FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jan Faye
Klimaet under forandring – og hvad så? (e-bog, epub)
– klimakrisen set i et videnskabeligt, etisk og politisk perspektiv
Pris 199,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

ISBN:  9788772162676
Udgave, år:  1. epub-udgave, 2020
Udgivelse:  April 2020
Best.nr.:  5610
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

De igangværende klimaforandringer hører til blandt de største udfordringer i menneskehedens historie. I Klimaet under forandring viser en gruppe danske filosoffer, hvorfor vi skal handle, og hvad der eventuelt hindrer os i at handle. Forbrænding af fossile brændstoffer skaber ikke blot velstand, men udgør også en risiko for, at vi er ved at udrydde os selv. Opråb fra videnskaben har stået på siden 1970, og selvom rækken af internationale topmøder om klimaet er lang, er det endnu ikke lykkedes at reducere udledningen af drivhusgasser i atmosfæren.

I Klimaet under forandring – og hvad så? sætter en gruppe danske filosoffer bl.a. fokus på klimavidenskabens historie og på den klimaskepticisme, der er fulgt. Hvor sikre kan vi være på det, som klimaforskningen fortæller os? Hvis forudsigelserne er korrekte, hvad skal så motivere os til at handle? Frygt eller fornuft? Eller hensynet til kommende generationer? Dertil kommer spørgsmålet om byrdefordeling. Hvem skal betale for den grønne omstilling? Har vi overhovedet råd til det?

Bogen forsøger at besvare disse spørgsmål og undersøger muligheden for at udforme en klimapolitik, der er både effektiv og retfærdig. Ifølge forfatterne kalder klimaudfordringerne på en forståelse for videnskabelige kendsgerninger, men også på en helt ny tilgang til global retfærdighed.

Bogens bidragsydere er: Jan Faye, Claus Strue Frederiksen, Morten Ebbe Juul Nielsen, Lærke-Sofie Klok Due og Andreas David Krog.


Redaktørinfo:

Jan Faye er dr.phil. og lektor i filosofi ved Københavns Universitet. Han har udgivet mere end 30 bøger på dansk og engelsk samt over 150 videnskabelige artikler.

Anmeldercitater:

»Hvis man ønsker en god og letforståelig forklaring på, hvordan det er kommet så vidt med klimakrisen, så er det bogen ’Klimaet under forandring – og hvad så?’ man skal have fat på.«
Midtjyllands Avis

»Bogen behandler et aktuelt emne, som vedrører alle og som er både interessant og skræmmende. Den har en god opdeling af kapitler som kort og præcist sætter læseren ind i hvad, hvorfor og hvem, der efter forfatterens mening, har ansvaret for den situation vi befinder os i i dag og ser på løsninger.«
Bibliotekernes lektørudtalelse

»[…] et vigtigt og velkommet bidrag til klimadebatten […] Dette er en velskrevet bog om vores tids helt store udfordring: klimakrisen. Den lægger sig til en stribe af bøger om samme emne, som er udkommet herhjemme over det seneste års tid, med et særligt fokus på de videnskabsteoretiske og etiske problemstillinger, der kendetegner klimaproblematikken. Her udgør bogen et vigtigt og velkomment bidrag til debatten.«
Jens Friis Lund, professor i politisk økologi, Københavns Universitet, i JAaktuelt

»Det har været en fornøjelse at læse denne bog, som kan bidrage til at kvalificere klimadebatten.«
Lise Maj Jensen, pensioneret psykolog

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik