FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jerzy Miskowiak

Forord af Peter Nørgaard Larsen, vicedirektør på Statens Museum for Kunst


Elisabeth Jerichau-Baumann
Nationalromantikkens enfant terrible
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  312
ISBN:  9788771187564
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  September 2018
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  3853
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Elisabeth Jerichau-Baumann regnes for en af de helt store skikkelser i dansk nationalromantik, og hun har leveret nogle af de absolut væsentligste danske bidrag til 1800-tallets europæiske orientalisme. Denne bog giver en komplet oversigt over hendes mere end 1.000 værker. Også hidtil ukendte malerier er beskrevet.Elisabeth Jerichau-Baumann (1819-1881) var indvandrer, kvindesagsforkæmper, journa­list, forfatter, mor, hustru og entertainer. Men ikke mindst var hun maler.

Jerichau-Baumann var født i Polen, uddannet i Tyskland og mødte sin danske mand i Rom. Hendes internationale udsyn førte hende rundt i hele Europa og Mellemøsten, og hendes malerier blev spredt for alle vinde.

Bogen Elisa­beth Jerichau-Baumann – nationalromantikkens enfant terrible præsenterer for første gang livsværket som en helhed. Flere hidtil ukendte eller forsvundne malerier er med i bogen, ligesom der er gjort plads til bl.a. en oversigt over tegninger, en udstillingsoversigt og et værkregister.

Bogen er uomgængelig for den, der vil lære Elisabeth Jerichau-Baumanns oeuvre at kende, og den bidrager til ny viden om kunstneren og hendes værker.

Se også 8 små videoer om Elisabeth Jerichau-Baumanns mest ikoniske malerier på YouTube.


Forfatterinfo:

Jerzy Miskowiak er læge og forsker. Han er født i Polen og har gjort Danmark til sit andet fældreland.

Anmeldercitater:

»Hvis du er begejstret for stærke, talentfulde kvinder, så kan du roligt kaste dig over det nye biografiske storværk om kunstmaleren Elisabeth Jerichau-Baumann (1819-1881). […] Jeg er på alle måder begejstret over denne fantastiske og enestående biografi, som er en meget vigtig ressource i vores viden om EJBs facetterede livsværk. Og som på fineste vis formår at skrive Elisabeth Jerichau-Baumann tilbage i kunsthistorien«.
Bogblogger.dk 

stjernestjernestjernestjernestjerne

»ELISABETH JERICHAU-BAUMANN kommer som en gavmild og righoldig gave til enhver kunstelsker. Værket bugner med etvæld af værker fra hendes storslåede og mangesidige oeuvre. Man begejstres ikke bare ved de mange motiver, men bliver ligeledes klogere på en særdeles broget periode i Danmarkshistorien. Ironisk nok var JERICHAU-BAUMANN ikke født dansk, men kom hertil som indvandrer. Alligevel satte hun et markant aftryk på dansk kunst- og kulturhistorie«.
Cphculture.dk

»Jerzy Miskowiak fortæller begejstret og meget vidende om Elisabeth Jerichau-Baumann, og det er en fornøjelse at bladre i den smukt udstyrede bog«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»[…] inspirerende skrevet«.
Magasinet Kunst

»Tættere på et komplet billedmateriale af denne spændende kunstner kan næppe opnås. [...] Det er en bog ingen auktionshuse og professionelle kunsthandlere kan undvære, et helt uundværligt opslagsværk«.
Kunstnyt.dk

»Den polske læge og forsker Jerzy Miskowiak, der nu bor i Danmark, har skrevet en ny og enestående bog om den markante kvinde Elisabeth Jerichau-Baumann«.
Polennu.dk

»Alt for længe har Elisabeth Jerichau-Baumann været en kunstner, kun de få kendte til. At sidde med Jerzy Miskowiaks fine biografi, som tydeliggør hendes uomtvistelige kunstneriske betydning, er en overvældende og oplysende fornøjelse«.
Anneline Schjødt Pedersen, kunstregistrator, bibliotekar, grafiker

»En overskudsagtig dejlig bog. Fyldt naturligvis med en masse af de prægtige billeder, der har gjort Elisabeth Jerichau-Baumann så elsket og fascinerende. […] En ganske, ganske fornem præstation af Jerzy Miskowiak«.
Kulturhatten

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik