FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Iben Bjørnsson
Urban
– de unge år 1908-1956
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  504
ISBN:  9788771188202
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  Marts 2018
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  4029
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Historiker Iben Bjørnsson fortæller om Urban Hansens vej fra ung og uprøvet DSU'er til folketingsmand og borgerrepræsentant. En både underholdende og gennemresearchet biografi om den nok mest berømte af Københavns overborgmestre.Urban var en arbejdsivrig ung mand, der stod last og brast om partiet. Netop den­ne loyalitet sammen med et evigt voksende netværk gjorde, at Urban gang på gang steg i graderne i Socialdemokratiets interne hierarki. Og derfor kunne han i 1956 vælge mellem en ministerpost eller en borgmesterpost.

Urban blev landskendt for sin utrættelige arbejdsmoral, sin bramfrihed og sit engagement i social­po­litik. Han arbejdede bl.a. for tuberkuloseramtes behandling og genindtræden på arbejds­markedet efter endt sygdom. Hans store indsats på området resulterede i den reva­lideringsordning, vi kender i dag.

Men han havde også et stærkt temperament, som han lod falde over dem, der ikke gjorde en stor nok indsats – for partiet, selvfølgelig. Og han blev berygtet som Danmarks førende kommunistjæger. Gennem sin ansættelse i Arbejdernes Informa­tions­central (AIC) registrerede han kommunister på de danske arbejds­pladser og forsøgte at sætte en kæp i hjulet for DKP’s arbejde.

Urban giver et nuanceret portræt af den utrættelige politiker fra de første spæde skridt i DSU Næstved over partiarbejdet på Amager til den første borgmesterpost. Det er der­med også en historie om velfærdsstatens første årtier og om et socialdemokrati, der langsomt ændrer sig fra et socialistisk arbejderparti til et folke- og midterparti.


Forfatterinfo:

Iben Bjørnsson er ph.d. i historie og museumsinspektør ved Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

 

Anmeldercitater:

»Iben Bjørnsson bringer Urban frem fra glemslen og det er guf for alle nørder med interesse for Københavns eller Socialdemokratiets historie. [...] Iben Bjørnsson kommer forbilledligt omkring de mange vinkler på Urban Hansen og hans tid. Hun har valgt at holde fokus på hans politiske karriere, og privatmennesket Urban optræder kun, når det er meget relevant for den offentlige Urban, og det er befriende med et klart snit på den måde. Biografien slutter i 1956, hvor Urban Hansen bliver socialborgmester. Forfatteren tilkendegiver selv, at hun gerne vil skrive et bind 2, så vi får tiden som overborgmester med. Det vil jeg rigtig gerne læse, så det håber jeg at hun får mulighed for!«
Bogblogger.dk

»Grundig bog om en fremtrædende og hårdtarbejdende politiker i København«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»[...] det er en god bog, som ikke skjuler Urban Hansens mange sider. Urban var rædselsfuld, men han var også et stykke vigtig københavner-historie og ikke mindst en vigtig del af arbejderbevægelsens selvforståelse og udvikling«.
Hans Engell, Ekstra Bladet

»Efter at have læst Iben Bjørnssons bog forstår jeg bedre, hvad der rumsterede bag det magtens ansigt, som frastødte mig ved Urban Hansen for alle disse mange år siden. Han havde brugt sit liv på at kæmpe for, hvad han anså for et socialt retfærdigt samfund, og han havde – med den nødvendige råhed – fået afværget kommunisternes splittelse af den demokratiske danske arbejderbevægelse. Han var overbevist om, at han entydigt havde historien på sin side«.
David Rehling, Information

»En meget detaljeret og gennemarbejdet historie om den kendte overborgmester af København Urban Hansen (kan det bliver mere dansk?). Vi får fortalt hele historien fra hans fødsel-ungdom og begyndende politiske karriere. Man kan tydeligt mærke, at forfatteren er museumsinspektør Iben Bjørnsson, hun har styr på sit stof og et stort engagement i personen Urban. [...] Jeg kan klart anbefale den til alle med historiske interesser og selvfølgelig til personer, der er eller har været en del af socialdemokratiet«.
Steen Flemming Jørgensen, rektor emeritus / filmanmelder

»Bogen om Urban er en velskrevet og veldokumenteret historie om en markant socialdemokratisk personlighed, og alle de personer fra den socialdemokratiske familie som han stod nær og som omkransede hans liv«.
Steen Christiansen, cand.adm.pol., socialrådgiver og ungdomspædagog

»Bjørnssons bog er et væsentligt tilskud til forskningen i den socialdemokratiske arbejderbevægelses historie«.
Claus Bryld i Arbejderhistorie

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik