FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Oskar Negt

Oversat af og med efterskrift af Karen Sonne Jakobsen og Birger Steen Nielsen


Dannelse og demokrati
Pris 269,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  199
ISBN:  9788772162263
Udgave, år:  1, 2019
Oplag, år:  2, 2020
Udgivelse:  December 2019
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5541
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Den tyske filosof og sociolog Oskar Negt er blandt vor tids mest betydningsfulde tænkere. I Dannelse og demokrati ser han på dannelse i en tid præget af opbrud, og hvilke opgaver det stiller for uddannelse af børn, unge og voksne.De europæiske samfund er i krise, mener Oskar Negt. Det har undermineret deres demokratiske sammenhæng og forandringskraft, og derfor står dybtgående politiske reformer på dagsordenen. Men det kræver en gennemgribende uddannelsesreform med fokus på dannelse og demokrati.

I Dannelse og demokrati præsenterer Negt en udvidet og opdateret udgave af sine begreber sociologisk fantasi og eksemplarisk erfaringslæring. Bogens hoved­over­vejelse er: Hvad skal mennesker vide for at kunne orientere sig i en verden af opbrud og ombrydning?

Dannelse og demokrati skaber et fornyet grundlag – en genpolitisering – for diskussionerne om dannelse og læring og tilføjer dermed debatten nye dimensioner, som ellers ofte kommer til kort i de dominerende diskurser og praktiske, institutionelle og pædagogiske tiltag.

Bogen består af en oversættelse af en række kapitler fra Oskar Negts storværk Der politische Mensch. Demokratie als Lebensform (2010). Bogens oversættere, lektor emerita Karen Sonne Jakobsen og professor emeritus Birger Steen Nielsen, bidrager med et forord og et omfattende efterskrift.


Forfatterinfo:

Oskar Negt (f. 1934) er filosof og sociolog. Han har studeret hos Max Horkheimer og Theoder W. Adorno. I studenterbevægelsen i 1960’erne og 1970’erne var han en af talsmændene for den udenomsparlamentariske opposition. Fra 1970 til 2002 var han professor i sociologi i Hannover.
I 1997 blev han udnævnt til æresdoktor på RUC.

Anmeldercitater:

»En bog der giver et teoretisk afsæt til en aktuel diskussion om verdens tilstand«.
Steen Christiansen, cand.adm.pol., socialrådgiver og ungdomspædagog

»Bogen er forsynet med et usædvanligt godt opsamlende efterskrift af Karen Sonne Jakobsen og Birger Steen Nilesen. […] Negt er ikke bange for at male med den store pensel og den røde advarselsfarve, og han gør det hørligt og inspirerende uden angst for at hylde for eksempel Marx’ tanker med behørig kritisk sans i behold. ’Dannelse og demokrati’ er dermed en meget tidstypisk bog med en tidstypisk kritik og en meget gammeldags bog med gammeldags løsningsforslag. Men Negt undgår lige akkurat at falde i en nostalgisk fælde og giver os i stedet med sin klare kritik af målbar viden og teknologitilbedelse nogle klare advarsler og nødvendige bud på, hvordan vi sikrer menneskets frihed og samfundets fællesskabsværdi.«
Folkeskolen

»Bogen er inddelt i små kapitler, der gør det til tider vanskelige stof til en læseværdig oplevelse.«
Steen Flemming Jørgensen, rektor emeritus/ filmanmelder

»[jeg] håber […] at bogen vil få mange nye læsere.«
Steen Nepper Larsen, Information

»De to yderst erfarne pensionerede forskere ved RUC har gjort et stort og flot arbejde med en ligefrem oversættelse af det ofte kringlede tyske fagsprog. […] Desuden indleder de bogen med et velformuleret og meget tankevækkende essay, som på flere måder sætter emnerne i et mere forståeligt perspektiv. Dette skal de have særdeles meget ros for – især da emnefeltet ellers er svagt beskrevet på dansk. Forlaget Frydenlund skal også roses for at støtte udgivelsen til et meget lille område.«
Uddannelsesbladet

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik