skal overskride vores personlige oplevelser. Det er nemlig vigtigt, at vi mennesker kender vores egen historie i sin helhed, hvis vi vil forandre vores nutid og fremtid.

Ifølge Bosch må vi lade nutidens problemer være vejledende for, hvilke spørgsmål vi stiller til fortiden, hvis vi vil forstå den – og dermed lære af den. Det handler således ikke om at finde svar, men om at lære at stille de rette spørgsmål. For det er ikke ligegyldigt, hvilke spørgsmål vi stiller, og det er ikke ligegyldigt, hvordan vi stiller dem.

Bogen giver en indføring i den historisk materialistiske teori og dens begreber som en aktiv modspiller til det herskende postmoderne hegemoni.

Den henvender sig til alle med interesse for samfundsvidenskabelige og historieteori og -metode og til alle, der vil forstå det samfund, vi lever i.


Forfatterinfo:

Reinout Bosch er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet. Han er bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København samt medstifter af Institut for Marxistisk Analyse.

Anmeldercitater:

»Det er ikke nogen læseletbog. Den marxistiske begrebsverden tilføres mange nuancering, faktisk i et omfang, så fremstillingen kommer til at virke helt postmoderne, en dekonstruktion af marxismens store fortælling om klassekampen – og marxismen – som motor i det historiske fremskridt mod det bedre.«
Historie-online.dk

»Den historiske materialisme bidrager bestemt til forståelsen af samfundsforhold - ikke mindst, når metoden suppleres med metoder, der tager udgangspunkt i de konkrete menneskelige handlinger. Det er berigende at få opfrisket og aktualiseret den historiske materialisme.«
Poul Hansen, fhv. uddannelseskonsulent i SiD og 3F

»Det har været en personlig ”tour de force" og et gensyn med klassikere indenfor filosofi, sociologi, psykologi og ikke mindst politisk økonomi, undervisere og meningsfæller at læse bogen, den har for mig personligt været et levende eksempel på historisk materialisme i praksis. Bogen gennemgår og opsummerer de væsentligste begreber i forståelsen af historisk materialisme og viser, hvordan vi i den nutidige kontekst kan forstå vores liv og handlinger i forhold til naturen, klimaet, miljøet etc., og at vi derfor som aktører og deltagere kan ændre vores fremtidige historiske udvikling. Jeg får lyst til at genlæse tidligere værker og bruge bogen som katalysator for min læsning.«
Jan Kjærgaard Hansen, socialpædagog

»Vil man afdække og forstå magtstrukturer i historiens lange lys og de store forandringsprocesser i historien, er det svært at komme uden om den historiske materialisme som et relevant bud. Boschs bog falder på et knastørt sted.«
Søren Kolstrup, Arbejderhistorie

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik