FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Ane Søndergaard Thomsen
OCD
– fanget i et usynligt bur
Pris 199,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  149
ISBN:  9788771181395
Udgave, år:  1, 2013
Oplag, år:  1, 2013
Udgivelse:  Juni 2013
Indbinding:  Hæftet
Best.nr.:  3114
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

En række personlige beretninger fra mennesker, der lider af OCD (obsessive-compulsive disorder) eller – som det hedder på dansk – tvangstanker og -handlinger. Hver fortælling efterfølges af en faglig uddybning.

 Det er svært at leve med tvangstanker og tvangshandlinger. De ramte selv kan have svært ved at forstå lidelsen, og den misforstås ofte af både pårørende og fagfolk. Bogen her er skrevet for at skabe en bedre forståelse af OCD.

Bogen er struktureret i fem dele. Første del beskriver, hvad OCD er for en størrelse. Dernæst kommer en del, der redegør for, hvordan diagnosen stilles af professionelle, og hvorfor OCD-ramte i det hele taget søger hjælp. Tredje del uddyber mulige årsagsforklaringer og lidelsens udvikling. Del fire behandler de store sociale konsekvenser, som OCD har. Og endelig sluttes der af med en del, som beskriver behandlingsmulighederne.

Bogen er relevant for alle, der er i berøring med sygdommen – og ikke mindst for alle med en faglig interesse i emnet.


Forfatterinfo:

Ane Søndergaard Thomsen er uddannet psykolog. Hun er tidligere ekstern lektor ved Aalborg Universitet og i dag tilknyttet Cognitive Psychology Unit samme sted. Hun lider selv af OCD i let grad.

Anmeldercitater:

»Bogen er opbygget, så indholdet veksler mellem cases og teori, hvilket fungerer rigtig godt. Teorien forklares, så den er enkel at forstå og sammenholdt med cases indføres læseren i en verden, der kan være svær at forstå. Jeg vil anbefale bogen til fagfolk, pårørende, mennesker med OCD og andre med interesse i diagnosen. Kære Ane, tak fordi du gav mig indsigt i det usynlige handicap!«.
Anne Løhde Rask, pædagog og cand.mag. i kommunikation

»Bogen giver et levende billede i et letforståeligt og levende sprog af, hvordan det er at have OCD eller være pårørende. De anviste behandlingsformer er både respektfulde og fine«.
Isabella Sandberg, psykoterapeut

»Bogen giver en god forståelse af lidelsen. Titlen er sigende og fantastisk præcis. De cases, der er anvendt som illustration, er fremragende i deres menneskelige fremstilling af problematikken. Jeg arbejder professionelt med unge, der har psykiske lidelser tæt inde på livet selv og kan nikke genkendende til beskrivelserne samt konsekvenserne, det giver for de berørte. Det beskrives indfølende og med stor indsigt og empati. Dejlig anvendelig bog om et alvorligt problem, der hæmmer mange, og kan være tabubelagt at tale om«.
Jette Vorup, psykolog

»Bogen er særdeles nærværende […] Historierne forklares i en faglig sammenhæng, så man forstår, hvad OCD er, og de forskellige former, der findes. […] Det er en all-round, letlæselig fagligt underbygget bog«.
Karakteren 10 i AKT-bladet

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik