FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jan Faye
Klimaet under forandring – og hvad så?
– klimakrisen set i et videnskabeligt, etisk og politisk perspektiv
Pris 249,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  229
ISBN:  9788772161440
Udgave, år:  1, 2019
Oplag, år:  1, 2019
Udgivelse:  November 2019
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5498
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvad skal der til, for at vi mennesker tager vores ansvar for jordens fremtid alvorligt? I Klimaet under forandring viser en gruppe danske filosoffer, hvorfor vi skal handle, og hvad der eventuelt hindrer os i at handle – så vi får de bedste og stærkeste grunde til at gøre noget nu!De igangværende klimaforandringer hører til blandt de største udfordringer i menneskehedens historie, og opråb fra videnskaben har stået på siden 1970. Men klimaforandringer er ikke blot et spørgsmål om naturvidenskab. Klimaændringer har indflydelse på alle livets forhold, og en moralsk og politisk stillingtagen til klimaændringerne ligger uden for den naturvidenskabelige horisont.

I Klimaet under forandring – og hvad så? sætter en gruppe danske filosoffer fokus på, hvad der skal til, for at vi mennesker vedkender os vores moralske ansvar, så klimaet kan blive højeste prioritet for os alle. De forsøger at besvare spørgsmålene:

  • Hvor sikre kan vi være på klimaforskningens resultater?
  • Hvis forudsigelserne er korrekte, hvad skal så motivere os til at handle: Frygt eller fornuft? Eller hensynet til kommende generationer? 
  • Hvem skal betale for den grønne omstilling?

Ifølge forfatterne kalder klimaudfordringerne ikke kun på en forståelse for videnskabelige kendsgerninger, men også på en helt ny tilgang til global retfærdighed. Ikke før vi påtager os det fulde ansvar over for både nutidens og fremtidens medmennesker, vil medierne og politikkerne sætte klimaet øverst på dagsordenen.

Bogens bidragsydere er: Jan Faye, Claus Strue Frederiksen, Morten Ebbe Juul Nielsen, Lærke-Sofie Klok Due og Andreas David Krog.


Redaktørinfo:

Jan Faye er dr.phil. og lektor i filosofi ved Københavns Universitet. Han har udgivet mere end 30 bøger på dansk og engelsk samt over 150 videnskabelige artikler.

Anmeldercitater:

»Hvis man ønsker en god og letforståelig forklaring på, hvordan det er kommet så vidt med klimakrisen, så er det bogen ’Klimaet under forandring – og hvad så?’ man skal have fat på.«
Midtjyllands Avis

»Bogen behandler et aktuelt emne, som vedrører alle og som er både interessant og skræmmende. Den har en god opdeling af kapitler som kort og præcist sætter læseren ind i hvad, hvorfor og hvem, der efter forfatterens mening, har ansvaret for den situation vi befinder os i i dag og ser på løsninger.«
Bibliotekernes lektørudtalelse

»[…] et vigtigt og velkommet bidrag til klimadebatten […] Dette er en velskrevet bog om vores tids helt store udfordring: klimakrisen. Den lægger sig til en stribe af bøger om samme emne, som er udkommet herhjemme over det seneste års tid, med et særligt fokus på de videnskabsteoretiske og etiske problemstillinger, der kendetegner klimaproblematikken. Her udgør bogen et vigtigt og velkomment bidrag til debatten.«
Jens Friis Lund, professor i politisk økologi, Københavns Universitet, i JAaktuelt

»Det har været en fornøjelse at læse denne bog, som kan bidrage til at kvalificere klimadebatten.«
Lise Maj Jensen, pensioneret psykolog

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik