FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Aktuel tema billede
Preben Bertelsen
Aktør i eget liv (e-bog, epub)
Om at hjælpe mennesker på kanten af tilværelsen
Pris 189,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  224
ISBN:  9788778876928
Udgivelse:  Januar 2010
Illustreret i farver
Best.nr.:  3086
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen præsenterer en måde at hjælpe mennesker, der befinder sig i yderkanten af samfundet. Vi vil alle gerne skabe vores egen tilværelse – vi arbejder for at blive aktører i vores eget liv. Det gælder også for mennesker, der er gledet ud i yderkanten af samfundet.Bogen tager udgangspunkt i, at vi alle ønsker og har mulighed for at spille en aktiv rolle i tilværelsen. Det teoretiske omdrejningspunkt er positionsmodellen, og gennem teoretiske analyser, casebeskrivelser og interviews viser forfatterne, hvordan modellen bruges i det daglige arbejde på henholdsvis et socialt dagtilbud og et bosted i Danmark.

Casematerialet er hentet dels fra Brohovedet, der er et socialpsykiatrisk dagtilbud for unge mellem 18-30 år. Dels fra Tårnvejskollegiet, som er en socialpsykiatrisk boenhed for voksne udviklingshæmmede. De unge fra Brohovedet er kendetegnede ved, at de længe har siddet fast i systemet – opgaven er at støtte dem i deres personlige udvikling. Bogen fortæller om, hvordan menneskeliggørelse kan gøre det af med følelsen af at være utilstrækkelig og forkert. Om at bevæge sig fra "det eneste, du kan regne med, er, at du ikke kan regne med noget" til en spirende tillid til verden.

På Tårnvejskollegiet bor 11 beboere i alderen 25-60 år. Med udgangspunkt i den tilværelsespsykologiske grundmodel er det lykkedes at forvandle en institution til et hjem. Et hjem, hvor beboerne føler sig hørt og set, og hvor de i højere grad formår at mestre de udfordringer, hverdagen stiller dem overfor.

Forfatterne beskriver, hvordan flere faggrupper som psykologer, ergoterapeuter, socialrådgivere og pædagoger i praksis arbejder ud fra positionsmodellens grundforståelse af den menneskelige tilværelse.


Redaktørinfo:
Preben Bertelsen er professor i samfundspsykologi og personlighedspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet. Han har udgivet en lang række publikationer og er en af hovedfigurerne inden for antropologisk psykologi i Danmark. Herudover arbejder han med radikaliseringsprocesser, demokratiseringsprocesser, demokratiets psykologi og psykologiens filosofi.
Anmeldercitater:

»… spændende at læse om anvendelse af positionsmodellen og blive bekendt med de resultater, denne model bringer med sig. Bogen kan anbefales til alle der arbejder professionelt med andre mennesker«.
PsykInfo

»Det interessante og unikke ved bogen er, at målet med den – gennem cases fra den komplicerede virkelighed - er at vise, hvilke resultater, der kan opnås ved en systematisk og målrettet kombination af teori og praksis. […] Bogens forfattere skriver med stort engagement og betydelig faglig viden«.
dknyt.dk

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik