FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Preben LundHenriette Bendix
Miraklet på Blegdammen
– polioepidemien i 1952
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  176
ISBN:  9788772163420
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  November 2020
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5636
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Miraklet på Blegdammen fortæller den utrolige historie om den store polioepidemi, der ramte Danmark i 1952-1953; midt i epidemiens panik skete der et mirakel, som endte med at redde mange liv. Det er teknologi-, medicin- og danmarkshistorie i ét, og det er bogen for dig, der elsker virkelighedens gode fortællinger.Coronapandemien i 2020 har kostet tusindvis af mennesker livet på daglig basis. Den er årsag til økonomisk krise i adskillige lande, og det kan være svært at se en ende på pandemien. Men der kan være håb at finde, hvis man vender blikket mod den seneste epidemi, vi har oplevet i Danmark: polioen i 1952. Den ramte over 7.000 danskere, hvoraf de fleste var børn og unge. 300 mistede livet, mens 2.500 fik livsvarige mén. Men så skete et mirakel ...

I begyndelsen stod lægerne magtesløse og måtte forlade sig på naturens helbredende kræfter. Vendepunktet indtraf i form af en ung læge, der trods megen modstand fra medicinske auto­riteter, introducerede en ny behandling, der mirakuløst mangedoblede chancen for at overleve.

Med hjælp fra hundredvis af lægestuderende blev de små patienter holdt i live med kunstig respiration. De studerende sad helt bogstaveligt med børnenes liv i hænderne, og netop dét reddede menneskeliv.

Mange af de ramte fik følger i form af livslange handicap, men de fleste har fået et godt og aktivt liv med indhold og mening. Ud over deres handicap et det et fælles træk, at de har formået at udnytte deres evne, mod og ihærdighed til grænsen for det mulige. Hertil kommer en særegen form for humor og sans for proportioner.

Miraklet på Blegdammen fortæller om et unikt stykke dansk medicinalhistorie, som fuldt fortjent har fået anerkendelse ude i verden og om de børn, der var indlagt med polio på Blegdamshospitalet i Køben­havn og i dag kæmper med senfølger. For polioen har i næsten 70 år ligget skjult i deres krop og slår nu til igen.

Miraklet på Blegdammen er en bog til alle, der interesserer sig for danmarkshistorien og de videnskabelige gennembrud, der har ændret vores holdninger og forståelser.


Forfatterinfo:

Preben Lund er tidligere journalist Ved DR Nyhederne. Han er forfatter til flere bøger. 

Henriette Bendix er journalist og driver kommunikationsfirmaet Bendix Kommunikation.

Anmeldercitater:

»Det dramatiske forløb og en dristig lægelig indsats, der reddede mange liv, er fremragende beskrevet af journalisterne Henriette Bendix og Preben Lund i bogen om miraklet på Blegdammen. […] Historien om polioepidemien i 1952 rummer både et ret enestående kapitel i dansk medicinhistorie og stærke personlige beretninger fra nogle af de ofre, der fik tilværelsen ændret radikalt. De mange fotos understøtter teksten på bedste vis, og bogen kan varmt anbefales.«
Historie-online.dk

»Bogen er en gribende fortælling om den store polioepidemi, der ramte Danmark i 1952-1953. […] ’Miraklet på Blegdammen’ er med de mange illustrative patientberetninger en fornem cadeau til PolioForeningens jubilæum.«
Ugeskrift for Læger

»Det er en livsbekræftende bog midt i en tid med uvished og begrænsninger.«
Sygeplejersken

»Bogen fangede mig i den grad ved de personlige beretninger, som den er fyldt af, men også ved den mere faglige beskrivelse af udviklingen i behandlingen af patienterne. At der lægges vægt på poliopatienternes ”kunnen på trods” og vilje til at klare sig selv, hvor det er muligt, gav mig en stor lyst til at læse videre, og jeg imponeredes over den måde, modgangen blev taklet. Det var rart med beskrivelser af ramte som ”fightere” fremfor ofre […]«
Malene Sander, CFO hos Mediehuset Ingeniøren

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik