FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jens-Peter BondeUffe Østergård
Hvad nu EU?
10 bud på at redde Europa
Pris 229,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  104
ISBN:  9788771189834
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  3, 2018
Udgivelse:  Januar 2018
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  4200
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

EU-kritikeren Jens-Peter Bonde og EU-tilhængeren Uffe Østergård giver i Hvad nu EU? 10 bud på, hvordan Den Europæiske Union kan redde Europa og forene danskerne.Hvordan kommer EU videre efter Brexit? Afstemningen, der for alvor understregede, at Europas befolkninger føler sig koblet af det europæiske projekt.

Den Europæiske Union består i dag af over 144.000 love, regler, domme og standarder, der skal gøre vores liv nemmere og få samarbejdet over landegrænser til at flyde behageligt og enkelt. Alligevel ved ingen rigtig, hvilken indflydelse EU har på vores hverdag og nationale politikker. Og det EU, vi mærker i dagligdagen, føles mere som kontrol end som en hjælp. Tilbage står også spørgsmålet om, hvordan vi almene borgere får medbestemmelse i EU.

Jens-Peter Bonde og Uffe Østergård mener, at Brexit er et wakeup-call. Det er på tide, at EU påbegynder de reformer, der skal sikre en åben, nær og demokratisk union.

Bogen er skrevet i håb om, at europæerne vil tage sig sammen og vælge en fremtid, som kan redde Europa fra spild, splid og strid. Det haster med at give borgerne ejendomsret til EU. Hvis unionen skal overleve, skal alle dens borgere kunne både føle og sige: Det er også mit EU. Deres 10 bud er:

  1. Luk alle skattely, og reformér møntunionen
  2. Lav grøn omstilling
  3. Fælles flygtningefond
  4. Effektiv grænsekontrol og ret til velfærd
  5. Åbent og demokratisk EU
  6. Vælg vore ledere
  7. Begynd i de nationale parlamenter
  8. Begræns bureaukratiet
  9. Større frihed til medlemslandene
  10. Fred og frihandel

Hvad nu EU? er bogen til alle, der vil finde ud af, hvad der er op og ned i EU. Og som vil diskutere, hvordan vi kan gøre den europæiske union til en demokratisk og nærværende del af vores allesammens liv og hverdag.


Forfatterinfo:

Jens-Peter Bonde (født 1948) var medlem af Europa-Parlamentet 1979-2008. Han repræsenterede Folkebevægelsen mod EU, indtil han var med til at etablere JuniBevægelsen efter det danske nej til Maastricht-traktaten ved folkeafstemningen i 1992. Bonde er cand.scient.pol. og forfatter til 70 bøger om Danmark og EU.

Uffe Østergård (født 1945) er professor emeritus i europæisk og dansk historie ved Copenhagen Business School og adjungeret professor ved Historisk afdeling, Aarhus Universitet. Han har tidligere været direktør for Dansk Institut for Holocaust- og Folkedrabsstudier, København. Østergård har udgivet en lang række bøger og artikler om Danmark og Europa på flere sprog.

Anmeldercitater:

»Bogen er lærerig og bør få et eller flere kvalificerede modspil, for det de har præsteret er forførende«.
Hans Stengaard Jessen, cand.merc., forfatter

stjernestjernestjernestjerne

Mette Fugl, Altinget.dk

»Bogen giver et konkret og præcist billede af EU’s politiske situation. […] Deres analyse og kritik forekommer relevant, og det argumenterer de godt for«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»[…] hvis man interesserer sig for den debat, der er ved at opstå, også i Danmark, om muligheder og udfordringer efter Brexit, så bør man læse bogen«.
Arbejderen

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Med denne omfangsmæssigt meget beskedne bog forsøger de to forfattere at analysere, beskrive og forklare, hvad det kan komme til at betyde, når Storbritannien forlader EU. Og de gør det blændende godt! Vel at mærke med et sprog, som vore elever og studerende umiddelbart vil kunne kapere. […] Bogen vil uden problemer kunne bruges – helt eller delvist – i fag som samfundsfag, historie plus diverse tværfaglige projekter«.
Uddannelsesbladet

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik