FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Ditte Gøricke JensenPernille Hedegaard Bøgh

Illustrationer af Lais Christensen


God klassekultur
– ledelsesredskaber til undervisere
Pris 269,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  280
ISBN:  9788771187380
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  2, 2019
Udgivelse:  Marts 2017
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret
Best.nr.:  3749
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvordan skaber man en god læringskultur på ungdomsuddannelserne? Bogen er fyldt med tips til klasseledelse, der styrer og styrker klassekulturen.Kulturen i en klasse er noget, der skal etableres og arbejdes aktivt med. Manglende motivation, gejst, forberedelse og fokus på opgaven – sammen med lav koncentration og ringe lyst til at lære – går hånd i hånd med en dårlig læringskultur.

Det, man foretager sig i klassen, påvirker de andre, og det, fællesskabet gør, har betydning for den enkelte. Derfor handler det om at stå sammen med de andre i klassen og spille hinanden gode – fuldstændig som en skuespillertrup på et teater. Det kræver anvisninger, tryghed og tydelige forventninger. Til det er der brug for undervisere, som ved, at det kræver led­el­se af klassen og dannelse af god kultur at nå til denne tryghed.

Bogen er såvel en praktisk håndbog som et opslagsværk. Den henvender sig både til læreren, der mangler en god idé, og læreren, der har brug for at blive mindet om det, man indimellem glemmer at aktivere i hverdagen. Fokus er lagt på, hvordan underviseren og teamet kommer godt i gang med arbejdet og får etableret hensigtsmæssige normer og en god arbejdskultur i klassen.

Den indeholder:

  • Redskaber til opbygning og vedligeholdelse af god klassekultur.
  • Redskaber til at styrke og reflektere over klasseledelse.
  • Øvelser til brug i klassen.
  • Teoretisk indblik i gruppedynamiske og -psykologiske processer.

Forfatterinfo:

Ditte Gøricke Jensen er cand.mag. i dramaturgi, kunsthistorie og dansk suppleret med fag på pædagogik og psykologi. Hun er medejer af konsulentfirmaet Link I/S.

Pernille Hedegaard Bøgh er uddannet skuespiller, dramalærer og voksen­underviser. Hun har desuden en diplom­uddannelse i pædagogisk psykologi. Hun driver firmaet Link I/S.

Anmeldercitater:

»[…] bogen rammer ned i noget helt essentielt, nemlig at undervisningen forgår i en social kontekst der i den grad påvirker det, der foregår. […] Rigtig god bog og rigtig vigtigt viden, som det for underviserne er lige så vigtig at tilegne sig som den faglighed, der skal formidles«.
Malene Sander, CFO hos Mediehuset Ingeniøren

»Bogen er fyldt med løsninger. Bogen er totalt velskrevet med god vekslen mellem teoretisk dybdegående afsnit og cases, som man kan genkende og forholde sig til samt øvelser og refleksioner. Enhver rektor med respekt for sig selv og sit lærerkollegie vil købe denne bog til samtlige lærere som årets sommerferiegave. Bogen er et ’must’, ikke kun ’nice to have’, men et ’need to have’«.
Birgit Ellegaard Fiig, lærer, studievejleder og SSP-koordinator ved Ordrup Gymnasium

»Bogen er (til min overraskelse, jeg er jo en pernitten pædagogik-fornægter) anbefalelsesværdig – både på grund af det konkrete indhold og formidlingsmåden. Flere af mine kolleger har haft samlet den op, når jeg havde den liggende i arbejdssammenhænge, og i øjeblikket er den på rundgang i lærergruppen«.
Allan, gymnasielærer

»'God klassekultur' ligger meget i forlængelse af mit eget arbejde [...] og derfor er den en gave sendt fra himlen, som bekræfter og inspirerer«.
Søren Hellesøe Rasmussen, dansk og religion, FYN's HF-kursus

»Alt i alt er bogen hermed anbefalet – ikke mindst i forbindelse med pædagogikum. Den kan også bruges som inspiration til at få en klasse til at fungere godt – eller hvis man tumler med en rigtig besværlig klasse«.
Noter

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik