FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Karin Dyhr
Ude af mig selv
Dissociation hos mennesker med tidlige traumer
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  338
ISBN:  9788772160788
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  2, 2020
Udgivelse:  Oktober 2018
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  4322
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Denne bog handler om dissociation, som er et helt almindeligt – men ikke desto mindre ret overset – symptom ved traumer. Med udgangspunkt i den nyeste forskning og litteratur på området samt en lang række personlige fortællinger beskriver forfatteren, hvordan mennesker med psykiske problemer oplever det at dissociere. Hele vejen kobles teorien med de væsentlige og hudløst ærlige patientfortællinger. Dissociation forekommer ofte ved traumer efter voldsomme oplevelser som vold, seksuelle krænkelser, nærtståendes dødsfald el. lign. Når virkeligheden er så grum, at vi ikke kan bære at være i den, kan vi være nødt til at ‘dele os op’ for at holde det ud.

Psykiatrien overser dog i vid udstrækning dissociation. Det betyder, at mennesker ikke får behandling, eller at problemerne behandles som psykose. Mennesker, der dissocierer, bliver ofte bange, fordi de ikke ved, hvad der sker. Det samme gælder familie og venner.

Ude af mig selv giver læseren mulighed for at forstå en sygdom, der hidtil har været svær at sætte sig ind i. Den er skrevet til fagpersoner som psykologer, psykiatere, socialrådgivere og pædagoger, der kan få ny forståelse for, hvad det er, deres patienter oplever.

Bogen henvender sig i høj grad også til mennesker, der dissocierer, idet de her har mulighed for at spejle sig i de mange cases – og ikke mindst finde håb for fremtiden. Og til pårørende, der kan læse sig til en bedre forståelse for, hvad deres nærmeste gennemgår.


Forfatterinfo:

Karin Dyhr er uddannet musikterapeut og en særdeles aktiv foredragsholder. Hun har opnået en helt særlig status gennem sit forfatterskab, hvor hun beskriver sin egen psykiske sygdom og ikke mindst helbredelse gennem mere end ti års terapi og 70 indlæggelser. Tidligere bøger er Glaspigen og Bag om borderline.

Anmeldercitater:

»Bogen er […] en gave til fagpersoner der arbejder inden for feltet […] Jeg vil varmt anbefale bogen«.
Lisbeth Villumsen, sundhedsplejerske, psykoterapeut MPF, ECP samt narrativ terapeut

»Et væsentligt og kærkomment bidrag til forståelsen af fænomenet dissociation. Bogens særlige styrke er en helt fantastisk rigdom af personlige fortællinger, der giver liv og dybde til fænomenets teoretiske aspekter. Bogen […] kan anbefales til både fagpersonale og til alle andre, der interesserer sig for og/eller er berørte af fænomenet«.
Lissbet Fride, psykolog

»Har man kendskab til Karin Dyhrs øvrige forfatterskab, kan man vide sig sikker på, at bogen er skrevet med dybt personligt engagement, men også et solidt teoretisk kendskab«.
Jacob Høvring Olsen, psykolog

»Bogen er […] fyldt med spændende og vigtige fortællinger, som forfatteren formår at koble til teorien på fineste vis. Bogen er fagligt meget velfunderet i blandt andet diagnosesystemerne og nyere forskning, præsenteret på en letforståelig måde. På trods af 47 forskellige medvirkende i bogen er der en fin rød tråd hele vejen igennem, som gør bogen let at læse«.
Psykiatrisk Sygepleje

»[…] en seriøs og læseværdig bog, som handler om dissociation primært ’set indefra’, men også om dissociations placering i diagnosesystemerne, og bogen er et godt supplement til fx Susans Harts bog om dissociationsfænomener«.
Bogvægten

»Bogens styrke er, at den i et meget fint samspil integrerer faglig viden med flere menneskers historier, erfaringer og erindringer fra deres eget liv. Det gør budskaberne i bogen mere levende, men også tydeligt, hvor traumerne hos de enkelte mennesker opstår, og hvilke svigt de har lidt under«.
Sygeplejersken

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik