FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Ole Villadsen
Moderne glaskunst i danske kirker
En billedguide
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  464
ISBN:  9788771186109
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  August 2018
Indbinding:  Flexcover
Illustreret i farver
Best.nr.:  3441
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

En billedguide til moderne glaskunst i 195 af Danmarks kirker – fra kirkevinduer over altertavler til egentlige kunstinstallationer. Bogen giver et rigt og fyldestgørende indtryk af glasudsmykninger i de danske kirker fra de seneste 50 år.Glaskunst findes både som maleri, skulptur og mosaik. De er mangfoldige og forskellige, men sætter næsten alle billeder på beskuerens oplevelse af de bibelske fortællinger. Bag værkerne står flere end 60 kunstnere og nogle få dedikerede glasmestre.

Den moderne glaskunst bærer præg af, at genren stadig udforskes og udvikles af nysgerrige kunstnere. De har et nutidigt formsprog og har tilpasset billedkunsten til det moderne kirkeliv.

Moderne glaskunst i danske kirker er både en værkregistrant og en rigt illustreret guide med over 1.100 farvefotos. Den viser det fascinerende samspil mellem arkitekturen, kirkerummets indretning, de kirkelige handlinger og de mange meget forskellige kunstneriske udtryk i glas.

Bogen er trykt i et handy format, så den kan være i handskerummet eller rygsækken, og så den er let at have med rundt på opdagelse i Danmark.


Forfatterinfo:

Ole Villadsen er tidligere lektor i billedkunst og kunsthistorie og medlem af bestyrelsen for refugiet Fundación Valparaiso i Spanien. Han bor i Vordingborg og er blandt hoveddrivkræfterne i det lokale kulturliv.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjerne

»Ole Villadsen […] har med denne bog begået ikke så lidt af en kraftpræstation. […] Bogen er en decideret rejseguide, men kan sagtens nydes som en indre rejse derhjemme på sofaen samtidig med at ens horisont udvides. Bogen anbefales hermed til alle, der elsker glas og de danske kirkers mangfoldighed af kultur og kunsthistorie«.
Nordjyske

»Villadsen er en veloplagt turguide, og hans gennemgang af de mange værker er både overskuelig og omfattende. Billeddelen er fremragende, og alt er serviceret ligefremt og lettilgængeligt. Der er tale om et væsentligt referenceværk indenfor et hidtil ubeskrevet område«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»Det er et imponerende værk Ole Villadsen har skrevet om glaskunst i danske kirker. En 464 sider billedguide i en fantastisk fornem trykkvalitet, der yder fuld retfærdighed til de mere end 1.100 farvebilleder, der ledsager Villadsens tekst. […] Hele bogen er skrevet i et jævnt og mundret dansk, hvor alle oplysninger føles relevante, så gå bare i gang«.
Omnibus, Ugebrevet om kunst, rejser, gastronomi, litteratur & samfund

»Som værkregistrant er bogen altså et must for kirkekunstinteresserede. Selv en hurtig gennembladning kan lokke læsere på besøg i nogle af de omtalte kirker«.
Præsten (Præsteforeningens Blad)

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik