FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Jim Lyngvild

Med tekst af Vilhelm Grønbech


Nordens guder
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  216
ISBN:  9788772162225
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  December 2020
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5567
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Jim Lyngvild har de senere år fascineret med sine overdådige fotos af fortidens konger og dronninger, vikinger og bibelhistorier. Nu er turen kommet til Thor, Odin, Sif, Idun, Balder, Loke og alle de andre fra vores fælles nordiske arv: de mytologiske fortællinger fra sagn, eddaer og skjaldeviser.Jim Lyngvild er drevet af sin kærlighed til fortiden, til naturen og til den nordiske mytologi. Gennem eddaernes personbeskrivelser og sin viden om vikingetidens tekstiler og mode giver han et overraskende og fantasifuldt bud på, hvordan de nordiske guder så ud og gik klædt.

De smukke fotografier af den nordiske gudeverden illustrerer sagnene om verdens tilblivelse, Thors brudefærd, lænkningen af Fenrisulven, Lokes væddemål med dværgene, Odins rejser, Ragnarok og mange flere.

Teksten er Vilhelm Grønbechs genfortælling af eddaer og skjaldeviser, en tekst der stadig står levende og medrivende her 100 år efter sin tilblivelse. Dernæst bliver en række af guderne præsenteret med deres familierelationer, særlige egenskaber og kende­tegn og selvfølgelig Lyngvilds portrætter.

Nordens guder er for alle, der ligesom Jim Lyngvild selv holder af de gamle fortællinger, og ikke mindst er det en bog for alle dem, der holder af Lyngvilds vilde og storslåede dragter og fotografier.


Forfatterinfo:

Jim Lyngvild er designer, forfatter og modekommentator. Han optræder ofte i tv og har i efteråret 2018 medvirket ved udstillingen Mød vikingerne på Nationalmuseet.

Anmeldercitater:

»Først og fremmest er denne nye bog smuk. Jim Lyngvilds store passion for illustrativ portrætfotografering er i højsædet i denne bog, hvor omtrent halvdelen af siderne består af hel- og dobbeltsides portrætfotos af Guder og mytiske optrin. Ligeledes er der kræset om design, så bogen fremstår lækker og indbydende. […] en god bog, der kan anbefales. F.eks. som julegave, hvilket forlaget med en lancering i november/december nok allerede har taget bestik af.«
Vølse – organet for hedensk sæd

»Jim Lyngvild imponerer igen med fotobog med ledsagende tekster om de nordiske guder og gudinder. […] der er tale om at pragtværk med nærmest utallige fotos af alle guderne i originale klædedragter. Lyngvild har nogle gange naturligvis har måttet digte sig frem, men det er gjort på blændende vis.  Den ledsagende tekst er af Vilhelm Grønbech. En fryd for øjet på alle måder.«
Magasinet Horoskopet

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik