FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Sebastian Lang-JensenEva Ravn Møenbak Thomas P. Larsen
Flere sider af Rusland
Pris 199,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  112
ISBN:  9788772162850
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  August 2020
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  5595
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Flere sider af Rusland går i dybden med det russiske samfund og giver eleven en indgående forståelse af Europas største nation i fagene historie, samfundsfag og religion. Går studieturen til Skt. Petersborg eller Moskva, er bogen også oplagt at bruge som forberedelse.Rusland har undergået massive forandringer, siden Sovjetunionen faldt fra hinanden. Etniske grupper lever side om side i tætbyggede storbyer eller i spredte bondesamfund i et udstrakt land, der arealmæssigt er klodens største. Her lever og blusser religionen stadig, og fortiden synes præget af storhed – ikke mindst for russerne selv.

Flere sider af Rusland er inddelt i tre hoveddele: Historiedelen ser på Ruslands historie fra det første Kiev-Rusland i 900-tallet til Sovjetunionens sammenbrud – med hovedvægten på kejserrigets sidste år og Sovjet-perioden. Samfundsfagsdelen begynder med genopret­telsen af Rusland i 1990’erne og frem til i dag, mens religionsdelen fokuserer på Den russisk-ortodokse Kirkes historie og rolle i nutidens russiske samfund.

Bogen er skrevet til KS-undervisningen på hf, men den kan også bruges som temabog i historieundervisningen, i religion (på C- og B-niveau) og til samfundsfagligt arbejde med demokrati, ideologi og styreformer. Sidst, men ikke mindst kan den benyttes af den, som blot vil vide mere om Rusland.


Redaktørinfo:

Thomas P. Larsen er ektor i religion og historie ved Egedal Gymnasium og medforfatter til flere religions- og historiefaglige lærebøger.

Forfatterinfo:

Sebastian Lang-Jensen (f. 1974) er lektor i historie og samfundsfag ved Christianshavns Gymnasium. Han er tidligere forskningsmedarbejder i PET-Kommissionen og gæsteforsker ved ULB i Bruxelles. Sebastian har udgivet en række artikler om den danske og europæiske venstrefløj under den kolde krig.

Eva Ravn Møenbak (f. 1951) er tidligere lektor i fransk og religion ved Christianshavns Gymnasium (nu pensioneret). Tidligere udgivelser er Religioner lever (medforfatter), udgivet på Lindhardt og Ringhof.

Anmeldercitater:

»Bogen er sat fint og indbydende op med fine illustrationer og stikordsliste. […] Det er fint med et lærebogsmateriale, der er skræddersyet til KS-undervisningen. […] med den rette pædagogiske tilrettelægning vil den bidrage til en bedre forståelse af russisk kultur og det russiske samfund.«
Noter – historielærerforeningens blad

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik