FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Reidun FollesøTrine Wulf-AndersenTerje Olsen
Unge, udenforskab og social forandring (e-bog, epub)
Nordiske perspektiver
Pris 239,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  328
ISBN:  9788771188813
Udgave, år:  1. e-bogsudgave, 2016
Udgivelse:  November 2016
Best.nr.:  4108
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

De fleste unge i Norden har gode og trygge liv, men hele 6-12 % af hver årgang er i fare for at havne uden for samfundets fællesskaber. Konsekvenserne af et sådant udenforskab kan være langvarige, og de er alvorlige, både for den unge og for samfundet.Afbrudte uddannelser, vanskeligheder med at komme ind på arbejdsmarkedet, psykiske problemer og ringe trivsel er noget af det, som de unge kan kæmpe med, og som får dem til at glide ud af fællesskabet. Når først de står udenfor, er det uhyre vanskeligt at finde vej ind igen. Samtidig koster de samfundet både penge og ressourcer.

I bogen her giver de unge en række forslag til, hvordan deres situation kan ændres. Løsninger, der adskiller sig fra dem, samfund og stat kommer med.

Forfatterne giver ordet til de unge selv og sætter fokus på vanskelighederne, som de opleves af unge, men også på deres ressourcer og potentialer.

Bogen henvender sig til beslutningstagere og fagprofessionelle på ungeområdet. Og til forskere, undervisere og studerende.

Den er skrevet af forskere fra en række nordiske forskningsinstitutioner. De er alle del af Nordisk Forskernetværk: Unge, tilhør og udenforskab (ungforsk.org).


Redaktørinfo:

Reidun Follesø er professor i Barnevern ved Fakultet for Samfunnsvitenskap, Nord Universitet, Norge. Hendes primære forskningsinteresser er unge, udenforskab og inddragelse.

Trine Wulf-Andersen er antropolog og lektor, ph.d. i uddannelsesforskning ved Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet. Hendes primære forskningsområder er unge, uddannelse og læreprocesser samt menneskers oplevelse af og arbejde med psykiske og sociale vanskeligheder.

Terje Olsen er ph.d. i sociologi og seniorforsker ved Nordlandsforskning i Bodø, Norge. Han har i flere år arbejdet med forskning i funktionsnedsættelse, arbejde og retssikkerhed samt unges situation uden for oplæring og arbejde.

Anmeldercitater:

»Den mest sympatiske bog jeg længe har læst. Den giver de udsatte unge en stemme. Appellerer til voksne, der vil lytte, og som er modige nok til at tænke ud af boksen. Det er det, kvalitativ forskning kan«.
Tine Tønnes Sørensen, lektor i psykologi på stx og hf

»Bogen er en utroligt spændende samling af centrale temaer som kritisk reflekterer over forskning, politik og praksis omkring unge mennesker i Norden.[…] Jeg vil klart anbefale bogen til fagpersoner, som arbejder med unge mennesker i det socialpædagogiske felt«.
Ute Wagner, afdelingsleder i en døgninstitution for uledsagede mindreårige flygtninge

»Dette er en glimrende antologi. Interesserer man sig for unge i Norden, så er det bogen, man kan glæde sig til at læse«.
Karakteren 10 i AKTbladet

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik