FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jørgen Goul AndersenChristian Albrekt Larsen
Den universelle velfærdsstat
Funktionsmåde, folkelig opbakning og forandring
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  275
ISBN:  9788771184631
Udgave, år:  1, 2015
Oplag, år:  3, 2018
Udgivelse:  Juli 2015
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  3705
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

En øget målretning af velfærdsstaten mod de svageste kan øge antallet af samspilsproblemer, fortæller 10 forskere i bogen her.Vi hører ofte landets politikere råbe op om, at vi skal have et opgør med velfærd til alle. Men når det kommer til konkrete tiltag, bliver de tavse.

Ifølge en række forskere fra Aalborg Universitet kan det skyldes, at vi aldrig har fået defineret, hvad den universelle velfærdsstat er og kan. Og at man ikke har tænkt igennem, hvad det betyder for samfundet, hvis vi målretter vores nuværende velfærdsstat.

De diskuterer i bogen, hvad universalisme egentlig er, og hvad det er, den kan. En debat, der har manglet i Danmark både politisk og akademisk.

Bogen analyserer fordele og ulemper ved en målrettet velfærdsstat. Den viser bl.a., at det kan føre til samspilspro­blemer: Marginalskatterne kan stige, hvis vi regulerer på indkomstskatten, og i ekstreme tilfælde kan det medføre, at folk mister penge ved at arbejde mere.

En af de store fordele ved den universelle velfærdsstat er, at den faktisk forebygger problemer med, at det ikke kan betale sig at arbejde, og samtidig undgår man en stigmatisering af de svageste, fortæller forfatterne.

Bogen giver en samlet dansk fremstilling af, hvad universalisme vil sige, hvordan en universel velfærdsstat fungerer, hvad befolkningen mener om universalisme, og hvilke forandringer den danske universelle velfærdsstat undergår i disse år. Den er et bidrag til at kvalificere den danske debat om velfærdsstaten og er skrevet i et sprog, der gør den tilgængelig for et bredt publikum.

Bogens bidragydere er alle tilknyttet Aalborg Universitet: Christian Albrekt Larsen, Jørgen Goul Andersen, Troels Fage Hedegaard, Morten Frederiksen, Kristian Kongshøj, Per H. Jensen, Lars Torpe, Anette Borchorst, Karen N. Breidahl og Simon Laumann Jørgensen.


Anmeldercitater:

»Spændende, indsigtsfuld og tankevækkende bog. Bogen adskiller sig fra andre fremstillinger af emnet jeg har stødt på, ved at være mere problemorienteret end den traditionelle velfærdstrekant, hvilket tilfører en interessant dimension«.
Lene Qvortrup, familieterapeut og lektor i sociale fag

»Som underviser i samfundsfag i gymnasiet er jeg ikke ubekendt med området, men denne bog adskiller sig dels ved sit meget snævre fokus på universalismen som ankerpunkt for indsigt i de emner omkring velfærdsstaten, som ellers diskuteres hver for sig i den almindelige debat. [...] Som læser er man hjulpet rigtigt godt på vej af sproget, som gør det faglige stof lettilgængelig og dermed interessant læsning«.
Lone Irene Pedersen, adjunkt i psykologi og samfundsfag, cand. mag. psykologi og virksomhedsstudier

»Bogen anbefales på det kraftigste«.
Poul Hansen, fhv. uddannelseskonsulent i 3F.

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik