FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Maiken BjergCharlotte Jensen
Smerter hos børn
– indsigt, mestring, lindring
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  350
ISBN:  9788771183450
Udgave, år:  1, 2014
Oplag, år:  2, 2020
Udgivelse:  November 2014
Indbinding:  Paperback
Illustreret
Best.nr.:  3260
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Den første bog på dansk om smerter hos børn. En solid grundbog i arbejdet med børn der har smerter og til forældre til børn med smerter.Smerte er et komplekst fænomen, der griber ind i mange aspekter af barnets og familiens liv, og det er ikke altid enkelt at løse smerteproblematikker. Smerter påvirker barnets generelle overskud til at være nærværende, fokuseret og koncentreret og sågar dets oplevelse af grundlæggende tryghed.

Bogen giver forældre og fagpersoner omkring barnet indsigt i smerten, oplevelsen af at kunne mestre den og ikke mindst redskaber til at lindre – og dermed mindske – følelsen af afmagt og hjælpeløshed. Den beskæftiger sig med børn i alderen fra 0 år og op til teenageårene. Bogen bygger på den nyeste teori og forskning, hvilket hele vejen igennem illustreres af cases.

Bogen indfører i den psykologiske og neurofysiologiske forståelse af smerter og opstiller redskaber til håndtering af barnets smerter, således at de kommer til at fylde mindst muligt. Den ser f.eks. også på forældres møde med sygehusvæsenet, på problematikker vedrørende børn i narkose, på kroniske smerter, når behandlingen giver smerter, musikterapi, mindfulness, massage og meget mere. Ligeledes tages der hånd om nogle af de dilemmaer, fagfolk kan komme i, når de eksempelvis i forbindelse med en procedure påfører barnet smerte.

Med udgangspunkt i denne bog bliver det muligt at give børn med smerter de bedste betingelser for at udvikle sig, trives, skabe sociale relationer og øge deres indlæringsmuligheder.

Bogen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med børn i sundhedsfagligt regi, og til forældre til børn med smerter. Den er desuden oplagt læsning for studerende på psykologistudiet samt på uddannelserne til sygeplejerske, fysio- og ergoterapeut.


Forfatterinfo:

Maiken Bjerg er SE-traumeterapeut og har mange års erfaring med børn med forskellige traumer og kroniske lidelser, herunder smerter. Hun arbejder i dag i privat praksis.

Charlotte Jensen er cand.psych. og har i sit arbejde særligt fokus på familier med kronisk sygdom. Hun arbejder i dag i egen praksis.

Anmeldercitater:

»Igennem bogen er der en tydelig og udelt loyalitet hos børnene – ord som aldrig, altid og ansvar bliver ofte brugt – samtidigt med at forældres roller og handlinger beskrives med indlevelse og sympati. Alt i alt en god og velskrevet bog som jeg gerne vil give mine varmeste anbefalinger«.
Elise Runge, psykomotorisk terapeut

»En særdeles vigtig bog er blevet skrevet. Den er vigtig, fordi den giver en vældig nuanceret indsigt – ikke bare i selve smerten, men også i alle følgevirkningerne hos barnet, og ligeledes i forhold til hvordan det kan påvirke hele familien. [...] Bogen kan klart anbefales til forældre til børn med smerter og til alle fagpersoner, der arbejder med et barn, der oplever smerter«.
Aase Tromborg, børneneuropsykolog

»En fantastisk informativ og spændende bog. Har du med børn at gøre, så læs bogen«.
Karakteren 12 i AKTbladet

»Bogen har en varm og indfølende stil uden på noget tidspunkt at miste grebet i det saglige, informerende. De mange cases støtter på pædagogisk vis teksten, hvilket gør den levende og hjertegribende. Bogen er nem og overskuelig at gå til. […] De to forfattere [har] udfyldt et vigtigt tomrum ved at give stemme til de mange børn, der lider af traumatisering som følge af smertefulde indgreb, eller som er kronisk smerteramte. Bogen går bredt ud, og forfatterne har virkelig formået kunsten at lave en læsevenlig bog, der både er saglig og pædagogisk. Mit ønske er, at den viden, som formidles her, må blive vidt udbredt så hurtigt som muligt. Bogen har hermed mine varmeste anbefalinger«.
Tove Mejdahl i Psykolog Nyt

»Forfatterne formidler emnet, så det er nemt og overskueligt at gå til, uden at det på noget tidspunkt bliver useriøst. Bogens problemstillinger gøres levende og informative hele vejen igennem med cases og overskuelige illustrationer«.
Sygeplejersken

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik