FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Kristian Thorup
Populismens klassekamp (e-bog, epub)
– om udlændingepolitikken og venstrefløjens tabte arbejdervælgere
Pris 159,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  175
ISBN:  9788772160436
Udgave, år:  1. epub-udgave, 2019
Oplag, år:  1. epub-udgave, 2019
Udgivelse:  Januar 2019
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  5416
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Tag populismen seriøst! Det er budskabet i denne bog, der især er skrevet til venstrefløjens politikere, vælgere og debattører. Forfatteren giver nogle bud på, hvordan venstrefløjen kan vinde arbejderklassens vælgere tilbage fra Dansk Folkeparti, og han ser på, hvordan fordommene om den typiske DF-vælger kan manes i jorden.Dansk Folkeparti har ‘stjålet’ venstrefløjens traditionelle vælgere med sin populistiske tilgang til de emner, som interesserer arbej­derne. Venstrefløjen udgøres til gengæld i højere og højere grad af højtstående akademikere, der ikke taler samme sprog som arbej­derne.

Cand.soc. Kristian Thorup ser i Populismens klassekamp på, hvad venstrefløjen kan gøre for igen at appellere til arbejderklassen.

Det handler bl.a. om, at venstrefløjen skal indse, at der er stærke interesser for arbejderklassen forbundet med udlændingepolitikken. Dansk Folkeparti drager fordel af, at globali­serings- og indvandrerdebatten i høj grad handler om frygten for at miste sit arbejde og ikke nødvendigvis om racisme. Det syns­punkt mangler partier som Enhedslisten og SF stadig at tage til sig.

Dernæst skal venstrefløjen holde op med at stigmatisere populismen. Populisme er et fy-ord, som en seriøs politiker ikke vil beskæftige sig med. Men hvis man nægter at forstå populismen som bevægelse og ideologi og dermed at tage den alvorligt, har man tabt på forhånd.

Forfatteren har samtidig interviewet en række vælgere om, hvorfor de har valgt at stemme på Dansk Folkeparti og om den stigmatisering, de i dagligdagen mærker fra deres omgivelser, fordi de støtter partiet.

Populismens klassekamp henvender sig til alle med interesse for politik – fra den yderste venstrefløj til den yderste højrefløj.


Forfatterinfo:

Kristian Thorup er cand.soc. i filosofi og socialvidenskab fra Roskilde Universitet. Han har i mange år deltaget som skribent og debattør i danske medier, primært i Dagbladet Information, ligesom han har skrevet i akademiske tidsskrifter og for internationale blogs. 

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjerne

»Der er skrevet mange analyser om arbejdervælgere, der svigter venstrefløjen til fordel for Dansk Folkeparti – men de færreste er lige så interessante og begavede som kun 28-årige Kristian Thorups nye bog ’Populismens klassekamp’«.
Politiken

»[…] bogen vil med sit forstående og afbalancerede udgangspunkt med fordel kunne læses uanset politisk ståsted og måske være et godt eksempel til efterfølgelse i disse usikre tider«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»[…] bogen lykkes i høj grad med at undersøge, hvad der rør sig hos Dansk Folkepartis tilhængere«.
Atlas

»Thorups bog er, som jeg læser den, et væsentligt bidrag til en diskussion, som ellers står i stampe«.
Morten Thing i Social Kritik

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik