FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Peter NielsenTorben Bech DyrbergAllan Dreyer Hansen
Økonomi på tværs
Festskrift til Jesper Jespersen
Pris 249,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  203
ISBN:  9788772161143
Udgave, år:  1, 2019
Oplag, år:  1, 2019
Udgivelse:  Marts 2019
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5417
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

I dette festskrift fortæller en række danske økonomer, hvordan deres kollega Jesper Jespersen har sat gedigne aftryk på dansk økonomisk forskning. Han har været et fyrtårn som fortaler for den keynesianske økonomi og dens teorier – selv i en mere og mere neoliberal verden.Professor Jesper Jespersen er en institution inden for dansk økonomisk forsk­ning. Økonomi på tværs er udkommet i anledning af hans pensionering i marts 2019. Bogen består af bidrag fra Jespersens kollegaer, og hver artikel i bogen koncentrerer sig om emner, der har ligget Jesper Jespersen nært i hans egen forskning, f.eks. de ministerielle regnemodeller, neoliberalismen, finanskrise, borgerløn og Brexit.

Jesper Jespersen er kendt af mange som 'den røde økonom'. Han har dog hverken været marxist (som beskyldningen lød i 1990’erne) eller borgerlig (som han blev påduttet i 1970’erne). Derimod har Jespersen på tværs af politiske strømninger holdt fast i sit ståsted: John Maynard Keynes’ tanker og teorier.

Jesper Jespersen har på landsplan og internationalt markeret sig som en hård kritiker af den udvikling, der har ledt til, at politik og sociale forhold ses som arenaer for konkurrence og individuel nyttemaksimering, og han har skarpt kritiseret Finansministeriets regnemodeller for subjektivitet. Hans bidrag til dansk økonomisk forskning er ikke til at overse.

Økonomi på tværs har bidrag af Niels Kærgård, Nikolaj B.L. Christensen, Anders Chr. Hansen, Bent Greve, Mogens Refsgaard, Finn Olesen, Laura Horn, Poul Thøis Madsen, Nils Enrum, Jan Holm Ingemann, Mogens Ove Madsen, Torben Bech Dyrberg, Allan Dreyer Hansen, Rune Møller Stahl, Peter Nielsen, Rune Wingård, Peter Mølgaard Nielsen og Klaus Nielsen.


Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjerne

»[…] aktualitet og ramasjang over det engagerede festskrift, som en række af Jesper Jespersens venner har stykket sammen […] spænder fra det fagligt velfunderede til det herligt polemiske«.
Politiken

»Det er en fornøjelse, at se økonomi diskuteret ud fra en egentlig sociologisk begrebsramme om virkelighed og virkelighedsopfattelse. [...] Alt i alt er det et spændende og højaktuelt værk, som fint gennemgår mange dele af Jesper Jespersens karriere som økonom og efter at have læst Økonomi på tværs kan der ikke herske tvivl om, at han har været et vigtigt bidrag til diskussionerne om økonomiske problemstillinger her i landet. Han har ikke været bange for at sætte spørgsmålstegn ved de konklusioner andre økonomer er kommet med i medierne og dermed har han været med til at skabe en mere velafbalanceret debat«.
Altandetlige.dk

»Bogen bør også fremhæves for ikke at tage udgangspunkt i identitetspolitik, men for at sætte økonomien i centrum på den fede måde, hvor man ikke ser økonomien som afgørende for politik, når alt kommer til alt, men som en slagmark, hvor forskellige retninger strides. Dertil er den velskrevet og for det meste lettilgængelig. […] en ualmindelig nyttig bog. Man kunne godt ønske, at nogle af forfatterne skrev mere på den måde.«
Kritisk Debat

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik