FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Katia DupretLuise Li Langergaard
Social bæredygtighed
– begreb, felt og kritik
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  245
ISBN:  9788772162065
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  Marts 2020
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  5596
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Et helt nyt forskningsfelt, der fokuserer på det sociale aspekt i bæredygtighed frem for på økonomi og vækst, er på vej frem. Social bæredygtighed giver et indblik i de første forskningsresultater.Vi skal kunne holde ud at være sammen. Både i dag og på langt sigt – lokalt, globalt, i vores hverdagsliv og i vores naboskaber. Derfor skal vi tage social bæredygtighed alvorligt, så vi undgår social forarmelse og en øget instrumentalisering og økonomisering.

I Social bæredygtighed ser en række forskere på, hvorfor den sociale dimension af bæredygtighed er vigtig for vores liv og fremtid. Bogen analyserer begrebet tværfagligt gennem fagdiscipliner såsom socialt entreprenørskab, arbejdslivsstudier, teknologistudier, offentlig administration og ledelse, organisationsstudier, politisk økonomi, læringsteori, sociologi og politisk filosofi. Det giver stor spændvidde og nuancerer debatten om (social) bæredygtighed.

Bogens forfattere giver også en række konkrete bud på, hvordan social bæredygtighed skal forstås både begrebsligt, normativt og i praksis, ligesom de diskuterer, hvad der ikke er social bæredygtighed.

Forfatterne er Katia Dupret, Luise Li Langergaard, Jo Krøjer, Susanne Ekman, Peter Hagedorn-Rasmussen, Christine Revsbech Jensen, Jonas Egmose, Linda Lundgaard Andersen og Lars Hulgård. De er alle tilknyttet Forskningsgruppen Organisering, Etik og Bæredygtighed/OrgESS på Roskilde Universitet.


Anmeldercitater:

»I otte kapitler leverer bidragyderne fra en forskningsgruppe vedrørende social bæredygtighed oplysende, men også kritiske vinkler på området. Det bør især fremhæves, at flere af kapitlerne vægter de forskellige etiske aspekter højt. Dermed kommer de forskellige forskere med nogle bud på, hvordan social bæredygtighed influerer på den enkelte borgers liv i hverdagen.«
Alf Gørup Theilgaard, lektor i dansk og billedkunst

»Med denne bog i hånden, er man klædt på til at deltage i en forhåbentlig højlydt diskussion af social bæredygtighed og være med til at sætte handlekraft bag intentionerne om at arbejde mod social bæredygtighed. En bog der på højt fagligt niveau behandler emnets mange aspekter både i relation til begrebet i sig selv og i relation til andre bæredygtighedsbegreber. En god bog at få et kritisk overblik af, hvis man er underviser på ungdomsuddannelserne.«
Tine Tønnes Sørensen, underviser på HF og VUC

»Bogen vil, hvis den bliver brugt som den er skrevet, kunne bruges til at revolutionere den sociale tænkning og praksis, hvilket ikke vil være uden betydning for de problemstillinger, vi står overfor.«
Jan Kjærgaard Hansen, socialpædagog

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik