FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Peter NielsenPil ChristensenLars Poulsen
Magt og modstand
En introduktion til Michael Hardt og Antonio Negris tænkning
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  152
ISBN:  9788771180916
Udgave, år:  1, 2012
Oplag, år:  1, 2012
Udgivelse:  December 2012
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  3091
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hardt og Negri skriver nytænkende om et globalt samfund præget af krise og forandring. Denne bog er en kompakt indføring i deres univers, som åbner op for begreberne og teorierne bag visionerne.Lektor Peter Nielsen fra Roskilde Universitet efterlyser radikal nytænkning som følge af den lange og dybe krise, der præger Danmark. Ligeledes peger debattør og blogger Pil Christensen på, at politiske konflikter og sociale oprør misforståes, hvilket medvirker til krisens vedholdenhed. Sammen med Lars Poulsen har de zoomet ind på Hardt og Negri efter brugbare tilgange til svære udfordringer.

Michael Hardt og Antonio Negris arbejde har været meget omdiskuteret siden udgivelsen af bestselleren Empire i 2000. Og de er dybt præget af det 21. århundredes omskiftelighed. Det viser deres fælles dynamiske tekster frem til Declaration fra 2012.

Mange venstreorienterede længes efter de gamle tider, hvor arbejderbevægelsen og den organiserede venstrefløj indtog en mere fremtrædende position i samfundsudviklingen, men Hardt og Negri afviser denne nostalgi og tilbageskuen.

De identificerer derimod en række positive udviklingspotentialer i nutiden. Det er bl.a. derfor, de to forfattere er så omdiskuterede – og også derfor, at deres teorier kan bruges fremadrettet til en vej ud af krisen. 

Peter Nielsen er ansat som lektor på Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet. Han er ph.d. i politisk økonomi.

Pil Christensen er bachelor fra RUC i Socialvidenskab og Arbejdsslivsstudier. Hun er nu specialestuderende på Sociologi, Københavns Universitet og blogger på internetportalen Modkraft.dk.

Lars Poulsen er cand.mag. i filosofi. Han er undervisningsassistent i videnskabsteori og etik på Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet og på Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

 


Anmeldercitater:

»… en ambitiøs indføring i Hardt og Negris projekt med at forstå den moderne kapitalisme og aktuelle modstandsformer. [...] Forfatterne har skrevet en meget gennemført introduktion til hele Hardt og Negris omfattende trilogi. [...] Endelig udfylder bogen et hul i litteraturen. […] Derfor har bogen i sig selv en berettigelse og bør læses af de mange, der tror en anden verden er mulig …«.
Gaia

»... ganske udmærkede redegørelser af Hardt og Negris poststrukturalistiske og marxistiske blandingsbatteri [...] bogens tre forfattere, gør fint brug af aktuelle begivenheder: Finanskrisen, Occupy-bevægelsen, Grækenlands kollaps, Det Arabiske Forårs oprørsbevægelser ...«.
Information

»[…] en god intro til et meget centralt forfatterskab. Hardt & Negris aktivistiske politiske og økonomiske teori på 150 sider, værsgo«.
Morten Thing i Social Kritik 

»[…] en ganske glimrende og gennemarbejdet introduktion til Hardt & Negri. Den udlægger i klar prosa værkets teoretiske og sociologiske argumentation og viser samtidigt, hvordan det tjener som en prisme på samtiden«.
Dansk sociologi

»Ud over at bogen generelt er meget velskrevet, det bedste nok de danske referencer. Der bliver henvist til lømmelpakken, klimatopmødet og andre ting […] Det gør stoffet mere vedkommende, men hjælper også i den grad til at forstå teorien […] Bogens næstsidste kapitel er dedikeret til andres kritik af Hardt og Negri. Dette kapitel er en gave til bogen«.
Det ny Clarté

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik