FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Henrik Hansen
Litterære mønstre
– fra middelalder til modernitet
Pris 349,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  359
ISBN:  9788771186994
Udgave, år:  1, 2016
Oplag, år:  1, 2016
Udgivelse:  Januar 2016
Indbinding:  Hæftet
Illustreret i farver
Best.nr.:  3445
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen giver et nyt perspektiv på den historiske læsning i dansk og har særlig vægt på de idé-, kultur- og kunsthistoriske strømninger i litteraturen fra middelalderen frem til og med sidste århundredeskifte.Forfatteren lægger vægt på at vise de kulturelle landskaber, som har forandret sig over tid. Dermed opnår eleven en forståelse for, hvordan samspillet mellem skiftende idehistoriske anskuelser og samfundstyper skaber nye rammer og udtryksmuligheder for litteraturen.

Eksemplerne giver en solid ramme, som læreren kan bruge som grundlag for at udvælge øvrig litteratur, der passer til den givne undervisningssituation.

Bogen har bl.a. eksempler på folke- og trylleviser samt tekster fra Kingo, Holberg, Ewald, H.C. Andersen, Aarestrup, Bang, Pontoppidan, Rifbjerg, Kristensen og Strunge.

Den er skrevet til dansk på gymnasier, hf, VUC m.m. og indbyder til flerfagligt samarbejde med filosofi, billedkunst, samfundsfag og historie. Hvert kapitel indeholder udover de ide- og kulturhistoriske afsnit en række analyser og oplæg, der ud fra konkrete litterære eksempler trækker linjer til tidens tanker og disses betydning for litteraturens temaer og udtryksmåder. Hertil kommer forfatterbiografier og arbejdsspørgsmål.


Forfatterinfo:

Henrik Hansen er lektor og mag.art. i nordisk litteratur fra Aarhus Universitet. Indtil 2012 underviste han i dansk på Horsens Statsskole.

Anmeldercitater:

»En fremragende litteraturhistorisk læsning, som udvælger nogle af de vigtigste tendenser gennem den danske og udenlandske ide- og litteraturhistorie«.
Søren Hellesøe Rasmussen, VUC Fyn

»Det er en dejlig overskuelig oversigtsbog til litteraturhistorien, og eleverne vil helt sikkert kunne få meget ud af at have den [...] Til hvert kapitel er det knyttet en oversigt. Denne kan være en stor hjælp for eleverne, og er meget enkel i sin opbygning, hvilket er et plus. Overordnet er det en meget overskuelig bog, der lever op til sit formål. [...] god og håndgribelig for eleverne at have med at gøre. Den er desuden overkommelig at læse for langt de fleste målgrupper«.
Caroline Nedermark, Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus 

»Et kærkomment værk for både undervisere og elever, der ønsker at danne sig et overblik over de vigtigste træk i 1000 års dansk litteratur«.
Jens Heiberg Plovdrup, Vordingborg Gymnasium & HF

»Det er et godt oversigtsværk over dansk litteraturs udvikling, og det er meget brugbart for dansklærere, der underviser i 1.g'ernes obligatoriske kronologiforløb eller i en litteraturhistorisk periode, og som lige skal have et overblik. [...] Jeg kan godt lide bogens layout, der gør den enkel at slå op i og giver lyst til at bladre rundt. Jeg vil i hvert fald foreslå vores faggruppe at købe et par eksemplarer til lærerværelset og til biblioteket«.
Anne Bøggild Bennekou, Greve Gymnasium

»[...] en bog, som jeg vil bruge fremover i min undervisning. Jeg vil derudover anbefale den som klassesæt på min skole [...]«.
Pernille Skafte, Kalundborg Gymnasium

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Arbejdsopgaverne er fokuseret på det karakteristiske i teksteksempler i forhold til perioden og peger selv på, hvad eleverne skal bemærke, så eleverne får hjælp til afkodning på tekstniveau. Det muliggør et større overskud til deres egen formidling og brug af de nye begreber, som hører til periodens litterære idéer og fremstillinger. Desuden har det den fordel, at man som underviser i mødet med ukendte tekster også får en smutvej i vurderingen af, hvordan man kan arbejde med teksteksemplerne, da spørgsmålene og teksteksempler virker meget gennemtænkte«.
Lærke Weng Jensen, Gymnasieskolen

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik