FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Maria Kirstine Østergaard
Matematikangst
– fordomme og køn
Pris 199,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  114
ISBN:  9788771189780
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  Maj 2018
Indbinding:  Paperback
Illustreret
Best.nr.:  4185
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Er der en sammenhæng mellem de forestillinger, man gør sig om, hvad matematik er og anvendes til, og dét at føle angst for faget? Og hvorfor er det især piger og kvinder, der lider af matematikangst? De spørgsmål bliver behandlet i bogen her, ligesom du som lærer får tips til, hvordan du kan afhjælpe matematikangsten hos dine elever. De fleste matematiklærere har oplevet, at deres elever stiller spørgsmål som: »Hvorfor skal vi lære det her?« – og svaret er ikke altid så enkelt, at det giver mening for en grundskole- eller gymnasieelev. Især ikke hvis eleven på forhånd har sine egne forestillinger om, at matematik i bund og grund ikke er særlig vigtigt for at kunne begå sig i livet.

Matematikangst giver indsigt i, hvordan ubevidste fordomme om matematik påvirker os, og hvordan de kan modvirkes. Bogen viser bl.a., at megen angst stammer fra negative opfattelser af egne evner og fra alt for skematiske undervisningsformer, hvor faget bliver opdelt i skolematematik og hver­dags­matematik.

Derfor giver bogen en række bud på, hvordan man som lærer kan foretage konkrete æn­dringer af undervisningen og arbejde målrettet med elevernes fordomme og for­vent­ninger, så det resulterer i glæde frem for angst.

Matematikangst – fordomme og køn henvender sig til lærere og lærerstuderende i grundskole, på ungdomsuddannelser samt videregående uddannelser. Også forskere i matematik og didaktik kan læse med.


Forfatterinfo:

Maria Kirstine Østergaard er cand.pæd. i matematikkens didaktik og underviser i matematik på læreruddannelsen.

Anmeldercitater:

»Man bliver som matematiklærer mindet om, hvor vigtig en rolle man spiller i denne sammenhæng. [...] Jeg kan derfor varmt anbefale bogen til lærerstuderende med undervisningsfaget matematik samt folkeskolelærere, der underviser i faget. Også i ungdomsuddannelserne er det nyttig læsning, da man her møder større usikkerhed i faget«.
Bente Staub, folkeskolelærer, cand.pæd. i it-didaktisk design

»Den empiriske del udgøres af i alt fire interview med to voksne kvinder og to voksne mænd, der hver for sig havde/har deres matematikvanskeligheder at slås med. Et snævert grundlag måske – bare ikke når man som nærværende forfatter i den grad undervejs analyserer, teoretiserer, perspektiverer og til slut sammenligner og konkluderer. [...] De sidste to (korte) kapitler må under ingen omstændigheder udelades. Her bliver det for alvor farligt – måske skal du tage din undervisningsform op til revision, måske bliver det endda nødvendigt at arbejde med en helt ny tilgang til matematik«.
Folkeskolen.dk

stjernestjernestjernestjerne

»Denne beskedne udgivelse […] vil kunne bruges af alle undervisere i folkeskole, på ungdomsuddannelserne, og de videregående uddannelser. Og naturligvis er bogen ganske oplagt for enhver lærerstuderende på alle niveauer. Derfor anbefaler denne anmelder, at bogen fremover skal være til rådighed for alle undervisere og studerende i faget matematik på alle institutioner i vore sektorer«.
Uddannelsesbladet

»[…] en grundig og læseværdig diskussion af problemet. […] Østergårds lille bog er en fin og tidssvarende analyse af et til enhver tid påtrængende problem.«
Lektor Poul G. Hjorth, videnskab.dk

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik