FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Katrine Lund Susanne Bertram

Fagligt forord af Janne Østergaard Hagelquist, aut. psykolog og specialist i børnepsykologi og supervision, Center for Mentalisering


Englespor
– en dagbog om selvskade og selvmord
Pris 269,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  304
ISBN:  9788772161129
Udgave, år:  1, 2019
Oplag, år:  2, 2020
Udgivelse:  Oktober 2019
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  5391
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Englespor bryder tavsheden og tabuet om selvmord. Gennem Katrine Lunds dagbog får vi et førstehåndsindblik i de følelser og tanker, som unge selvmordstruede kæmper med. Katrines fortælling gør os alle klogere – og kan hjælpe andre unge med at indse, at selvmord aldrig er løsningen. »Det er, som om hvis den bliver udgivet, så har der været en mening med det hele. […] Jeg tror, det kan hjælpe nogen. Om ikke andet så ulyk­kelige teenagere, der kan finde trøst i, at de ikke er alene, og at det er muligt at overleve«.

Sådan skriver Katrine Lund i sin dagbog. Hun ønskede at hjælpe andre, der som hende havde svært ved at navigere i tilværel­sen. Desværre endte Katrine med selv at begå selvmord. Englespor er et revideret uddrag af Katrines dagbøger mellem 2007 og 2016.

Katrine Lund kæmpede – som mange andre unge – med lavt selvværd og ensomhed. Hun var psykisk sårbar, selvskadende og gik med selvmordstanker. Katrine fik hjælp undervejs. Men hun havde svært ved at lukke familie, venner og behandlere ind dér, hvor det gjorde ondt. Katrines førstehåndsbeskrivelser viser også, at psykiatrien ikke altid formår at lytte til og tage unge med psykiske vanskeligheder alvorligt.

Katrine mistede fodfæstet igen og igen, og det blev ikke lettere, da hun indledte et åre­langt forhold til sin efterskolelærer. Der er intet navlepilleri eller teenagerens Weltschmertz over Katrine Lunds fortælling. Det er derimod et velskrevet og relevant indblik i en ung piges sind.

Englespor – en dagbog om selvskade og selvmord henvender sig til andre unge, der går med selvmordstanker – og som forhåbentlig gennem Katrines historie og udfordringer opdager, at selvmord aldrig er en del af løsningen. Bogen henvender sig også til efterladte efter selvmord samt psykologer, læger, pædagoger og andre, der ønsker at forstå de tanker og vanskeligheder, som en selvmordstruet kæmper med. Med Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelses ord:

»Man kan aldrig tale for meget om selvmord. Jo mere vi tør tale om det, desto bedre kan vi hjælpe, men også forebygge«. 


Forfatterinfo:

Katrine Lund (1993-2016) voksede op i en forstad til Aarhus. Katrines mor Susanne Bertram siger: »Katrine var smuk – indeni og udenpå. Hendes hjerte var stort, varmt og tilgivende. Hun var det mest fordomsfrie menneske, jeg har kendt. Hun talte aldrig dårligt om noget menneske, hun prøvede altid at forstå og forsvare deres handlinger. Jeg ville ønske, at hun havde været lige så forstående og tolerant over for sig selv«.

Anmeldercitater:

»Psykolog Janne Østergaard Hagelquists [forord] er […] et helt uundværligt forståelseskapitel«.
Karakteren 10 i Specialpædagogisk Månedsblad

»Denne bog kan noget helt unikt – den kan hjælpe til at forstå smerten ved livet, den viser os på fineste vis ensomhedens ansigter og fortæller med smertelig oprigtighed, hvor vigtigt det er at høre se og forstå, før det er for sent. Englespor har sat sine usynlige spor i mig.«
Lene Qvortrup, lektor KP, familieterapeut MPS

»Katrines dagbog giver os som professionelle et enestående indblik i hendes tanker, og hvordan hun oplever det svære - syge – liv. Jeg er glad for, at dagbogen for så vidt er uredigeret, jeg kan sagtens fornemme Katrine - selvom jeg ikke kendte hende. Og tankevækkende. De oplevelser med sundhedsvæsenet, Katrine beskriver, er tåkrummende. Hold nu op, hvor er der meget, vi kan lære og tage til os som professionelle.«
Dorthe Mundbjerg, psykiatrisk sygeplejerske

»Katrines dagbog afspejler så fint de enorme følelsesmæssige udsving, psykisk lidelse rummer. Katrine er håbefuld og glad den ene dag og selvskadende og i gang med at forsøge selvmord dagen efter, og mønstret i, hvad der udløser disse udsving, er svære at udskille, især for Katrine selv, og hun undrer sig ofte over egne tanker og følelser. […] Bogen kan med fordel læses af alle, der har unge med tanker om selvmord eller selvskade inde på livet, som inspiration til at samtale med unge om disse ellers tabubelagte emner eller blot som et indblik i et ungt liv, som sluttede alt for tidligt.«
Laila Fauerskov Duch, cand.psych.aut. Himmerlandsgymnasiernes Psykologordning, P – Psykologernes Fagmagasin

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik