FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jytte HildenInge Dalsgaard
På sporet af årgang 1946
Pris 129,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  136
ISBN:  9788771186963
Udgave, år:  1, 2016
Oplag, år:  3, 2016
Udgivelse:  Februar 2016
Indbinding:  Hæftet
Illustreret i farver
Best.nr.:  3753
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

En huskebog til de store årgange fra 1940'erne – hvor vi kan læse og huske frem og tilbage, mens vi taler om barndom, ungdom, voksentid, alderdom og drømme. Både de drømme, der er blevet opfyldt, og dem, der stadig venter længere fremme.I 1946 blev der født 96.111 danskere, den største årgang nogensinde. Der var ikke mange forventninger til fremtiden for børn født i 1940’erne. Man talte ligefrem om en forestående ungdomskrise, men det kom heldigvis til at gå helt anderledes.

Generationen, født ind i et fattigt samfund i skyggen af 2. Verdenskrig og atombomben, satte sig nye mål, og verden ændrede sig hurtigt. Kolonier blev selvstændige stater, velfærd kom på dagsordenen, flere fik en uddannelse, og kvinder myldrede ud på arbejdsmarkedet og krævede ligestilling.

Bogen indeholder pejlemærker for hvert årti og med fortællinger fra kendte og ukendte danskere. Blandt fortællerne er Keld og Hilda Heick, Mogens Lykketoft, Gretelise Holm, Jørn Lund, Anne Marie Helger, Pierre Dørge, Peter Gundelach, Helle Degn og Jens Smærup Sørensen.

Den er illustreret med billeder af bl.a. Daells Varehus’ skiftende kataloger, tal fra Danmarks Statistik og tegninger af kunstneren Sara Trier.


Forfatterinfo:

Jytte Hilden (født 1942) er kemiingeniør, tidligere gymnasielærer, rektor og politiker. Hun har bl.a. været kulturminister og videnskabsminister.

Inge Dalsgaard (født 1944) er cand.mag. i dansk og engelsk. Hun har i mange år undervist Gentofte Statsskole, senere Gentofte HF. Hun er i dag pensioneret.

Anmeldercitater:

»De forskellige forfattere giver nogle autentiske beskrivelse af tiden, hvor de var børn og unge, det føles meget vedkommende. [...] Det er de store årganges billedbog, mine anbefalinger går både til mine venner, børn og ikke mindst børnebørn, de vil glæde sig over morfars barndom og ungdom«.
Steen Flemming Jørgensen, rektor emeritus

»De mange ord, navne og begivenheder giver et fint grundlag for samtale og erindring. […] især en oplagt gave til de mange, der fejrer 70 års fødselsdag i 2016«.
Bibliotekernes lektørudtalelse, uge 10, 2016

»[…] forfatterne Jytte Hilden og Inge Dalsgaard er ikke faldet for fristelsen til at gå i lykønskningskortenes fodspor. […] kan anbefales dels som bladrebog, dels som erindringsstøtte, når der tales om barndommen og livet videre frem«.
Bogblogger.dk

»En lille charmerende huskebog, der sætter skub i erindringen hos alle os fra de store årgange. [...] De valgte bidragydere tegner et både personligt og generelt billede af en generation, der blev født ind i en vanskelig tid, men som fik gavn af det velfærdssamfund, der udviklede sig. [...] Denne lille bog sætter på en overskuelig og indbydende måde perioden i perspektiv«.
Litteratursiden.dk

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik