FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Rolf Kuschel
Psykologer på afveje
Datafabrikation, -manipulation og plagiering
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  168
ISBN:  9788771186949
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  1, 2017
Udgivelse:  Maj 2017
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  3792
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Snyd inden for videnskaberne er desværre ikke noget særsyn. Bogen gennemgår, hvordan elleve psykologer har manipuleret med deres forskning.Psykologer på afveje fortæller bl.a. om:

  • Helmuth Nyborgs undersøgelse af intelligensforskelle hos mænd og kvinder, hvor der var store uregelmæssigheder og frafald i datamaterialet.
  • Cyril Burt, der har påvirket intelligensforskningen i årtier med sine undersøgelser af arv og miljø blandt enæggede tvillinger. Vi ved bare ikke, hvor hans data kom fra.
  • Stephen Breuning, der publicerede resultater på ren og skær datafabrikationer. Resultaterne blev brugt i behandling af patienter.
  • Diedrik A. Stapel gad ikke uddele spørgeskemaer til sine kvantitative undersøgelser, så han udfyldte dem selv. Så passede de også bedre til det ønskede resultat.
  • Timothy Leary, der fik tusindvis af unge til at tro, at de kunne få indsigt i en alternativ virkelighed, hvis de indtog bevidsthedsudvidende stoffer. 

Derudover gennemgår bogen forekomsten af videnskabelig uredelighed hos bl.a. psykoanalytikerens grundlægger Sigmund Freud og sexguruerne Alfred Kinsey og Shere Hite; mange af deres resultater lever slet ikke op til videnskabens krav om redelighed, viser det sig. 

Forfatterens ønske med bogen er at dokumentere, hvor nødvendigt det er, at vi forholder os kritiske til den videnskabelige forskning. Det gælder ikke mindst de undersøgelser, hvis resultater ser for gode ud til at være sande. Bogens udgangspunkt er, at kritik er nødvendig, hvis tilliden til et fagområde skal kunne opretholdes.


Forfatterinfo:

Rolf Kuschel er tidligere professor i socialpsykologi ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Han har i mange år arbejdet med at afdække socialpsykologiske problemstillinger på den lille polynesiske ø Bellona, bl.a. sociale tabuer, blodfejder og æresopfattelser.

Anmeldercitater:

»Bogen var så absolut interessant læsning, og jeg blev meget opslugt af den, særligt i de kapitler, hvor der gennemgås konkrete eksempler på forskellige former for snyd. [...] Derudover jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg som studerende ville have haft meget gavn af denne bog, delvist med henblik på ikke blot at referere forskningsartikler og -resultater blindt, og delvist fordi den indeholder brugbar indsigt i, hvornår der er tale om plagiering af andres tekster«.
Majken Skjølstrup, psykolog

»Det er meget svært at lægge denne bog om snyd og bedrag fra sig, når man først er kommet i gang med at læse. [...] Bogens målgruppe er psykologer, men jeg kan helt klart anbefale bogen til alle, der interessere sig for virkelighedens bedrag og videnskabspraksis«.
Lene Qvortrup, familieterapeut og lektor, UCC

»[...] en interessant bog der omhandler en problematik der er særdeles relevant for videnskabernes troværdighed og dermed også for moderne menneskes adgang til viden om, hvad der er sandt og hvad der er falsk. Bogen kan absolut anbefales«.
cand.scient. et art., lektor i biologi Troels Wolf i Tidsskriftet Epsilon

»Kuschels ærinde er at inspirere læserne til at tage et godt og kritisk blik på den psykologiske forskning og på det miljø, den bedrives i, og det gør han godt. Bogen er absolut læseværdig og henvender sig til alle med en interesse i psykologisk forskning. Det kræver ikke nogen særlig forskningsmæssig indsigt at læse bogen, da den er let læselig og tager læseren ved hånden fra første side«.
Louise Margrethe Pedersen, P – psykologernes fagmagasin

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik