FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Mathias Herup Nielsen
Optimismens politik
– skabelsen af uværdigt trængende borgere
Pris 269,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  160
ISBN:  9788772161396
Udgave, år:  1, 2019
Oplag, år:  1, 2019
Udgivelse:  August 2019
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5503
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvis man kan arbejde, så skal man! Dette fokus på potentiale og ressourcer får en stor gruppe udsatte borgere til at føle, at de ikke har mu­lig­hed for at hono­rere de opstillede krav. Optimismens politik ser på konsekvenserne af den beskæftigelsespolitik, der er blevet ført siden slutningen af 1990'erne.Den udsatte borger er ble­vet ’akti­vi­tets­parat’, og det afgørende forhold er ikke længere, hvilket pro­blem, borgeren vur­deres at tumle med, men hvor godt vedkommende matcher arbejds­markedet.

Færre får tilkendt førtidspension, og flere og flere af de, der modtager kontanthjælp, vur­deres at være parate til at tage en uddannelse eller at kunne arbejde. Kommuner, der genvurderer deres ud­satte borgere for at finde ud af, at de faktisk godt kan arbejde, hyldes som tidens helt store socialpolitiske successer.

De ledige bliver til uværdigt trængende: De kan godt, men vil ikke, siger man – og derfor er det rimeligt at møde dem med hårdføre midler. Samtidig føler de udsatte borgere ikke, at de kan leve op til de mange krav.

I Optimismens politik undersøger Mathias Herup Nielsen, hvad der er det politiske rationale bag beskæftigelsespolitikkens nye ’ja-hat’. I bogen udpeger han nogle af de konsekvenser, udviklingen har haft. 


Forfatterinfo:

Mathias Herup Nielsen er kandidat i forvaltning fra Roskilde Universitet og ph.d. i Stats­kundskab fra Aalborg Universitet. Han arbejder som forsker og underviser i sam­funds­viden­skab på Aalborg Universitet.

Anmeldercitater:

»En ny, fremragende fagbog viser, hvordan social- og beskæftigelsespolitikken igennem de seneste to årtier har mistet jordforbindelsen og bygget på optimistiske vrangforestillinger om, hvad syge mennesker skal kunne«.
Lisbeth Riisager Henriksen i A4 Nu

»En bog der på en klar og overskuelig måde, også for den almindelige læser, klargør hvor systemet har sat den enkelte, udsatte borger gennem årene.«
Bogsyn

»Bogens stærkeste sider – og dem er der rigtigt mange af – ligger i den klare beskrivelse af sprogbrugen om de socialt udsatte. Koblingen mellem Optimismens politik og neoliberalismen, positiv psykologi og individualiseringen i menneskeopfattelsen er ligeledes skarpt tænkt [...] Det dybdeborende opgør med aktiveringspolitikkens grundlag har jeg aldrig mødt så præcist gennemført.«
Solidaritet

stjernestjernestjernestjerne

»[…] velresearchet, gennemarbejdet og let overskuelig gennemgang af både bevæggrunden bag, men også konsekvenserne af politikken. Bogen formår at være overvejende upartisk og fremstiller fakta på en måde, så alle læsere kan tilgå informationen. […] Bogen er utrolig spændende læsning, og den rammesætter det moderne velfærdssamfund a la 2019 præcist og med en skarp pen.«
@kshdkboeger, bogblogger på instagram

»Hvis du kun har tid til at læse én bog om forandringen i dansk social- og beskæftigelsespolitik i de seneste årtier, så er Mathias Herup Nielsens ’Optimismens Politik’ et fremragende værk, som du må og skal læse. Ja, faktisk burde den være pligtlæsning for alle med interesse for området — ikke mindst politikere, studerende indenfor samfundsfag, journalister og alle med almindelig samfundsinteresse. Bogen er skrevet letlæseligt og meget pædagogisk.«
Hjerneskadet

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik